Tip dana košarka: Panatinaikos – Olimpijakos: Prvak Evrope večeras nema prava na grešku!

Panatinaikos će u okviru trećeg meča finalne serije nacionalnog šampionata Grčke ugostiti ekipu Olimpijakosa. Gosti iz Pireja su slavili u prethodna dva meča, te sada imaju dvije meč lopte u borbi za šampionski pehar. Prvak Evrope je izgledao dosta iscrpljeno i ispražnjeno u prethodnim mečevima, međutim večeras treba očekivati reakciju čitave ekipe. Utakmica je na programu od 20 časova i 15 minuta.

Panatinaikos: Utakmica koja mora da se dobije!

Prvi utakmicu finalne serije u kojoj je Panatinaikos upisao poraz i tako izgubio prednost domaćeg terena, obilježilo je isključenje Ergina Atamana zbog rasprave sa sudijama. Turski stručnjak bio je jako nezadovoljan radom grčkih arbitara, o čemu je govorio i posle utakmice kada je zvanično tražio da u derbijima sa najvećim protivnikom pravdu dijele strane sudije.
Kendrik Nan nije imao svoje veče, pošto je šutirao 8/20 iz igre, a iako je ubacio 21 poen, to nije bilo dovoljno da se odbrani domaći teren. Matijas Lesor je meč završio sa 14 poena i osam uvhaćenih lopti. Kostas Slukas je bio raspoložen samo u odsudnim minutima meča, na kraju je ubacio 16 poena uz pet asistencija i pet trojki iz sedam pokušaja.
Zanimljivo da je i drugi susret ponovo obilježio Ergin Ataman koji je i u drugom meču finala izbačen, a sada zbog verbalnog sukoba sa potencijalnim pojačanjem Crvene zvezde Ajzeom Kenanom. Bilo je to na 38 sekundi prije kraja utakmice, kada je domaćin već bio pred trijumfom. Nastala je ozbiljna gužva, a turski stručnjak je ponovo morao da gleda finiš meča iz svlačionice.
Veliki fokus u drugoj utakmici bio je na Kostasu Slukasu. Nekadašnji miljenik navijača Dvorane mira i prijateljstva pojavio je se ponovo na terenu, sada kao najomraženiji lik u zelenom dresu zbog čega su ga pristalice pirejskog kluba dočekale uz uvrijedljive natpise i prozivke. Toliko su daleko išle pristalice crveno-bijelih, da su sudije uputile tri zvanične opomene, posle čega je prijetilo da se prazni dvorana.
Slukas je na neprijateljsku atmosferu i uvrede odgovorio šmekerski, tako što je pokazao na grb Panatinaikosa i sedam zvezdica na istom, koje simbolizuju sedam osvojenih evropskih titula. To je još više ražestilo navijače, mada je sve ostalo samo na vrijeđanju i prozivkama.
Nije Slukas imao svoje veče, mada je meč završio sa 12 poena i pet asistencija za 27 minuta. Kendrik Nan se nije proslavio sa 13 poena iz 17 šuteva, uz samo šest pogodaka i 1/8 za tri.

Olimpijakos: Rasterećeno u odlučujuću bitku!

U prvom meču bitke za titulu grčkog šampiona Olimpijakos napravio brejk i dobio Panatinaikos rezultatom 89:84.
Baš kao i u prvom okršaju ovih timova u Evroligi, Olimpijakos je iznenadio najvećeg rivala na njegovom parketu i to na krilima razigranog Nikole Milutinova! Srpski reprezentativac dominirao je protiv novog evropskog šampiona i zabilježio dabl-dabl sa 12 poena i 13 skokova, dok je Tomas Vokap bio najefikasniji sa 17 poena uz svih sedam pogodaka sa linije slobodnih bacanja, te pet asistencija.
Najdžel Vilijams Gos je sa klupe donio velikih 16 poena, dok je Kostas Papanikolau dopisao 11 poena i sedam skokova.
Posle velikog brejka na otvaranju finalne serije sa Panatinaikosom, ekipa Jorgosa Barcokasa savladala je najvećeg rivala i pred svojom publikom rezultatom 92:86 i stigla na korak do titule.
Pirejski sastav bi sve mogao da završi već večeras, pod uslovom da ponovo napravi brejk u grotlu OAKA arene. Posle prvog poluvremena u kojem su gosti mahom imali prednost, Olimpijakos je eksplodirao u nastavku, pogotovo u trećoj četvrtini i minus osam iz prvog dijela uspio da pretvori u plus od ogromnih 14 poena (60:46) čime je postalo jasno da je domaćin mnogo bliži trijumfu.
Fitilj za erupciju crveno-bijelih zapalio je Ajzea Kenan sa osam uzastopnih poena, odnosno polovinom od svog ukupnog učinka, čime je donio prednost svom timu. Ispratio ga je Tomas Vokap sa nekoliko vrhunskih poteza, da bi cio posao zaključio Najdžel Vilijams Gos sa 19 poena, uključujući i ključnu trojku za 85:76 na dva minuta do kraja susreta.
Nikola Milutinov je ponovo bio dominantna figura u oba reketa! Srpski reprezentativac zablistao je sa 17 poena uz jedan skok do novog dabl-dabla u ovoj seriji. PAO nije imao riješenje da ga zaustavi, mada je Matijas Lesor odigrao sjajno u napadu sa 21 poenom i devet skokova.

Naš prijedlog:

Panatinaikos je izraziti favorit u ovom meču, a kvota na njihov trijumf je 1.30 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.50.

Prethodna dva meča su bila veoma efikasna i na kraju su završena sa preko 170 postignutih poena. Kladionice su večeras ponudile nešto manju granicu na poene, pa smo mišljenja do to treba iskoristiti. Naš prijedlog je igra UP+ (granica 153.5) po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici. Takođe, mišljenja smo da će domaći tim slaviti sa 6 ili više poena razlike, pa vam predlažemo igru H1 (6.5) po kvoti 2.00. Kombinacija konačnog ishoda i poena – 1&UP+ donosi malo veću kvotu za ljubitelje istih, a ona u MozzartBet kladionici iznosi 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.