Tip dana košarka: Mega – Partizan: Crno-beli trasiraju put do finala!

Mega će u okviru drugog meča polufinalne serije Superlige Srbije dočekati ekipu Partizana. Crno-bijeli su slavili u prvom meču, pa će sigurno željeti da što prije okončaju ovu seriju i plasiraju se u finale. Utakmica je na programu od 20 časova.

Mega: Dobra igra u prvom meču!

Sem viječitih, imali su šta da pokažu i Mega i FMP. Ekipa u ružičastim dresovima je kao najmlađa u ABA ligi ove sezone stigla do polufinala, a sada će u nešto izmjenjenijem sastavu da pokuša da napravi novo čudo. Neće trener Marko Barać moći da računa na kapitena Uroša Plavšića koji je dogovorio saradnju sa Zvezdom za narednu sezonu, dok se pritom još oporavlja od povrede nosa iz plej-ofa regionalne lige. Ipak, sa druge strane, u tim se posle NBA kombajna gdje se pripremao za izlazak na draft u kojem se očekuje da bude izabran u prvoj rundi, vratio Nikola Đurišić i predvodiće saigrače u pokušaju da ostvare novo čudo.
U pauzi između dva takmičenja, Mega je potpisala čak tri nova igrača – dvojicu za Superligu i jednog za juniorski sastav. Iz Njemačke je stigao perspektivni Džek Kajil koji igra na poziciji organizatora igre. Rođen je 27. januara 2006. godine u Berlinu, a visok je 191 centimetar. Prethodne sezone je nastupajući za juniorski tim Albe izabran u najbolju petorku ANGT kvalifikacionog turnira u Minhenu, gde je u proseku beležio 18,5 poena, 4,8 skokova, 3,5 asistencija i 3,8 ukradenih lopti po utakmici. Prošlog ljeta je prešao u redove Rasta Fehte, a ove sezone je nastupajući za B tim u drugoj njemačkoj ligi bilježio u prosijeku 10,5 poena i 2,8 asistencija. Ove sezone je nastupio i za Next Generation selekciju na ANGT kvalifikacionom turniru u Podgorici, gdje je takođe bio izuzetno zapažen sa 15 poena, 7 asistencija i 2 ukradene lopte u prosijeku.
Posle njega je stigao doskorašnji igrač Vršca, Nelson Filips (25) i on će predstavljati snagu u Superligi. Ne spada u grupu mlađih igrača, ali je neko ko i te kako može da pomogne timu. Ove sezone je pružao sjajne partije u Košarkaškoj ligi Srbije, gdje je na kraju izabran u najbolju petorku lige.
U prvom meču je kod Mege, Filip Jović je dao 15 poena, Nikola Đurišić 14. Igrali bez Uroša Plavšića koji je bio česta meta malobrojnih navijača jer će naredne sezone igrati za Crvenu zvezdu.

Partizan: Sve sem trijumfa bi bilo razočaravajuće!

Malo kom igraču Partizana se igrala utakmica polufinala Superlige Srbije protiv Mege. I dalje je težak poraz od Crvene zvezde svima u mislima. Htio je ovaj crno-bijeli tim da bude šampion ABA lige, umjesto toga je pometlan od strane vječitog rivala pa je u prvom meču u poprilično praznoj Areni morao da igra takmičenje koje očigledno ne izaziva veliko interesovanje. U nikada praznijoj dvorani izabranici Željka Obradovića su uspijeli da dođu do pobjede protiv Mege rezultatom 82:72.
Što se tiče ove utakmice, Uroš Trifunović se istakao u svim segmentima, a posebno u košgeterskom. Bio je najefikasniji sa 23 poena. Pratio ga je Kevin Panter koji je u većem dijelu meča bio nervozan, ali je ubacio 15 poena, dok je Aleksa Avramović imao 16.
Ipak, malo šta pozitivno može da se kaže o prvoj utakmici. Osim Uroša Trifunovića koji je zaista odigrao kvalitetno, vidjelo se da ostatak crno-bijelog tima očigledno nije na visokom energetskom nivou što se posebno vidjelo u prvom poluvremenu. Ipak, kasnije su stvari došle na svoje mjesto pa je klub iz Humske zabilježio sigurnu pobjedu.
Generalno je mučno izgledalo sve u Areni, od atmosfere do igrača Partizana na parketu. Navijanja nije ni bilo, u pojedinim momentima više su se čuli aplauzi upućeni igračima Mege nego Partizana koji su imali početnu prednost zahvaljujući seriji Uroša Trifunovića. Momak koji je drugi dio sezone uglavnom bio na klupi ili povrijeđen je ubacio 11 poena u prvih 10 minuta, ali to nije donio značajan rezultati plus.
Prdružio mu se i Aleksa Avramović, a košem Kevina Pantera Partizan je došao do dvocifrene prednosti (61:50). Na ovom meču to je bilo dovoljno da se obezbijedi trijumf.

Naš prijedlog:

Partizan kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.30 u PrimoBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 3.70.

Na prvom meču je viđeno ukupno 154 poena, a mišljenja smo da će u ovoj drugoj utakmici biti viđen sličaj broj postignutih poena. Naš prijedlog je prema tome igra UP- (granica 169.5) po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici. Kada je riječ o konačnom ishodu, predlažemo da pokušate sa igrom 2/2 po kvoti 1.60, a za vas koji jurite nešto veće kvore predlažemo igru 2&UP- po kvoti 2.45 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.