Tiket dana (nedelja, 19.05.2024)

Tiket dana

Danas se završava nekoliko liga koje smo pomno pratli u prethodnoj sezoni. To su pre svih Premijer liga i Liga 1, ali i nemačka Cvajta. Sam finiš je i u ostalim zemljama. Predložene kvote važile su u momentu pisanja predloga.

Lil – Nica – 1 @ 1.65 u SuperBet

Buldozi su pred ispunjenjem cilja, a to je plasman u Ligu šampiona. Ekipa koja jedina uspela da, bar na kratko, prekine dominaciju pari Sen žermena i osvoji titulu u Ligi 1 trenutno je na trećem emstu i ako ga zadrži igraće ponovo u evropskoj eliti. Dva mesta su rezervisana za prvaka PSŽ i drugoplasirani Monako, ali Lilu opasno preti Brest koji ima isti broj bodova kao i oni i samo za dva gola slabiju diferenciju. Brest gostuje u Tuluzu u polsednjem kolu i ne verujemo da može pobediti nekom velikom razlikom. Izgleda da su oni svoju šansu ispustili u dva prethodna kola kada su na svom terenu remizirali sa Nantom i Remsom. Lil je prigrabio šansu koja mu se ukazala i zato mora da pobedi Nicu u poslednjem kolu i stavi tačku na prvenstvo. Ekipa sa Azurne obale ostala bez šansi i za kvalifikacije za Ligu šampiona posle poraza od PSŽ-a u zaostalom meču, a šta god da urade na severu zemlje ostaće na 5. mestu. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.65.

Čelsi – Bornmut – 1 @ 1.45 u SuperBet

Za Plavce je prava šteta što se Premijer liga završava. Možda je Čelsi u najboljoj formi od svih timova, i još samo Siti može da se pohvali ovako sigurnim i lepršavim partijama. Čelsi je vezao četiri pobede i postigao 12 golova na te četiri utakmice. U poslednjem kolu na Stamford Bridž dolazi Bornmut, još jedna ekipam koja može biti zadovoljna svojim učinkom. Trešnjice su odavno osigurale opstanak i to se do sada nije dešavalo kada je ovaj tim u pitanju. Trener Areola uradio je odličan posao, ali sve pohvale zaslužuju i fudbaleri predvođeni sjajnim Solankeom, igračem koji nije uspeo u Čelsiju. Imaće on dodatni motiv ali Čelsi želi da ostane na 6. mestu, a možda se pomeri i na peto u slučaju da Totenhem napravi veliki kiks protiv Šefilda. U prošlom kolu Plavci su slavili u Nitingemu i to u trenutku kada se domaćin borio za opstanak, pa očekujemo da će se od navijača oprostiti pobedom i overiti povratak u Evropu posle jedne sezone pauze. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.45.

Majorka – Almerija – 1 @ 1.50 u SuperBet

Na vrhu tabele u La Ligi je gotovo sve izvesno dok je na dnu još pitanje ko će se Almeriji i Granadi pridružiti u Segundi za narednu sezoni. Kadiz je najugorženiji, imaju 4 boda manje od Majorke i 5 od Selte. Jedina im je šansa da dobiju oba preostala meča i da Majorka ili Selta ne zabeleže nijedan trijumf. Tim sa Balearskih Ostrva drži sve u svojim rukama i pobedom nad poslednjeplasiranom Almerijom sigurno ostaju u Primeri. Almerija je tim koji je od starta sezone na samom dnu ali je svako imao mnogo problema sa njima. Niko Andalužane nije pobedio ubedljivo, Barseona samo sa 2:0 pre nekoliko dana, ali Majorki gol razlika nije ni važna. Minimalni trijumf bio bi po meri, baš kao onaj protiv Las Palmasa pre dva kola. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.50.

Varta – Legija – 2 @ 1.72 u SuperBet

Mada sve ukazuje da će bodovi otići u Varšavu, treba malo biti oprezan pred gostovanje Legije u Poznanju kod Varte. Domaćin još uvek nije obezbedio opstanak mada ima 5 bodova više od Korone, prvog tima ispod crte. Nevolja je što Varta u poslednjem kolu gostuje kod Jagjelonije, tima kome će trijumf, najverovatnije, trebati za titulu, pa je lako moguće da završe sa ovih 37 bodova. Onda sve zavisi od Korone i ako tim iz Kjelcea dobije oba preostala meča, protiv Ruha kući i Leha u gradskom derbiju, ostaće u ligi. Tu su još Pušća i Krakovija, oni imaju po bod manje od Varte i lako bi mogli da prestignu tim iz Poznanja. Dolazimo do toga da će ovo biti meč na nož, Legiji pobeda treba da bi se plasirali u Evropu, pošto tri tima iza njih zaostaju samo po bod. Predlažemo dvojku, ipak je kvalitet na strani gosta iz prestonice. Za trijumf Legije kvota je 1.72 u kladionici SuperBet.

Osijek – Rijeka – 1 @ 1.45 u SuperBet

Rijeka je sa tri uzastopna poraza ostala bez izgleda da osvoji titulu, mada je neposredno pre te serije bila glavni favorit za osvajanje naslova u Hrvatskoj. Na kraju će biti drugi, bez obzira šta urade u poslednja dva kola. Njima je u fokusu revanš utakmica finala Kupa Hrvatske koju u sredu igraju na svojoj Rujevici protiv Dinama. Pre nekoliko dana na Maksimiru nije bilo golova i Riječani imaju dobre izglede da se ipak okite jednim trofejom, što bi ovu sezonu učinilo uspešnom. Dobar rezultat iz Zagreba ne znači ništa, Dinamo je pobedio na Rujevici u najvažnijoj utakmici sezone, pa svakako može i u kupu. Osijek može u Evropu, potrebno je da pobedi u dva preostala kola, Rijeku na svom terenu i Varaždin u poslednjem kolu na strani. Njima je za petama Lokomoiva, Zagrepčani imaju samo bod manje i opasno prete ”bijelo-plavima”. Pitanje je u kom će sastavu Rijeka istrčati na velelepnu Opus arenu i zato je pobeda Osijeka gotovo izvesna. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 1.45.

Ukupna kvota na tiketu za nedleju u kladionici SuperBet iznosi 8.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.