TIP DANA: Holandija – Island: Mogu li Islanđani do novog čuda posle pobede nad Englezima?

U ponedeljak je veoma slaba ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas pripremili jedan meč prijateljskog karaktera u kom će selekcija Holandije u Roterdamu ugostiti reprezentaciju Islanda, koja je pre samo nekoliko dana mimo svih očekivanja bila bolja od Engleske u gostima sa 0:1.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Poslednja priprema pred početak EURA!

Kada se podvuče neka crta, deluje zaista da se Holanđani mogu smatrati najvećim gubitnicima na velikim takmičenjima.
Naime, ova selekcija je čak tri puta gubila u finalima Mundijala, a poslednji put je to bio slučaj 2010. godine, kada je Španija slavila sa 1:0, i to golom Inieste u finišu drugog produžetka.
Naravno, ne smemo zaboraviti da su popularne Lale 1988. godine došli do naslova prvaka Evrope, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Sovjetskog Saveza, kada je bilo 2:0.
Na poslednjem velikom takmičenju su Holanđani ostavili dosta dobar utisak pošto je ova selekcija eliminisana u četvrtfinalu od Argentine, u jednom spektakularnom susretu, koji je vrlo verovatno uz finalni susret bio i najbolji u Kataru.
Nažalost, na poslednjem Evropskom prvenstvu se Lale nisu proslavile, iako je ovaj tim možda i najviše pokazao u prvom delu turnira, tačnije u grupnoj fazi, ali je ova selekcija već na prvoj prepreci u nokaut fazi zastala, kada su Česi neočekivano prošli dalje.
Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će za par dana početi u Nemačkoj, Holandija je na kraju stigla do drugog mesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Francusku, a to je naravno bilo dovoljno za plasman na završni turnir.
Ronald Kuman je nedavno objavio spisak za prvenstvo starog kontinenta, i ima tu nekoliko vrhunskih fudbalera poput Van Dajka, Akea, Depaja, Simonsa, Kopmejnersa i drugih, pa se plasman u doigravanje ni ovog puta ne bi smeo dovesti u pitanje.
Pre samo nekoliko dana su Lale odigrale meč prijateljskog karaktera gde je ova selekcija demolirala nimalo naivnu reprezentaciju Kanade, a taj meč je završen rezultatom 4:0. Strelci su bili Depaj, Frimpong, Vegorst i Van Dajk i nećemo preterati ako kažemo da je Holandija mogla da dođe i do ubedljivijeg trijumfa na tom meču, a sve to i te kako raduje pred početak EURA.

Island: Islanđani u lepom raspoloženju dolaze u Roterdam!

Island naravno nije imao većih uspeha na velikim takmičenjima, tačnije ova selekcija nije uspela ni da se kvalifikuje za isto, sve do prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj, kada je Island mimo svih očekivannja stigao do plasmana u četvrtfinale.
Ova selekcija je odmah nakon toga vezala još jedno učešće na velikim takmičenjima, i to na Mundijalu u Rusiji, međutim tamo se Skandinavci nisu preterano proslavili pošto su na kraju morali da se zadovolje sa 28. mestom, što znači da ova selekcija nije uspela da prođe grupnu fazu.
Od tada Island nije uspeo da dođe do plasmana ni na Svetsko, ali ni na Evropsko prvenstvo, a prethodne kvalifikacije za EURO ova reprezentacija je završila na četvrtom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Slovačku.
Ipak, zbog dobrih partija u Ligi nacija, Islanđani su dobili šansu da se preko baraža domognu do plasmana na EURO, i sve je krenulo dosta dobro, pošto je ova selekcija u polufinalu bila bolja od Izraela, koji je savladan sa više nego ubedljivih 1:4.
U finalnom meču baraža Ukrajina i Island su odmerili snage, u meču u kom je domaćin svakako bio favorit, a na kraju je taj duel završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Island prvi deo igre završio sa prednošću od 0:1, ali je domaća ekipa u nastavku odigrala dosta bolje i preko Mudrika u 84. minutu susreta došla do novog plasmana na Evropsko prvenstvo. Za razliku od kvalifikacija koje je Island odigrao jako loše, u ta dva meča baraža je ova selekcija prikazala veoma dobre partije, ali je na kraju presudilo veće iskustvo Ukrajinaca koji su između ostalog taj duel odigrali na neutralnom terenu u Poljskoj.
Nakon toga su Islanđani odigrali samo jedan meč i to prijateljskog karaktera pre samo nekoliko dana u gostima kod Engleza, kada su Skandinavci mimo svih očekivanja slavili rezultatom 0:1, i sigurno je da je to jedan od najvećih trijumfa ove reprezentacije u istoriji.
Jedini strelac bio je Torteinson, a moramo napomenuti da je Gordi Albion za devedeset minuta susreta uputio samo jedan udarac u okvir gol Islanđana.

Naš predlog

Ovu selekciju Islanda nipošto ne smemo otpisati, o čemu najbolje svedoči i trijumf na gostovanju kod Engleske pre samo nekoliko dana, pa je najbolje da ne prognoziramo konačan ishod ovog duela.
Sva je prilika da nas u Roterdamu očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, i pre svega, mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.05
.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Kako sada stvari stoje, vrlo je izvesno da će nam prvi deo igre doneti makar dva pogotka, pa otuda i prognoza I2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.