DERBI DANA: Porto – Sporting: Ko će do trofeja u Kupu?

U nedelju nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a ovaj dan nam između ostalog donosi veliko finale portugalskog Kupa u kom će snage odmeriti Porto i Sporting.
Početak duela između dva portugalska velikana je zakazan za 18 časova i 15 minuta
.

Porto: Zmajevi igraju za spas sezone!

Iz ove perspektive deluje da će navijači Porta poželeti ovu sezonu što pre da zaborave, a sigurno da je glavni razlog za to što ova ekipa naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona.
Naime, portugalski velikan je ovogodišnje izdanje Primeire završio na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, a ta treća pozicija od ove sezone donosi plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Podsećamo vas da je Porto ove sezone bio učesnik Lige šampiona, gde su puleni Serža Konseisaa ostavili veoma dobar utisak pošto je ova ekipa grupnu fazu završila na drugom mestu na tabeli, ali uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Barselona.
Bila je to jedna nimalo naivna grupa u kojoj su tu pored Barselone bili i Šahtjor i Anderleht, a na kraju moramo istaći i to da je portugalski predstavnik doživeo dva poraza od španskog predstavnika, ali i ostvario čak četiri trijumfa u četiri preostala duela.
Ipak, u osmini finala je nekadašnji šampion Evrope eliminisan od Arsenala, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, uz konstataciju da se Porto nije obrukao u tom dvomeču, čak je po nekim mišljenima bio i bliži prolasku u narednu fazu.
Jedino takmičenje gde su se puleni trenera Konseisaa iskazali ove sezone je portugalski Kup gde je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale i to nakon trijumfa nad nimalo naivnom ekipom Gimaraiša, koja je igrala na veoma visokom nivou ove sezone.
Najzad, što se tiče portugalske Primeire, pomenuli smo to treće mesto na tabeli, a i do njega je ova ekipa stigla u poslednjem kolu, nakon što je u direktnom duelu savladana Braga u gostima, a da je Porto doživeo poraz, ova ekipa bi naredne sezone igrala u Ligi konferencije, što bi svakako bio veliki udarac za ovu ekipu.

Sporting: Mogu li Lavovi do duple krune?

Sporting se prošle sezone morao zadovoljiti četvrtom pozicijom na tabeli, uz podsećanje da je četa Rubena Amorima pre toga stigla do naslova prvaka Portugala.
I ovog puta su Benfika i Porto bili favoriti u borbi za naslov prvaka, međutim, popularni Lavovi su od prvog do poslednjeg kola igrali na veoma visokom nivou i na kraju je tim iz prestonice Portugala stigao do šampionske titule, pošto su Lavovi završili na prvom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, pa se stiče utisak da se šampionska titula ni u jednom trenutku nije ni dovodila u pitanje.
Na kraju je četa Rubena Amorima na 34 odigrana susreta ostvarila čak 29 trijumfa, tri remija i samo dva poraza, i zeleno-beli su na jedan veoma ubedljiv način stigli do drugog naslova prvaka u tri godine, što je samo još jednom potvrdilo da Ruben Amorim radi sjajan posao u ovom klubu.
Nažalost, Sporting se ove sezone nije previše istakao u Ligi Evrope, pošto je ova ekipa stigla do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta, da bi u šesnaestini finala portugalski predstavnik uspeo da eliminiše Jang Bojs, koji je kao što je to dobro poznato ispao iz Lige šampiona.
Ipak, u osmini finala je Atalanta eliminisala Sporting, uz konstataciju da je tim iz Bergama na kraju i stigao do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, nakon trijumfa nad Leverkuzenom.
Veoma dobro su Lavovi ove sezone igrali u portugalskom Kupu, gde je novi šampion Portugala stigao do plasmana u veliko finale, a sve to nakon što je ova ekipa u dvomeču eliminisala svog gradskog rivala Benfiku, ukupnim rezultatom 4:3.
Bio je to zaista fantastičan dvomeč, a prvi duel je Sporting dobio na svom stadionu sa 2:1, dok je revanš završen rezultatom 2:2, pa će tako Lavovi pored šampionske titule, pokušati da dođu i do trofeja u Kupu, što naravno neće predstavljati nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva, uglavnom nam dueli između Porta i Sportinga donose dosta pogodaka, pa će po našem mišljenju to biti slučaj i večeras, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Iz istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Za kraj, fudbaleri Porta će dati sve od sebe da spasu ovu sezonu, pa zbog toga popularnim Zmajevima dajemo i prednost na ovom susretu i predlažemo vam da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.