Najava i analiza: La Liga, 37. kolo: Meč na Benito Viljamarinu za Ligu Evrope!

Još samo dva kola je ostalo do kraja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, a praktično da je sve poznato, osim trećeg putnika u niži rang, ali i o učesnicima Liga Evrope i Lige konferencija.
Kao što je dobro poznato, Real Madrid je došao do novog naslova prvaka, u Ligu šampionu će Barselonu, Đirona i Atletiko Madrid, u Ligu Evrope za sada Atletik Bilbao, a Evropu su izborili i Sosijedad i Betis, jedino ostaje da se vidi koji tim će igrati u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a koji u Ligi konferencija.
U Segundu će naredne sezone igrati Almerija i Granada, a kako sada stvari stoje društvo tamo će im najverovatnije praviti Kadiz pred kojim je praktično nemoguća misija u poslednja dva kola
.

Alaves – Hetafe – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Premijerni meč pretposlednjeg kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa ugostiti Hetafe.
Alaves je igrao sjajno većim delom šampionata i ono što je najbitnije je da je ova ekipa obezdedila opstanak u društvu najboljih. Trenutno je klub iz Baskije stacioniran na jedanestom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na desetoplasirani Hetafe, koji će zanimljivo i biti protivnik na ovom duelu.
Hetafe je takođe igrao veoma dobro većim delom prvenstva i posle dosta vremena klub iz predgrađa Madrida nije imao većih problema oko opstanka u elitnom rangu španskog fudbala.
Smatramo da će fudbaleri Alavesa dati sve od sebe da trijumfalno završe ovu sjajnu sezonu pa vam preporučujemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 2.05 u Mozzartu.

Atletik Bilbao – Sevilja – GG @ 1.78 u Maxbet

Veoma zanimljiv meč nas u okviru pretposlednjem kola španske La Lige očekuje u Baskiji gde će Atletik Bilbao na svom stadionu ugostiti Sevilju, međutim, ovaj tim praktično ništa neće rešiti.
Naime, Atletik Bilbao je na petom mestu na tabeli i ne može ni gore ni dole, dok je Sevilja igrala katastrofalno većim delom šampionata i trenutno se Berberini nalaze na dvanaestom mestu na tabeli, što znači da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
Bilbao je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Selte, kojoj gori pod nogama, a taj meč u Vigu je završen rezultatom 2:1. Sa druge strane Sevilja je pomalo i neočekivano poražena na svom stadionu od Kadiza, a taj duel na Sančez Pichuanu je završen minimalnim trijumfom gostiju, koji su tako sebi produžili nadu o opstanku.
Veoma realno je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Atletiko Madrid – Osasuna – 3+ @ 1.68 u Mozzartbet

Atletiko Madrid nije blistao previše u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, Jorgandžije su ostvarile svoj primarni cilj a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod ovog takmičenja deluje da je španski predstavnik mogao i više ove sezone, pošto je ova ekipa eliminisana u četvrtfinalu od Borusije iz Dortmunda, i generalni utisak o sezoni nije nimalo dobar. U prošlom kolu su puleni Čola Simeonea slavili na teškom gostovanju kod Hetafea, a taj duel u predgrađu Madrida je završen rezultatom 0:3.
Osasuna igra dosta lošije nego što je to bio slučaj u prvom delu šampionata, pošto se trenutno tim iz Pamplone nalazi tek na trinaestom mestu na tabeli, ali na kraju je najvažnije da je obezbeđen opstanak u elitnom rangu španskog fudbala.
Očekuje nas sasvim sigurno efikasan meč pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.68.

Barselona – Rajo Valjekano – 4+ @ 2.20 u Superbet

Barsa nažalost nije uspela da dođe do trofeja ove sezone, međutim, iako je bilo nekih najava da će Ćavi napustiti klub, bivši kapiten ovog kluba će i naredne sezone biti trener tima iz Katalonije.
Trenutno se Barselona nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Đironu, a u prošlom kolu su Katalonci slavili na gostovanju kod prežaljene Almerije, pošto je taj meč u Andaluziji završen pobedom gostiju od 0:2.
U goste Barsi stiže Rajo Valjekano koji je trenutno stacioniran na petnaestom mestu na tabeli, a pobedom u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Granade je ova ekipa praktično i obezbedila opstanak u društvu najboljih, što je bio primarni cilj.
Prilika da oba trenera isprobaju nešto drugačije postave, ali i pored toga se golovi ne dovode u pitanje pa savetujemo igru 4+ uz kvotu 2.20 u Superbetu.

Betis – Sosijedad – 1 @ 2.66 u Primobet

Najzanimljiviji meč ovog kola se igra na Benito Viljamarinu gde će fudbaleri Betisa ugostiti Real Sosijedad, što će ujedno biti i meč između šestoplasiranog i sedmoplasiranog tima na tabeli, pa će pobednik ovog susreta po svemu sudeći obezbediti tu šestu poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, za razliku od sedme pozicije koja donosi plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je Betis samo remizirao na gostovanju kod Las Palmasa što je iskoristio Sosijedad i trijumfom na domaćem terenu protiv Valensije pobegao Andalužanima na bod zaostatka.
Ipak, Zeleni i dalje drže sve u svojim rukama, a ako uzmemo u obzir na koji način Isko i drugari igraju na svom terenu u ovogodišnjem izdanju španskog šampionata, stiče se utisak da je Betis favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.66 u Primobetu.

Kadiz – Las Palmas – 1 @ 1.75 u Superbet

Kako sada stvari stoje ako se nešto čudno ne dogodi u poslednja dva kola, ekipu Kadiza ćemo nažalost sledeće sezone gledati u Segundi. Naime, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na Majorku, koja u ovom kolu dočekuje “fenjeraša” Almeriju, i sve osim sigurne pobede bi bilo veliko iznenađenje.
U prošlom kolu je Kadiz odigrao jedan sjajan meč i uspeo da slavi na gostovanju kod favorizovane Sevilje, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče Las Palmasa, tim sa Kanarskih ostrva igra katastrofalno u drugom delu šampionata, ali i pored toga je gotovo izvesno da ćemo povratnika u La Ligu i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala. U prošlom kolu je Las Palmas na svom stadionu remizirao protiv Betisa, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Jasno je zašto ovde dajemo prednost domaćinu, a za jedinicu je kladionica Superbet pripremila odličnu kvotu 1.75.

Granada – Selta – 3+ @ 1.79 u Mozzartbet

Granada je veoma brzo završila svoju misiju u elitnom rangu španskog fudbala, pa ćemo Andalužane ponovo sledeće sezone gledati u Segundi.
Ruku na srce, Granada je tim koji je do sada uz Almeriju ubedljivo najmanje i pokazao u ovogodišnjem izdanju La Lige, a trenutno se ova ekipa koja je ne tako davno igrala u Ligi Evrope nalazi na pretposldenjem mestu na tabeli.
U goste im stiže Selta koja je trijumf u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Atletik Bilbaa u velikoj meri obezbedila opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, pošto tim iz Viga trenutno ima čak pet bodova viška u odnosu na osamnaestoplasirani Kadiz.
Iako prednost dajemo gostima, možda je bolje da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+, koju kladionica Mozzartbet ceni sa odličnom kvotom 1.79.

Majorka – Almerija – 1 @ 1.49 u Primobet

Majorka se nalazi u nezgodnoj situaciji na dva kola pre kraja prvenstva, međutim, toga se niko neće ni sećati ukoliko ova ekipa na svom stadionu savlada Almeriju, pošto bi to definitivno značilo da ćemo Majorku i naredne sezone gledati u elitnom rangu španskog fudbala.
Trenutno Nemanja Radonjić i drugari imaju četiri boda manjka u odnosu na osamnaestoplasirani Kadiz, a u prošlom kolu je Majorka remizirala na gostovanju kod Osasune kada je bilo 1:1.
Almerija je sa druge strane odavno ispala u niži rang, ali je u prošlom kolu ova ekipa dobrano namučila Barselonu, iako to rezultat ne pokazuje pošto su Katalonci slavili sa 0:2, ali je domaća ekipa propustila nekoliko nestvarnih prilika za postizanje pogotka.
Pomenuli smo već da je ovaj duel za domaćina verovatno i meč sezone, pošto ukoliko pobedi Majorka ostaje u La Ligi i zato i savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.49 u Primobetu.

Valensija – Đirona – GG @ 1.58 u Maxbet

Valensija je odigrala dosta dobro prvi deo sezone, međutim, nakon nešto slabijih partija u drugom delu šampionata postalo je jasno da popularne “slepe miševe” ni naredne sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, što je svakako bio primarni cilj.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Španije nalazi na devetom mestu na tabeli, a vredi napomenuti i to da je klub sa Mestalje na pet poslednjih mečeva bez trijumfa, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila samo jedan remi i čak četiri poraza.
Đirona je kao što svi dobro znamo hit šampionata, a ovu ekipu ćemo mimo svih očekivanja naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što je bez ikakve sumnje ogroman uspeh.
U prošlom kolu su Katalonci poraženi na svom stadionu od Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Valensija želi da prekine seriju loših rezultata, ali je na sve to i poznato kako Đirona igra ove sezone, pa je svakako najbolje da se opredelite za igru GG uz kvotu 1.58 u Maxbetu.

Viljareal – Real Madrid – 3+ @ 1.43 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na Keramici gde će snage odmeriti Viljareal i Atletiko Madrid.
Očajno je “žuta podmornica” izgledala u prvom delu šampionata, ali zato Viljareal igra fantatično u drugom delu prvenstva, međutim, to po svemu sudeći neće biti dovoljno za plasman u neko od evropskih takmičenja pošto se Viljareal trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis.
Real Madrid je odavno obezbedio naslov prvaka Španije, i sada su sve misli usmerene ka finalu Lige šampiona u kom će španski predstavnik odmeriti snage sa Borusijom iz Dortmunda i sigurno je da su Madriđani veliki favoriti.
Biće ovo i prilika da Karlo Ančeloti odmori svoje najbolje fudbalere, pa je najrealnije da se ovde fokusirate na igru 3+ za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.