DERBI DANA: Borac – Zrinjski: Domaći čekaju duplu krunu, gosti bi da im pokvare slavlje!

Borac će u okviru revanš meča finala nacionalnog kupa dočekati ekipu Zrinjskog. U prvom meču odigranom u Mostaru slavio je Zrinjski minimalnim rezultatom, a domaćin će danas imati priliku da pred svojim navijačima ovjeri duplu krunu. Utakmica je na programu od 18 časova.

Borac: Sjajna sezona!

Kolo prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine, šampion je poznat. Kao što se i dosta prije moglo naslutiti, titulu je treći put u svojoj istoriji osvojio banjalučki Borac. Za nedostižnih pet bodova u odnosu na Zrinjski kolo prije kraja savladan je Igman sa 4:3.
Izabranici Vinka Marinovića poveli su u 32. minutu preko novopečenog reprezentativca BiH, Davida Vukovića, ali su gosti u poslednjim minutima prvog poluvremena stigli do preoketa i na odmor otišli sa vođstvom 2:1. Po povratku na teren nastavljena je goleada na Gradskom stadionu. Jovan Nišić je u 48. minutu iz, moramo priznati krajnje sumnjivog, penala donio izjednačenje domaćinima, da bi Igman ponovo stekao prednost u 53, ali je nepun minut kasnije golom Damira Hrelje na semaforu ponovo pisao neriješen rezultat. Pobjedu Borcu i konačnih 4:3 donio je rezervista Zoran Kvržić u 64. minutu, nekoliko trenutaka po ulasku u igru. Doduše, iz sporne situacije zbog mogućeg ofsajda.
Bila je ovo 24. pobjeda Banjalučana u 32 utakmice Premijer lige, a osvajanjem titule fudbaleri Borca plasirali su se u kvalifikacije za Ligu šampiona. Na put ka eliti će morati da krenu već od prvog kola, pa ćemo vidjeti dokle će stići. Klubovi iz BiH dosad nisu bili uspiješni po tom pitanju. Ipak, Zrinjski je prošle sezone probio led plasmanom u grupu Lige konferencije, takođe započevši evropsku turneju u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.
Pored toga što je ovo treći šampionski pehar Borca, do istog broja titula u trenerskoj karijeri došao je i 53-godišnji strateg Vinko Marinović. Nekadašnji štoper Crvene zvezde bio je već šampion sa Zrinjskim 2016. i Sarajevom 2020. godine.
Priliku da i klub i trener dopune sobu za trofeje imaće večeras, pošto se Borac na svom stadionu sastaje sa Zrinjskim u revanšu finala Kupa BiH.

Zrinjski: Kup kao nagrada za istorijsku sezonu!

Nije Zrinjski uspio da odbrani šampionski tron uslijed rastrzanosti na više frontova ove sezone, ali će imati priliku da u ovoj istorijskoj sezoni u kojoj su po prvi put nastupili u UEFA takmičenjima, okončaju sa trofejom.
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Borac na domaćem terenu i time došli korak bliže prvom trofeju u sezoni. Ukoliko u toj namjeri i uspiju, to će biti prvi put od sezone 2011/2012 da je neko odbranio trofej u Kupu, pošto je poslednji put uradila ekipa Željezničara iz Sarajeva. Sa druge strane, crveno-plavi iz Banjaluke su jedini trofej u najmasovnijem takmičenju BiH osvojili 2010. godine, a i sada im neće biti lako, pošto je Zrinjski prvi meč riješio u svoju korist s minimalnih 1:0.
Viđena je potpuna dominacija domaćeg tima koji je imao mnogo više šansi i odnio je potpuno zaslužen trijumf pred revanš u Banjaluci koji se igra večeras od 18 časova.
Jedini strijelac na utakmici bio je Mario Ćuže na asistenciju Matije Malekinušića. Isti igrač je bio blizu da duplira prednost svoje ekipe u 49. minutu, ali ga je zaustavio golman gostiju Marko Milošević. Domaći su nastavili sa inicijativom, viđena je opsada gola Borca što pokazuje i statistika – pet udaraca u okvir gola imao je Zrinjski naspram samo jednog udarca gostujuće ekipe, ali je rezultat do kraja utakmice ostao nepromjenjen.
Interesantna situacija viđena je prije početka ove utakmice kada su himnu BiH ispoštovale samo sudije, okrenuvši se prema državnoj zastavi. Igrači su istu potpuno ignorisali. Takođe, određeni broj navijača je pozdravio himnu, dok su je ostali izviždali.
Neće Zrinjski sigurno imati lagan posao večeras u Banja Luci, međutim prije mjesec dana su trijumfovali na ovom terenu, dok će im večeras biti dovoljan i neriješen ishod za podizanje trofeja.

Naš prijedlog:

Borac kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.45 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.80.

Biće ovo sigurno jedna sjajna fudbalska predstava u sjajnom ambijentu na kakav smo navikli u Banja Luci. Utakmica je veoma značajna za obje ekipe, pa smo mišljenja da će neizvjesnost biti na vrhuncu. Naš prijedlog je igra PIK X po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Takođe mišljenja smo da bi vrlo lako mogli vidjeti gol na obje strane, a kvota kojom se plaća igra GG je 1.80. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote, hrabro predlažemo da pokušate sa pobjedom domaćina koja se plaća kvotom 2.45 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.