Tip dana košarka: Pariz – Monako: Titula nacionalnog šampiona vrlo blizu glavnog grada Franucske!

Pariz će u okviru trećeg meča finala nacionalnog prvenstva Francuske dočekati ekipu Monaka. Tim iz prestonice Francuske je uspio da napravi brejk u prve dvije utakmice, te će sada imati priliku da na domaćem terenu ovjeri titulu prvaka. Utakmica je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Pariz: Primarni cilj ostvaren!

U Francuskoj definitivno nije sve u znaku Asvela i Monaka. Dva evroligaša mučila su muku u ovoj plej-ofu nacionalnog šampionata što se vidi i po rezultatima.
Košarkaši Pariza su posle osvajanja Evrokupa napravili veliki uspijeh u francuskom šampionatu pošto su posle pobjede u majstorici polufinala protiv Asvela (98:92) uspijeli da se plasiraju u finale gdje ih je sačekao Monako.
U prvom meču Pariz nije odigrao zadovoljavajuće, te su upisali poraz koji ih je izgleda dobro uzdrmao i motivisao za naredni meč.
Uspijeli su da trijumfuju u drugoj utakmici i tako ostvare zacrtani cilj, a to je da sada na svom parketu odlučuju o svojoj sudbini!
Kada su na početku druge utakmice stekli značajnu rezultatsku prednost, činilo se da je sve riješeno već u prvom poluvremenu, međutim namjestio je ruku Okobo u nastavku meča, a imao je pomoć u Korneliju, pa su zajedničkim snagama uspijeli da sredinom drugog kvartala približe Monako na jednocifreni zaostatak. Nije su tu zaustavio tim Saše Obradovića koji je do kraja prvog poluvremena zategao odbranu i potpuno zaustavio razigranog Hifija čime je izborio egal dva minuta prije kraja druge dionice. Izdržali su gosti nalet rivala i uspijeli da ostvare plus dva pred odlazak na odmor.
Ponovo je stao Monako početkom treće dionice, što je Pariz iskoristio i preko Hifija i Sajmona uspio da se odlijepi na plus sedam. Pokušali su Kneževići preko razigranih Okoba i Dialoa da izbore egal, ali su Parižani uspijeli da odole naletu rivala.
Konačno je šuterski ritam pronašao Šorts koji je bio bez zapaženog učinka veći dio meča. Međutim, na drugoj strani pord raspoloženih Okoba, Dialoa i Kornelija, ruku je namjestio i Džejms, pa je Monako sredinom poslednjeg kvartala prišao na koš zaostatka. Kasno buđenje Džejmsa, nije uspijelo da zaustavi trio Hifi-Šorts-Sajmon koji je novom serijom u finišu meča riješio pitanje pobjednika.
Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Hifi sa 24 poena, Šorts je upisao 21 poen šest skokova i četiri asistencije, dok je Sajmon meč završio sa 14 poena.

Monako: Brejk u naredna dva meča obaveza!

Košarkaši Pariza su posle titule u Evrokupu uspijeli da se plasiraju u Evroligu sledeće sezone, a šta ih očekuje u elitnom evropskom takmičenju pokazao im je Monako koji je u prvom meču slavio i poveo u finalnoj seriji francuskog prvenstva (90:80) na pogon odlične role Majka Džejmsa.
Odlično je aktuelni MVP Evrolige otvorio meč, što je rezultirao vođstvom Kneževića od samog starta meča. Na drugoj strani Šorts je bio udarna igla gostiju, što je bilo dovoljno samo za minus pet posle prvih deset minuta igre.
Šou Majka Džejmsa prenio se i na drugu dionicu. Uzdanica tima Saše Obradovića bila je na visini zadatka i najzaslužnija što je Monako brzo ugrabio dvocifrenu prednost. Potpuno je bio ugušen napad Pariza, koji nije imao riješenje za rivala u drugih deset minuta igre i pred odlazak na poluvrijeme našao se u deficitu od 16 poena.
Međutim nakon sjajne prve partije, košarkaši Monaka poraženi su u drugom meču finalne serije od Pariza (70:77) kojim su gosti iz Pariza izjednačili i vratili seriju u glavni grad Francuske.
Za razliku od prvog meča, Džejms i Okobo, bili su daleko od prepoznatljivog šuterskog ritma, što je na drugoj strani kaznio Hifi koji je bio najzaslužniji za velikh plus 14 gostiju posle prvih deset minuta igre.
U poraženom sastavu zapažene role imali su Okobo sa 16 poena i šest asistencija, Dialo je meč završio sa 14 poena, Korneli je brojao do 11, a Džejms upisao poen manje.
Sve je jasnije da Majk Džejms nema nameru da mjenja sredinu. Iskusni Amerikanac je pronašao drugi dom u Monaku i očigledno je pronašao zajednički jezik sa Sašom Obradovićem. Njih dvojica nastavljaju da zajedničim snagama napadaju Evroligu jer prema poslednjim navodima Džejms ostaje u Monaku i naredne tri sezone, a za to će klub morati da izdvoji čak 9.000.000 dolara.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi autsajder ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.05 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 1.80.

Gosti su sa razlogom blagi favoriti u trećoj utakmici, mišljenja smo da imaju dosta kvalitetniji sastav i da će odmah na startu uzvratiti trijumfom u gostima i vraćanjem prednosti na njihovu stranu. Kvota na trijumf Monaka je kao što smo naveli 1.80 u SuperBet kladionici. Mišljenja smo takođe da ćemo gledati jedan veoma efikasan meč, a kvota na igru UP+ (granica 160.5) iznosi 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&UP+ po kvoti 3.45 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.