Tiket dana (ponedeljak, 10.06.2024)

Tiket dana

Sve smo bliži početku EURA u fudbalu a nedugo zatim startuje i KOPA Amerika. Na nacionalne šampionate čemo još pričekati. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Češka – Severna Makedonija – 1,2+ @ 1.68 u King

Knedličke su u jednoj lepoj seriji pobeda koja je započela trijumfom nad Moldavijom u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO. Ta pobeda ih je odvela direktno u Nemačku, zajedno sa selekcijom Albanije, a Poljake poslala u baraž Lige nacija. Na kraju su sve tri selekcije izborile igranje na kontinentalnom prvenstvu a Češku je žreb spojio sa selekcijama Turske, Gruzije i Portugalije, protiv koje otvaraju takmičenje 18. juna. Poslednju proveru pred EURO Češka ima protiv selekcije Severne Makedonije koja neće igrati na ovom takmičenju, mada smo je gledali na prethodnom. Makedonci su dobili paklenu grupu u kvalifikacijama u kojoj su bili Englezi i Italijani, finalisti prethodnog EURA, kao i selekcija Ukrajine, i bilo je nemoguće kroz takav pakao naći put do Nemačke. Sada Makedonija pokušava da se spremi za Ligu nacija, a kasnije i kvalifikacije za Mundijal. Pripremne utakmice nisu donele mnogo razoga za optimizam i pre sedam dana poraženi su odHrvatske sa 3:0. Pre toga je i Crna Gora bila bolja i Milevskom predstoji mnogo posla da bi svoju reprezentaciju odveo na još neko veliko takmičenje. Česi su deklasirali Maltu kojoj su dali čak 7 golva i verujemo da će Makedoniji barem dva. Jedinica bi trebalo da bude izvesna. Za 1,2+ kvota je 1.68 u kladionici King.

Poljska – Turska – T12+ @ 2.10 u King

Ovo je okršaj dve selekcije koje ćemo gledati u Nemačkoj, te je interesovanje za duel u Varšavi još veće. Poljaci su se baš pokazali u duelu sa Ukrajinom i slavili sa 3:1, postigavši sva tri gola u prvih 45 minuta. Bio je to njihov prvi izlazak na teren posle baraža Lige nacija u kome su preko Estonije i Velsa obezbedili igranje na EURU. Estonci nisu bili problem, ali je Vels u svom Kardifu tvrd orah. Na kraju je Poljska preko penala uradila ono što nije u kvalifikacionoj grupi iz koje su put Nemačke krenule Albanija i Češka. Turska je plasman obezbedila tako što je bila u grupi baš ispred pominjanog Velsa i uz Hrvatsku izborila direktan odlazak na Evropsko prvenstvo. Ova selekcija je daleko od najboljih dana kada su bili treći na Mundijalu u Koreji i Japanu, ali i polufinalisti Evropskog prvenstva 2008 u Švajcarskoj i Austriji. Čini se da Turci imaju lakšu grupu na EURU, ali to može biti prividno. Ipak, kada ste, kao Poljaci, u istoj grupi sa Francuskom i Holandijom, ne možete biti zadovoljni žrebom. Čini nam se da su Poljaci u dobroj formi i verujemo da mogu i Turskoj ubaciti bar dve lopte u mrežu. Za T12+ kvota u kladionici King iznosi 2.10.

Benin – Nigerija – 2 @ 1.83 u King

Super Orlovi su nadmašili sva očekivanja na Afričkom kupu nacije i stigli su do finala u kome su poraženi od domaćina Obale Slonovače. Mogli su i do titule, prvi su poveli ali nisu izdržali. Međutim, taj uspeh bi brzo mogao da se zaboravi ako Nigerija ne uspe ponovo da ode na Svetsko prvenstvo. Nekako je ova reprezentacija, uz Kamerun, prva krenula da promoviše afrički fudbal na Mundijalima, ali ih na dva prethodna nije bilo. Još jedan izostanak mogao bi da donese i potrese u Savezu, pogotovo jer Afrika sada ima znatno više učesnika nego ranije. Na Svetsko prvenstvo će pobednici grupa ali će i najbolji drugoplasirani timovi imati priliku u baražu. Ova grupa u kojoj su Nigerija i Benin je jedna od najneizvesnijih i posle tri odigrana kola svih šest timova i dalje su u igri. Iznenađujuće, vodi Lesoto sa 5 bodova, Ruanda, Benin i Južna Afrika imaju po 4 a Nigerija je sakupila tri. Super Orlovi nemaju poraz do sada ali nemaju ni pobedu pošto su sva tri meča završili nerepšenim rezultatom, uključujući i onaj sa Južnoafričkom Republikom pre tri dana. Benin je u tom terminu dočekao Ruandu i slavio minimalna trijumf. Važno je reći da Benin ne igra kao domaćin u svojoj zemlji već u Obali Slonovače, i jedna su od 19 reprezentacija koje su ”izgnanici”, iz raznoraznih razloga. To daje prednost Nigeriji koja već mora da zabeleži jednu pobedu. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent 1.83.

Gana – Centralnoafrička Republika – 1,2+ @ 1.63 u King

Pravu katastrofu doživela je Gana na Afričkom kupu nacija kada nisu uspeli da se kvalifikuju ni za osminu finala završili su takmičenje u grupnoj fazi sa dva remija i jednim porazom. Sada je pred selektorom Adoom težak zadatak da Crne Zvezde odvede na Mundijal u Ameriku, a podsetimo da je ova selekcija prva afrička koja je igrala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Bilo je to sa Milovanom Rajevcem na klupi u Južnoj Africi 2010. godine, kada su ih sekundi i santimetri delili od polufinala. U ovim kvalifikacijama zabeležili su dve pobede i jedan poraz. U trećem kolu ostvarili su zlata vredu pobedu na teškom gostovanju u Maliju i sa mnogo optimizma dočekuju Centralnoafričku Republiku, čni se jednu od slabijih ekipa u ovom društvu. Centralnoafrička Republika je pobedila Čad u prošlom kolu, uzeli su bod i kod Malija ali su poraženi kod Komora, što jeste kiks. Divlje zveri, kako glasi nadimak ove selekcije, nikad nisu bili ni blizu plasmana na Mundijal, a nije ih bilo nedavno ni u Obali Slonovače. To nam dovoljno govori ko je favorit i pobeda Gane ne bi smela da izostane, a verujemo i u bar dve lopte u mreži gostiju. Za 1,2+ kvota je 1.63 u kladionici King.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici King iznosi 10.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.