TIP DANA: Mančester siti – Vest Hem: Šampanjac ostavljen u frizu već posle Totenhema, mogu li Čekićari da budu partibrejkeri?

U nedelju nas očekuje pregršt fenomenalnih mečeva širom Evrope, a jedan od njih se igra na Etihadu gde će fudbaleri Mančester sitija ugostiti Vest Hem, i ukoliko pobede Građani doći će do novog naslova prvaka Engleske.
Početak susreta je zakazan za 17 časova kada će između ostalog započeti i svi ostali dueli ovog kola.

Mančester siti: Mogu li Građani do nove titule?

Slobodno možemo govorit i o tome da je prošla sezona teško mogla da bude uspešnija po Siti koji je na kraju stigao do trofeja u Premijer ligi, Ligi šampiona, ali i u engleskom FA Kupu.
Sa dobrim rezultatima su puleni Pepa Gvardiole nastavili i u ovom šampionatu, pošto do sada tim sa Etihada na svom kontu već ima dva trofeja, i to u Superkupu Evrope, kada je savladana Sevilja, ali i na Svetskom klupskom prvenstvu, gde je engleski predstavnik bez većih problema savladao brazilski Fluminense, pa dolazimo do zaključka da su Građani prošle sezone osvojili praktično sve što se moglo osvojiti.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, kako sada stvari stoje, tim sa Etihada apsolutno drži sve u svojim rukama, pošto se ova ekipa na kolo pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasriani Arsenal.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Građani su ostvarili isto toliko trijumfa i ponovo se stiče utisak da je ova ekipa kada je to bilo najpotrebnije ubacila u petu brzinu.
Isti slučaj je bio i prošle sezone, kada je Arsenal dugo bio na prvom mestu na tabeli, ali je onda u završnoj fazi šampionata tim iz Mančestera ubacio u petu brzinu i potpuno zasluženo stigao do šampionske titule.
U prošlom kolu su puleni Pepa Gvardiole ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Totenhema kada je bilo 0:2, međutim, veliko je pitanje šta bi bilo da je Son pri minimalnom vođstvu Građana iskoristio zicer u finišu susreta.
Pre toga je aktuelni šampion Engleske bez većih problema slavio na veoma teškom gostovanju kod Fulama, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
Nažalost, engleski predstavnik nije uspeo da odbrani naslov prvaka Engleske pošto je ova ekipa u četvrtfinalu eliminisana od Real Madrida i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Moramo napomenuti i da pulene Pepa Gvardiole uskoro očekuje finale FA Kupa u kom će ova ekipa odmeriti snage protiv svog gradskog rivala Mančester junajteda, a zanimljivo je da su se ove dve ekipe i prošle sezone susrele u velikom finalu Fa Kupa, kada su Građani slavili.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je lider na tabeli odigrao osamnaest mečeva na svom stadionu i ostvario trinaest trijumfa i pet remija, bez poraza.

Vest Hem: Da li su Čekićari mogli više ove sezone?

Pre svega, Vest Hem do sada nikada nije bio šampion Engleske, uz konstataciju da je ova ekipa prošle sezone došla do trofeja u Ligi konferencije, nakon trijimfa nad italijanskom Fiorentinom, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača Čekićara.
Tri puta je tim iz Londona osvajao Liga Kup i dva puta FA Kup, a pored Lige konferencija, engleski predstavnik je trijumfovao 1965. godine i u Kupu Pobednika Kupova.
Prošlu sezonu su izabranici Dejvida Mojesa završili na četrnaestom mestu na tabeli, što je svakako jako loše, ali je zbog osvajanja Lige konferencija ovaj tim izborio plasman u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja treba istaći da je ovaj tim grupnu fazu završio na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Frajburg, a upravo ovu ekipu su Čekićari i savladali u poslednjem kolu u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli i direktan plasman u osminu finala.
Nažalost, u četvrtfinalu je ove sezone sjajni Leverkuzen u dvomeču bio bolji od engleskog predstavnika, a nakon 2:0 na Baj Areni, revanš meč u Londonu je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da su Farmaceuti do izjednačenja stigli u finišu susreta.
Kada se radi o ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, slobodno možemo konstatovati da smo od Čekićara ponovo više očekivali, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na devetom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Čelsi, i na kolo pre kraja je jasno da Vest Hem nema apsolutno nikakve šanse da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, što i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Na pet poslednjih mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a u prošlom kolu je Vest Hem slavio na domaćem terenu protiv Lutona kada je bilo 3:1, uz konstataciju da je Luton tim porazom ispao u niži rang. Pre toga je aktuelni osvajač Lige konferencija poražen na gostovanju kod Čelsija i to sa više nego ubedljivih 5:0.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani ova ekipa je odigrala osamnaest mečeva van svog terena i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i čak devet poraza.

Naš predlog

Računica je jasna, ukoliko Siti dođe do trijumfa, ova ekipa će ponovo postati šampion Engleske. Nema apsolutno nikakve sumnje da će Građani od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu tima iz Londona, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.36.

Očekuje nas sasvim sigurno veoma efikasan duel, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+, a sve to uz kvotu 1.48 u Meridianu.

Kao što smo već napomenuli, Građani će od prvog minuta krenuti efikasno ka golu Čekićara, pa je možda i najrealnija prognoza za ovaj duel poslednjeg kola da ćemo videti makar dva pogotka u prvom delu igre, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.