Meč dana tenis: Aleksandar Zverev – Karlos Alkaras: Kome će prvo finale u Parizu doneti i trofej?

Aleksandar Zverev i Karlos Alkaras će se danas od 15 časova sastati u velikom finalu Rolan Garosa. I jedan i drugi teniser su se po prvi put plasirali u finale ovog turnira, a mladi Španac kao veliki favorit ulazi u ovaj duel.

Aleksandar Zverev: Četvrta sreća!

Njemac ruskih korijena uspio je iz četvrtog pokušaja da stigne do svog prvog finala grend slema na šljaci pošto je savladao Kaspera Ruda u četiri seta – 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.
Zverev je tri godine zaredom dosad ispadao u polufinalu drugog grend slema u sezoni, ali je sada konačno probio barijeru preko Ruda i to pošto je prvi set uzgubio glatko.
Ipak, 27-godišnji teniser uspio je da se izbori sa velikim pritiskom i spriječi da se istorija ponovi. Zaigrao je vrhunski tenis, uspio je prije svega da se oporavi od šoka i Norvežana samljeo uz samo osam dozvoljenih gemova u preostala tri seta.
Zverev je bukvalno u tri seta koja je dobio izgledao kao zid o koji se loptica konstantno odbija kada bi Rud nešto pokušao. A onda, kada je preuzeo kontrolu nad susretom, počeo je da ‘šeta’ protivnika snažnim udarcima s jedne na drugu stranu terena, što je kasnije poraženog igrača brzo izmorilo.
Koliko je Rud zapravo bio u problemu zbog agresivnosti Zvereva i stila igre vidjelo se tokom pauza između gemova. Nekoliko puta su ga televizijske kamere snimile kako sjedi savijen prema zemlji, jednostavno je dijelovalo na momente da ne može da diše i fizički isprati ritam.
Tako je sve bilo gotovo za tek nešto više od dva i po sata! Norvežanin je brzo ustuknuo i predao baklju boljem od sebe.
Zverev će u finalu odmjeriti snage sa Alkarasom i juri svoju prvu grend slem titulu. Dosad jedino finale jednog od četiri najveća turnira bilo mu je na US Openu 2020. godine, kada je poražen od Dominika Tima.

Karlos Alkaras: Prvo finale u Parizu!

Karlos Alkaras je posle novog teniskog blokbastera i četiri sata surove borbe mladića koji će u narednih desetak godina dominirati svjetskim tenisom, obezbijedio svoje prvo finale Rolan Garosa – 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).
Još jedan dugometražni grend slem spektakl priredili su Španac i Italijan. Onaj prvi na Vimbldonu što je trajao tri sata i 35 minuta pripao je Sineru, naredni na US Openu od nevjerovatnih pet časova i 15 minuta dobio je Karlitos, kao i poslednji okršaj koji mu je donio epitet najmlađeg igrača u istoriji tenisa koji je objedinio grend slem finala na sve tri podloge! Agasi, Borg, Nadal i Kurijer činili su to sa pune 22 godine, a Alkaras je prije samo mjesec dana postao 21-godišnjak.
Dva puta je Siner stizao do vođstva u setovima i dva puta se Alkaras vraćao kako bi obezbijedio peti, odlučujući period igre. Nije isključeno da će momak iz Južnog Tirola dugo razmišljati o smeču, ziceru koji je promašio u smiraj četvrtog seta. Bilo je 5:4 za Španca u gemovima, Siner je servirao i imao prednost 30:15. Umjesto da rutinski dođe do 40:15, poslao je lopticu u aut, a onda izgubio naredna dva poena te dozvolio brejk i set momku koji će danas pojuriti treći grend slem pehar.
Dekoncentrisano je Siner počeo peti set, dok se Alkaras savršeno kretao i branio. Nakon sigurnog servis gema, odmah je opteretio početni udarac rivala i iskoristio drugu brejk šansu, a potom brejk i potvrdio za velikih 3:0 koji su nagovjestili konačan epilog. Utisak je Alkaras pobjedu izvojevao zahvaljujući većoj agresivnosti, ali nekolicini spektakularnih poena i poteza u važnim momentima, ali isto tako i Sinerovim padovima koncentracije u trenicima kada nije smjelo da ih bude. Mada ne treba smetnuti sa uma da je Italijan sredinom trećeg seta imao problem sa zglobom desne ruke.
Alkaras je nakon devetog okršaja sa Sinerom poveo sa 5:4 u međusobnom skoru i došao nadomak druge pozicije ATP liste. Ukoliko danas podigne treći grend slem pehar preskočiće Novaka Đokovića i baciti ga na treće mjesto svjetskog poretka.

Naš prijedlog:

Karlos Alkaras kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njegov trijumf iznosi 1.35 u MaxBet kladionici. Trijumf Zvereva plaća se kvotom 3.30.

Iako bi ovo finale trebalo da donese dosta neizvjesnosti, mišljenja smo da ćemo maksimalno gledati četiri seta, te da u tom slučaju na meču neće biti viđeno više od 42 gema. Naš prijedlog je igra UG- (granica 41.5) po kvoti 1.65 u MaxBet kladionici. Alkaras je sa pravom favorit u ovom duelu, te ga i mi vidim kao novog osvajača Roland Garosa. Shodno tome predlažemo igru H2 (granica 4.5) po kvoti 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa tačnim rezultatom, TR: 1:3 po kvoti 3.60 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.