Tiket dana: Poeni NBA igrača

Pred nama je baš uzbudljiva noć u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Protivnika u finalima konferencija čekaju Bostom i Dalas, a dobiće ih posle majstorica u okršajima Njujorka i Indijane odnosno Denvera i Minesote. Nama je duel u Koloradu zanimljiviji, ne samo zbog Nikole Jokića, već kvaliteta oba tima. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Majkl Porter (Denver) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.80 u MaxBet

Sjajni šuter Denvera je u velikom padu forme u prethodna tri meča. Uopšte gledano u seriji sa Minesotom nije ni približno dobar kao što je to bilo protiv Lejkersa, kada je, uz Jokića, bio glavni igrač. Protiv Jezerdžija prebacivao je 20 koševa kao od šalse, imao prosek od 23 poena po meču, a protiv Vukova je dva puta išao preko 20 ali je zato u poslednja tri meča sve ukupno stigao do samo 18 koševa. Ovo je meč koji može šampiona da pošalje na raspust i svi moraju da daju svoj maksimum. Neće biti mnogo prilike za rezerviste i prva petorka će poneti najveći teret. Moraće da uđe u šut i Majkl Porter, mnogo toga kod njega zavisi kako mu bude krenulo, a nekako verujemo da će biti na svom prepoznatljivom nivou. Granica za poene je na 13,5, a pošto je ove sezone, a i u plej-ofu, Porter preko 16, trebalo bi da lako prebaci ovu granicu. Za (+) koševe na Majkla Portera kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Džamal Marej (Denver) – Asistencije + (granica 5,5) @ 1.72 u MaxBet

Slabe partije Džamala Mareja su u najvećoj meri razlog zašto se stiglo do petog meča. Kanađanin nije na svom novou većim delom dosadašnjeg plej-fa, posebno ako njegove igre uporedimo sa prošlogodišnjim doigravanje. Koliko je bek važan za igru Denvera ne treba govoriti a njegova saradnja sa Nikolom Jokićem je nešto što je trejd mark tima iz Kolorada. U ligaškom delu sezone prosek mu je bio preko 21 poena po meču, a u plej-ofu je za dva poena slbiji u proseku. Nešto je bolji kada su asistencije u pitanju ali samo zahvaljujući činjenici da je u meču broj 2 sa Minesotom imao čak 13 uspešnih dodavanja. S obzirom da mu šut nikako ne ide, videlo se to i pre dva dana, očekujemo da se Marej podredi timu i ne forsira previše u sedmoj utakmici. Zato bi trebalo da bude dobar u asistencijama i prebaci granicu od 5,5 koliko mu je određeno u kladionici MaxBet. Kvota za (+) asistencije za Džamala Mareja je 1.72.

Nez Rid (Minesota) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.91 u MaxBet

Najbolji šesti igrač lige u potpunosti je opravdao taj epitet. Ne samo da je Nez Rid uspešno odmenjivao Rudija Gobera kod čuvanja Nikole Jokića, čak je, po nama, i bolji u tome od najboljeg defanzivca lige, već je imao veoma zapažen napadački učinak. U prva dva meča sa Denverom, kada je Minesota pravila brejkove, ubacio je 16 odnosno 14 koševa i bio apsolutni ”x faktor” u važnim pobedama, posebno je je izostao učinak Mekdenijelsa i Konlija, dvojice iz prve petorke. Nez Rid je sjajan u šutu za tri poena ali se odlično snalazi i pod obručem. Njegove nešto slabije igre poklapale su se sa porazima Vukova od Denvera i verovatno je on opet ključ uspeha Minesote. Pošto smatramo da će Jokić igrati gotovo maksimalan broj minuta, trener Finč će morati češće da menja njegove čuvare. Verujemo da će Nez Rid imati solidnu minutažu i maksimalno koristiti to što će se odbrana Nagetsa fokusirati oko Edvardsa i Taunsa. Granica za poene na snažnog krilnog centra Minesote je na 8,5 koševa a za (+) kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Majk Konli (Minesota) – Asistencije + (granica 5,5) @ 1.78 u MaxBet

Izostanak odličnog organizatora igre Minesote u petom meču serije doneo je prednost Denveru od 3:2 u pobedama. Konli se vratio u šestom meču i sada je skor 3:3. Pred nama je majstorica i od bivšeg igrača Jute očekuje se da bude jedan od važnijih igrača tima iz Mineapolisa. Njegova saradnja sa Rudijem Goberom je veoma važna, njih dvojica su vojevali zajedno i u timu iz Solt Lejk Sitija i samo su nastavili u Minesoti. Majk Konli je u regularnom delu sezone ubacivao 11,4 poena po meču, a identičan skor, u decimalu, ima i u plej-ofu. Nije on prva opcija u napadu, kada je uzimanje šuteva u pitanju ali od njegove igre zavisi i to iz kakvih će pozicija šutirati Tauns i Edvards, a posebnoda li će Gober imati lak zadatak i zakucati loptu u obruč. U plej-ofu ima 6,8 asistencija po meču, to je dosta bolje nego u regularnom delu sezone i verujemo da će biti uspešan u ovoj kategoriji i u sedmoj utakmici. Za (+) asistencije kvota je 1.78 a granica u kladionici MaxBet je na 5,5 kada je Konli u pitanju.

Ukupna kvota na tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici MaxBet iznosi 10.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.