TIP DANA: Malme – Kalmar: Lider na tabeli blista na domaćem terenu!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a posle duže vremena smo za vas analizirali jedan meč švedskog fudbala, i to između Malmea i Kalmara.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Malme: Fantastične partije na domaćem terenu!

Fudbaleri Malmea su prošle sezone stigli do nove titule šampiona Švedske, i to u jednoj neverovatno uzbudljivoj završnici.
U poslednjem kolu su snage odmeriti Malme i Elfsborg, a pred poslednje kolo elitnog ranga švedskog fudbala Elfsborg se nalazio na prvom mestu uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Malme, pa je bilo jasno da je jednom od najtrofejnijih švedskih klubova potrebna bilo kakva pobeda.
Ono što je veoma zanimljlivo je da je susret potrajao čak tri sata zbog činjenice da su navijači Elfsborga tokom poluvremena uspeli da naprave požar, posle kog su se popalili svi alarmi, a vatrogasci su na kraju morali da reaguju, kako ne bi bilo opasnosti po ostale.
Jedini pogodak pao je sa bele tačke kada je Isak Kijese Telin u 57. minutu bio siguran i iskoristio kazneni udarac, koji je prethodno dosudio Glen Niberg, koji je dugo bio u centru pažnje nakon tog susreta, naročito kod gostujićih navijača, ali i fudblera, koji nisu krili da su izuzetno nezadovoljni suđenjem.
Bilo kako bilo, nedavno je započelo novo izdanje elitnog ranga švedskog fudbala, a trenutno se Malme nalazi na pvom mestu na tabeli Alsvenskana, i ako se po jutru dan poznaje ovaj tim ponovo drži sve u svojim rukama po pitanju naslova prvaka najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala.
Do sada je Malme odigrao deset mečeva u dosadašnjem toku sezone i tom prilikom je ova ekipa ostvarila osam trijumfa, jedan remi, ali jedan poraz i to na gostovanju kod upravo Elfsborga, kada je bilo 3:1, pa se ovaj tim koliko toliko odužio Malmeu za poraz u poslednjem kolu prošlog prvenstva.
U prošlom kolu je ova ekipa bila akter jednog veoma zanimljivog meča na gostovanju kod Hekena, na kom smo videli čak četiri pogodaka, a na kraju je bilo 2:2, uz napomenu da je domaćin stigao do izjednačenja u trećem minutu sudijske nadoknade.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, izbranici Henrika Rindstroma su odigrali četiri meča na svom stadionu i ostvarili isto toliko trijumfa, uz fantastičnu gol razliku 9:0, što znači da aktuelni šampion Švedske još uvek nije primio gol na svom terenu, a videćemo da li će ova ekipa i ovog puta moći da odoli svom protivniku koji nije nimalo naivan, iako Kalmar ima dosta problema u dosadašnjem toku šampionata.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran početkom oktobra prošle godine kada je Kalmar na svom stadionu slavio sa minimalnim rezultatom 1:0.

Kalmar: Koji su krajnji dometi Kalmara?

Fudbalski klub Kalmar je osnovan još davne 1910. godine, a do sada je ova ekipa samo jednom osvajala švedsko prvenstvo, a to je bio slučaj 2008. godine, kada je ovaj klub na kraju završio na prvom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Elfborg.
Bio je to ujedno i najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ove simpatične ekipe, koja je pored tog naslova prvaka Švedske tri puta osvajala i Kup ove zemlje, a jednom i Superkup, i to 2009. godine, što je ujedno i poslednji trofej za ovaj klub.
Prošlu sezonu u elitnom rangu švedskog fudbala ova ekipa je završila na šestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Jurgorden, a upravo to četvrto mesto je i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja, konkretno za Ligu konferencije.
I ovog puta će izabranici Henrika Jensena pokušati da dođu do Evrope, međutim, treba biti realan pa priznati da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto odavno nije bila ovako jaka konkurencija u švedskom fudbalu.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion ove zemlje nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu na tabeli uz samo deset osvojenih bodova i ako stvari posmatramo na taj način moramo reći da je Kalmar trenutno najveće razočarenje u novom izdanju Alsvenskana.
Na deset odigranih susreta ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, jedan remi i čak šest poraza, a mora se priznati da fudbaleri Kalmara u poslednje vreme igraju nešto bolje, pa je tako ova ekipa na poslednja četiri susreta ostvarila dva trijumfa, uz po jedan poraz i remi.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli slavio na gostovanju kod Vernama, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Inače, kada su u pitanju partije Kalmara na gostovanju, do sada je nekadašnji šampion Švedske odigrao pet susreta na strani i ostvario dva trijumfa uz tri poraza.
Kada se radi o međusobnim mečevima protiv Malmea, na pet poslednjih međusobnih susreta protiv ovog tima, Kalmar je ostvario dva trijumfa, dok je tri puta Malme bio bolji.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je Malme veliki favorit na ovom duelu protiv Kalmara, a mišljenja smo da će ova ekipa što pre želeti da dođe do prednosti, pa vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom I2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.19.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.