TIP DANA: Italija – Bosna i Hercegovina: Poslednja priprema aktuelnog šampiona Evrope pred početak EURA!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a ovog puta smo za vas analizirali duel prijateljskog karaktera između selekcija Italije i Bosne i Hercegovine koji će biti odigran na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: Azuri se nisu proslavili protiv Turske!

Mimo svih očekivanja su Italijani na prošlom Evropskom prvenstvu stigli do naslova prvaka, i to pošto je u velikom finalu savladana Engleska, na sred Vemblija, što znači da je Gordi Albion praktično pred svojim navijačima nastupio u velikom finalu.
Taj duel je rešen nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a poznato je da su Italijani neprikosnoveni kada je u pitanju penal rulet, pošto je ova reprezentacija na isti način stigla i do trofeja na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, kada je savladana Francuska.
Međutim, zanimljivo je da Italijani odmah nakon osvajanja Evropskog prvenstva drugi put zaredom nisu uspeli da dođu do plasmana na Mundijal, i to pošto je ova reprezentacija u polufinalu baraža u Palermu eliminisana od Severne Makedonije.
Bio je to novi veliki udarac za ovu selekciju, pa je primarni cilj bio odlazak na EURO koji se ove godine održava u Nemačkoj, a stiče se utisak da su i do toga Italijani došli na dosta težak način.
Naime, na kraju je aktuelni šampion Evrope o svojoj sudbini odlučivao u poslednjem kolu i to na izuzetno teškom gostovanju kod Ukrajine, ali na sreću svih navijača italijanske reprezentacije, taj meč je završen bez pobednika, ali i bez golova, pa su Azuri došli do plasmana na EURO, i to pošto su obe selekcije imale isti broj bodova, a na kraju je presudio bolji međusobni skor, pošto su Italijani bili bolji od Ukrajinaca na svom stadionu (2:1).
Poznato je da je u međuvremenu Lučano Spaleti nasledio Roberta Mančinija, a zanimljivo je da je Spaleti napustio Napoli nakon što je ovom klubu doneo naslov prvaka Italije.
Makar na papiru, utisak je da je ovo možda jedna od najslabijih generacija Azura u poslednjih dvadesetak godina, a ruku na srce, moramo pomenuti i da ova selekcija nije nimalo blistala na pripremnom meču protiv Turske, koji je završen bez pogodaka, ali i bez previše šansi na obe strane.
Naravno, i Spaleti je dosta kombinovao na tom duelu, pa nije bilo nekoliko standardnih reprezentativaca, a za očekivati je da italijanski stručnjak ovaj duel protiv Bosne i Hercegovine započne sa najjačim mogućim snagama, pošto je ovo poslednja provera pred početak EURA.

Bosna i Hercegovina: Koliko mogu gosti sa novim selektorom?

Bosna i Hercegovina se od osamostaljenja nije previše pokazala na velikim takmičenjima, a poražavajuće zvuči podatak da je ova reprezentacija do sada uspela samo da se plasira na Mundijal koji je 2014. godine održan u Brazilu.
Tu su popularni Zmajevi takmičenje završili u grupnoj fazi, a na tri odigrana susreta puleni Safeta Sušića su ostvarili jedan trijumf i dva poraza, pa je nažalost ova selekcija već posle tri odigrana meča morala da se vrati kući, ali svakako da nije bilo razloga za nezadovoljstvo, pošto, ponavljamo da je u pitanju prvi i za sada jedini nastup Bosne i Hercegovine na Mundijalima, a ujedno i na velikim takmičenjima, pošto se do sada Zmajevi niti jednom nisu kvalifikovali za Evropsko prvenstvo.
Prethodne kvalifikacije je BIH završila na katastrofalnoj petoj poziciji sa samo devet osvojenih bodova, što je čak za trinaest bodova manje u odnosu na drugoplasiranu Slovačku, koja je obezbedila direktan plasman na EURO.
Na deset odigranih susreta je ova reprezentacija ostvarila tri trijumfa, uz čak sedam poraza, što je zaista previše, pogotovu ako uzmemo u obzir da grupa nije bila previše teška, naravno, ako izuzmemo Portugal koji je jedina reprezentacija u ovim kvalifikacijama koja je imala maksimalan učinak.
Nije to bio kraj nadanja da Bosna i Hercegovina može da dođe do plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto je preostao i baraž nakon dobrih partija u prošlom izdanju Lige nacija, ali se ni tu popularni Zmajevi nažalost nisu proslavili, pošto su u polufinalu baraža Zmajevi poraženi od Ukrajine, iako je ova selekcija sve do 85. minuta meča vodila sa 1:0, ali je onda usledio “blickrig” Ukrajinaca, koji su za samo tri minuta uspeli da postignu dva pogotka i slave sa 1:2.
U međuvremenu je novi selektor Bosne i Hercegovine postao legendarni Sergej Barbarez, koji je debitovao na klupi Zmajeva pre samo nekoliko dana i to na Sent Džejms Parku protiv Engleza, kada je Gordi Albion slavio sa ubedljivih 3:0, uz konstataciju da su se fudbaleri BIH dosta dobro držali u prvom delu igre koji je završen bez pogodaka, ali svakako poražavajuće zvuči podatak da gostujuća selekcija za devedeset minuta meča nije uputila niti jedan udarac u okvir gola Engleza, mada moramo napomenuti da je Gordi Albion barem po imenima fudbalera, možda i prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva.

Naš predlog

Utisak je da će Italijani dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za jako lošu partiju na prethodnom meču protiv Turske, pa vam predlažemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.72.

Nije isključeno ni da nam ovaj duel u Toskani donese dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Za kraj, iako Bosna i Hercegovina nije nimalo naivna selekcija, smatramo da će Azuri bez većih problema postići makar dva pogotka na ovom duelu, pa otuda i prognoza D2+, a sve to uz kvotu 1.44 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.