Tiket dana: Poeni NBA igrača

Prvom utakmicom u bostonskom TD Gardenu počelo je finale Istoka, a u noći između srede i četvrtka startuje finalna serija u Zapadnoj konferenciji. Sastaju se Minesota i Dalas, što je iznenađujući epilog za većinu dobrih poznavalaca prilika u NBA ligi. Evo predloga za igrače za prvi meč u Mineapolisu. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Karl-Entoni Tauns (Minesota) – Poeni + (granica 20,5) @ 1.95 u MaxBet

Krilni centar Minesote nije potpuno oporavljen posle teške povrede kolena i to se videlo i u seriji sa Denverom. Po mnogima, bilo je to finale pre finala, makar na Zapadu. Gledali smo sjajne utakmice i neverovatne preokrete u duelima, sada već bivšeg, šampiona i Vukova iz Mineapolisa. Minesota je dobila odlučujući sedmi meč u Koloradu i nadoknadila 20 poena minusa iz treće četvrtine. Junak pobede bio je Džejden Mekdenijels sa 23 poena, koliko je postigao i Karl-Entoni Tauns, ali se od reprezentativca Dominikane tako nešto i očekuje. Njegov učinak u plej-ofu je dosta slabiji nego u regulanom delu sezone. Sada je na 18,8 koševa što je za 3 poena u proseku manje nego tokom ligaškog dela u kome je propustio veliki broj utakmica u finišu. Dok je Denver imao odličnu centarsku liniju sa Jokićem i Grentom, kod Dalasa je glavni deo tima na spoljnim pozicijama i to je šansa za Gobera i Taunsa. Za prvi meč granica za poene na Karl-Entoni Taunsa je na 20,5 poena, a za (+) koševe kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Rudi Gober (Minesota) – Skokovi + (granica 12,5) @ 1.80 u MaxBet

Kada je bilo najpotrebnije Francuz je pokazao svoj kvalitet. U odlučujućem sedmom meču protiv Denvera i to u gostima odlično je čuvao Jokića, ali je stigao i da ubaci 13 važnih koševa i uhvati 9 lopti. Obično Gober ima više uhvaćenih lopti, ali je dobrim građenjem sada omogućavao lake skokove za ostale saigrače. Sada će ”ratovati” sa Derikom Lajvlijem, centrom koji je potpuna suprotnost Nikoli Jokiću. Radi se o sjajnom skakaču i momku sa ogromnom energijom ali sa vrlo slabim šutom. Gober je fizički snažniji i moraće to da koristi da bi pohvatao lopte pod oba obruča. U regularnom delu sezone Rudi Gober je hvatao prosečno 14 lopti po meču ali je u plej-ofu nešto slabiji i na nešto je više od 12 skokova po utakmici. Protiv Dalasa će učinak Rudija Gobera biti jako važan za konačan ishod ove serije. Edvards mora da povuče kad su poeni u pitanju ali francuski košarkaš će imati ogromnu ulogu u odbrani. Granica za skokove je na 12,5 u MaxBet kladionici, a za (+) skokove kvota je 1.80.

Pi Džej Vošington (Dalas) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.91 u MaxBet

Zna svaki protivnik Dalasa od koga mu preti najveća opasnost. To je, pre svega, Luka Dončić a onda Kajri Irving. Ostali su tu da pomognu, uključujući i sjajnog Pi Džej Vošingtona, krilnog košarkaša koji je do februara igrao u Šarlot Hornetsima kada je trejdovan u Dalas u zamenu za Seta Karija i Grenta Vilijamsa. Mada je u Šarlotu bio među glavnim igračima u potpunosti se privikao na svoju ulogu u Maveriksima i konstantno drži visok nivo igara. U toku ligaškog dela sezone bio je na 11,7 poena i 6,2 skoka, na 29 utakmica koliko je igrao. U plej-ofu je već dosta bolji i protiv Klipersa i Oklahome stigao je do proseka od 14,3 poena ali popravio i učinak u skokovima. I igra znatno više, a najbolji meč bio mu je onaj drugi protiv Tandera kada je Dalas napravio brejk a Vošington ubacio 29 koševa uz 11 skokova. I naredni je odigrao fantastično i postigao 27 poena. Sada mu je granica na 12,5 i verujemo da će je preskočiti bez problema. Za (+) koševe na Pi Džej Vošingtona kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Luka Dončić (Dalas) – Asistencije + (granica 8,5) @ 1.87 u MaxBet

I pored povrede Dončić ne odustaje od namere da svoj tim odvede do šampionskog ”prstena”. Dalas je pre dve godine igrao konferencijsko finale ali je poražen od Golden Stejt Voriorsa. Sada su prošli dve teške prepreke, prvo L-A. Kliperse a onda i Oklahomu, prvoplasirani tim posle regularnog dela sezone na Zapadu. Naravno da je slovenački reprezentativac bio najzaslužniji za pobede svog tima ali je bilo vidljivo da se dosta muči zbog povrede kolena. Učinak mu je, po broju poena, dosta slabiji u odnosu na ligaški deo. Tada je ubacivao gotovo 34 poena po meču, ali je i forsirao šut želeći da se domogne i MVP nagrade, dok je u plej-ofu njegov prosek na 27,3 poena. Dončić je konstantno oko dvocifrenog broja i skokova i asistencija i skoro da je imao tripl dabl u proseku. I u plej-ofu je na više od 9 skokova i 9 uspešnih dodavanja, a što se prvog meča sa Minesotom tiče smatramo da će biti uspešan u asistencijama jer će se odbrana Vukova uglavnom fokusirati na njega i onda će Dončić morati da traži neka druga rešenja a ne šut po svaku cenu. Za (+) asistencije kvota je 1.87 u kladionici MaxBet a granica je na 8,5.

Ukupna kvota na tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici MaxBet iznosi 12.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.