Tip dana košarka: Olimpija Milano – Virtus Bolonja: Manekeni sada imaju sve u svojim rukama!

Olimpija će u okviru trećeg meča finalne serije nacionalnog šampionata Italije dočekati ekipu Virtusa iz Bolonje. Izabranici Etora Mesine su uspijeli da naprave brejk u prvoj utakmici finala, te će sada imati priliku da u naredna dva meča pred svojim navijačima odbrane titulu šampiona Italije. Utakmica je na programu 20 časova i 30 minuta.

Olimpija: Bitno je odbraniti domaći parket!

Uspijela je Olimpija iz Milana u prvom meču finalne serije italijanskog plej-ofa da posle produžetaka napravi brejk u Bolonji zahvaljujći šuterskom rafalu Ševona Šildsa, ali u drugom meču je šut stao Milaneze i Virtus je izjednačio na 1:1.
U poslednjoj utakmici najviše su se istakli Devon Hol i Nikola Mirotić koji su ubacili po 13, ali bivši reprezentativac Španije je opet imao slabe procente šuta (4/13) i nije oprvdao ulogu lidera. Slab je bio i Šabaz Nejpir sa devet poena ali uz šut 3/10. Za razliku od prvog meča, Šilds nije pogodio nijednu trojku.
Za razliku od prvog meča, gosti su bolje otvorili drugu utakmicu. Pogodili su tri vezane trojke na startu meča, dok je kod domaćih opet jedino vukao Tornike Šengelija. Kajl Hajns je zablistao u finišu četvrtine i Milanezi su prvu dionicu riješili u svoju korist (17:12). Vezanim poenima Devona Hola na startu drugog kavrtala, Olimpija je otišla na dvocifrenu prednost (22:12), ali je tada uslijedila serija promašaja (Šilds, Mirotić, Tonut…) i grešaka što je Virtus iskoristio.
Ni ove sezone tim iz Milana nije opravdao očekivanje u Evroligi i odbrana šampionskog trofeja u domaćem prvenstvu je obaveza za Etora Mesinu i njegove izabranike.
Sada imaju sve u svojim rukama i ovakvu priliku ne bi trebali da propuste, ako se serije vrati u Bolonju moglo bi biti svega.

Virtus: Turbulencije nikako da stanu!

Bolonjezi su znali da je drugi meč biti ili ne biti pred dvije utakmice u Milanu i uspijeli su da boljom igrom u poslednjoj dionici slome otpor najvećeg rivala i slave sa komotnih 72:64.
Olimpijini procenti šuta su u poslednem meču bili znatno slabiji nego prije dva dana, dok je Virtus ostao na istim, ali je zahvaljujući Tornikeu Šengleiji, Džordanu Mikiju i Akileu Polonari dominirao u reketu i tu napravio ključnu razliku. Iskusni Gruzin je meč završio sa 21 poenom i osam skokova, Amerikanac je dodao 11, a Italijan 10.
Olako su gosti prokockali veliku prednost u prvom poluvremenu i uslijedila je izjednačena borba u trećoj četvrtini. Virtus je mnogo bolje igrao u reketu, dominirao je Šengelija dok je goste u egalu držao šut sa distance. Uspijeli su gosti da serijom 6:0 na početku poslednjeg kvartala opet pređu u vođstvo ali su tada stali i četiri minuta nisu uspijevali da probace loptu kroz obruč.
Polonara je zablistao u finišu meča, postizao važne poene i prelomio meč. Trojka Mirotića na dva i po minuta prije kraja je bila tračak nade za goste ali je potom promašio još jednu za povratak na minus tri (68:62) i sve je bilo gotovo.
Kao što smo ranije pisali, sudbina Virtusa za narednu sezonu je veoma neizvjesna, pa bi vrlo lako moglo da se desi da naredna dva meča budu poslednja za veliki broj igrača u dresu kluba iz Bolonje.
Naime njihov generalni sponzor je odlučio da se povuče iz kluba i tako poremeti poslovanje ovog kluba u korijenu, ali ostaje nam da vidimo da li će uspijeti da se snađu do početka naredne sezone.

Naš prijedlog:

Domaći tim je favorit u večerašnjem meču, kvota na njihov trijumf je 1.55 u King kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.85.

Mišljenja smo da ćemo u trećoj utakmici gledati napadačku rapsodiju na obje strane, te da ćemo samim tim gledati jedan efikasan meč. Kvota na igru UP+ (granica 153.5) iznosi 1.75 u King kladionici. Ekipa iz Milana je pokazala svoje kvalitete u prvoj utakmici i trijumfom u tom meču je stekla prednost domaćeg terena, pa je po nama opravdano favorit u trećoj utakmici. Naš prijedlog je svakako i jedinica po kvoti 1.55, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ po kvoti 2.80 takođe u King kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.