Tiket dana (ponedeljak, 27.05.2024)

Tiket dana

Velika većina liga završena je u prethodnim danima ali se još uvek igraju baraži, a čeka nas i krešendo, finale Lige šampiona. Kvote iz predloga važile su u trenutku pisanja tiketa.

AIK – Geteborg – 1 @ 2.00 u SuperBet

Domaćin je odlično započeo sezonu i u prvih pet kola imao 3 pobede i dva remija. Drugih pet rundi su donele veliki pad i ekipa iz Solne je upisala četiri poraza i samo jedan trijumf. Kada se sve sabere to je ukupno 14 bodova iz 10 mečeva i tek 10. mesto za ekipu AIK-a. Okršaj protiv Geteborga je stari švedski derbi, samo što Geteborg odavno nije u vrhu fudbala u ovoj skandinavskoj zemlji, a i AIK tek povremeno bljesne. Ambicije domaćina u ovom meču su mnogo veće, žele makar plasman u Evropu, posle katastrofalne prethodne sezone i tek 11. mesta na kraju. Dugo su bili i u zoni ispdanja ali su u finišu pokazali da zaslužuju mnogo više. Geteborg je bio tek 13. ali se od njih mnogo više nije ni očekivalo, kao što se ne očekije ni sada. Sa 11 bodova iz 10 mečeva blizu su ”crvene” zone, a da nije bilo pobede nad Mjelbijem u prošlom kolu verovatno bi i bili ispod crte. Prednost dajemo domaćinu, a za pobedu AIK-a kvota je 2.00 u kladionici SuperBet.

VPS – Inter Turku – 1 @ 1.95 u SuperBet

VPS je bio na vrhu pre tri kola u Veikkaus Ligi u Finskoj, a onda su igrali dva puta sa KuPS-om i jednom sa Helsinkijem, protiv dva tima koja su obeležila nekoliko prethodnih sezona i jedina osvajala naslove. KuPS je dva puta pobedio VPS ali je ekipa iz Vase uspela da slavi protiv aktulenog šampiona iz prestonice i na taj način se održi u vrhu. Sada su treći, imaju tri boda manje od KuPS-a i jedan od Ilvesa, ali i ovu utakmicu manje. Pobeda nad Interom izjednačila bi ih na čelu tabele sa timom iz Kupija, koji bi bio prvi samo zbog bolje gol razlike. Što se Intera tiče oni su u donjem delu tabele i imaju samo 5 bodova iz 8 utakmica. Koliko god to želeli, fudbaleri tima iz Turkua će se teško domoći plej-ofa i mnogo je realnije da i ove sezone budu u donjoj polovini tabele i da se za opstanak izbore kroz plej-aut. Inter je u seriji od četiri uzastopna poraza i verujemo da im se u Vasi sprema i peti. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.95.

Stabek – Egersund – 4+ @ 2.20 u SuperBet

Ekipa Egersunda je pravo osveženje u drugoj ligi Norveške i novajlija ima 15 bodova iz prvih 8 utakmica. Samo tri manje imaju od vodećeg Kongsvingera i dva od Valerenge, stim da su u zaostatku dva meča za doskorašnjim prvoligašem a jedan za liderom. Sledi im gostovanje kod Stabeka u gradu Bekenstua. Domaćin je mnogo iskusniji tim, jednom je bio i šampion Norveške, i to 2008. godine, a ima i solidno evropsko iskustvo. Egersundu je ovo debi u drugoj ligi, klub je formiran tek početkom ovog veka, ali nam se čini da imaju najveće moguće ambicije u ovoj sezoni. Odlikuje ih velika efikasnost, dali su čak 21 gol na osam utakmica, ali su i primili dosta, čak 16. Stabek je tek osmi na tabeli, to je jako loš plasman za tim koji je prošle sezone ispao iz elite samo zbog gol razlike, ali vremena za popravak ima i previše. Ono što nam prvo pada na pamet kada je ovaj meč u pitanju su golovi a verujemo da će ih biti barem četiri. Za 4+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 2.20.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici SuperBet iznosi 8.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.