TIP DANA: Bohum – Fortuna Dizeldorf: Mesto u Bundesligi je jedno,a želje su dve!

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta širom Evrope, a ovog puta smo za vas pripremili prvi meč baraža za ostanak u Bundesligi, u okviru kog će snage odmeriti Bohum i Fortuna iz Dizeldorfa.
Početak ovog susreta između šesnaestoplasiranog tima iz Bundeslige, ali i trećeplasirane ekipe iz Cvajte je zakazan za 20 časova i 30 minuta
.

Bohum: Težak poraz u poslednjem kolu je Bohum koštao opstanka!

Bohum se nije proslavio ove sezone, i nažalost, ovu simpatičnu ekipu ćemo gledati u baražu za ostanak u elitnom rangu nemačkog fudbala.
Krenimo redom. Odmah na samom startu je bilo jasno da će se ovaj tim boriti za opstanak u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, ali treba biti realan pa reći da je Bohum imao nekoliko veoma dobrih mečeva, i vrlo lako se moglo dogoditi da epilog bude drugačiji.
Veoma zanimljivo je da je na kraju presudio poraz u poslednjem kolu od Verdera iz Bremena, a najveći problem je zapravo bio što je nekadašnji šampion Nemačke na tom duel slavio sa ubedljivih 4:1, što je gol razlika koja nije odgovarala Bohumu, a sve to je iskoristio Union Berlin, koji je slavio na svom stadionu protiv Frajburga sa 2:1 i na kraju stigao do opstanka.
Veoma zanimljivo je da su Šumari na tom meču propustili da realizuju čak dva penala, ali je na kraju fortuna bila na njihovoj strani.
Inače, u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga nemačkog fudbala ova ekipa je ostvarila samo sedam trijumfa, dvanaest remija i čak petnaest poraza.
Na poslednjih pet mečeva je Bohum ostvario dva trijumfa i tri poraza, a vredi pomenuti da je ova ekipa u direktnom duelu uspela pre samo dva kola da savlada Union Berlin na strani u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:4, i tada je malo ko mogao da pomisli da će Union na kraju završiti na tabeli ispred Bohuma.
U pretposlednjem kolu su izabranici trenera Bučera poraženi na svom stadionu protiv novog šampiona Leverkuzena kada je bilo 0:5, a na sve to je Verde kao što smo već napomenuli u prošlom kolu došao do trijumfa od 4:1, iako klubu iz Bremena taj trijumf praktično ništa nije doneo.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada su fudbaleri Bohuma odigrali sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, čak osam remija, i samo četiri poraza.
Nažalost, ovom timu su presudile očajne partije na strani, pošto je u nedavno završenom izdanju Bundeslige ovaj tim uz Union Berlin osvojio najmanje bodova na strani.

Fortuna Dizeldorf: Fantastične partije u drugom delu sezone!

Fortuna Dizeldorf je do sada jednom dolazila do naslova prvaka Nemačke, i to još davne 1933. godine, a pored toga je ovaj klub tri godine kasnije sezonu završio na drugom mestu na tabeli.
Nije naslov prvaka Nemačke bio jedini trofej za ovu ekipu, koja je inače dva puta osvajala i nemački Kup, i to dva puta zaredom, 1979. godine, i godinu dana kasnije.
Od evropskih dostignuća moramo izdvojiti finale Kupa Pobednika Kupova, u kom je ova ekipa 1979. godine poražena od Barselone i to nakon produžetaka, a taj duel je završen rezultatom 4:3.
Kada se radi o ovogodišnjem nastupu Fortune, ova ekipa nije na najbolji mogući način započela sezonu, međutim, ako se osvrnemo na tabelu stiče se utisak da je ovaj tim sve to uspeo da nadoknadi u drugom delu šampionata, nakon vrhunskih partija.
Naime, Dizeldorf je na kraju završio na trećem mestu na tabeli koje kao što je to dobro poznato donosi baraž meč za ulazak u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, i to sa šesnaestoplasiranim timom iz Bundeslige, što je u ovom slučaju Bohum.
Na kraju je nekadašnji šampion Nemačke imao pet bodova manjka od drugoplasiranog Kila, ali i isto toliko bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Hamburg, koji je ponovo ostao bez plasmana u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Posebno dobro je Fortuna igrala u drugom delu šampionata, a moramo napomenuti podatak da je klub iz Dizeldorfa poslednji poraz u ovogodišnjem izdanju Cvajte doživeo još početkom februara, kada je Paderborn u jednom sjajnom meču slavio na svom stadionu sa 4:3.
Od tada je ova ekipa vezala čak četrnaest mečeva bez poraza i potpuno zasluženo stigla do treće pozicije na tabeli, a da je Fortuna igrala ovako i u prvom delu šampionata, sigurno je da bi nekadašnji šampion Nemačke izborio i direktan plasman u društvo najboljih.
U poslednjem kolu Cvajte je Fortuna na svom stadionu uspela da savlada ekipu Magdeburga, a taj meč je završen rezultatom 3:2, uz napomenu da je pobedu domaćem timu doneo Colis golom u 88. minutu.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani, ove sezone je Fortuna iz Dizeldorfa odigrala sedamnaest mečeva i ostvarila osam trijumfa, šest remija i tri poraza.

Naš predlog

Svakako da Bohumu neće biti nimalo lako u ovom dvomeču, pošto Fortuna iz Dizeldorfa igra fantastično u drugom delu sezone, međutim, uglavnom u ovim mečevima baraža za ostanak u elitnom rangu nemačkog fudbala dajemo prednost timu koji je igrao u Bundesligi, pa će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.17.

I te kako je realno da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, bez obzira što je ulog ogroman, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Utisak je da će Bundesligaš želeti da stekne što veću zalihu pred revanš u Dizeldorfu, pa vam iz tog razloga savetujemo da se oprobate sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 2.08 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.