Tiket dana (utorak, 11.06.2024)

Tiket dana

Kvalifikacije za Mundijal u afričkoj i azijskoj konferenciji biće u centru pažnje ljubitelja fudbala ovog utorka. Evropske reprezentacije završavaju pripremni period za EURO koji kreće u petak. Predložene kvote važile su u vreme pisanja teksta.

Moldavija – Ukrajina – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Ovo je već treća pripremna utakmica selekcije Ukrajine pred start EURA u Nemakoj. Do sada su igrali nerešeno sa domaćinom šampionata i dosta lako izgubili od Poljske. Ne treba naglašavati da su te utakmice, kao što će i ovu, igrati u gostima. Po svim parametrima Ukrajinci bi morali da prođu grupu u kojoj je prvi favorit Belgija, a još su tu selekcije Rumunije i Slovačke. Upravo su Rumuni prvi rivali reprezentacije koju predvodi Sergej Rebrov i od tog meča mnogo toga će zavisiti. Moldavci ne idu na EURO, ali mogu da ”glume” Rumune, po svemu. Ova selekcija se oporavila posle nekoliko veoma loših ciklusa kvalifikacija i u prethodnom su bili sasvim solidni sa 10 osvojenih bodova u grupi sa Poljskom, Češkom i Albanijom. Pre nekoliko dana su pobedili i Kipar sa 3:2, ali je Ukrajina favorit u KIšinjevu i očekujemo njihovu pobedu na poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva, ali i dve lopte u mreži Moldavaca. Za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Iran – Uzbekistan – 1x,0-2 @ 1.85 u MaxBet

Obe ove selekcije već su se izborile za nastavak kvalifikacija u azijskoj zoni. Iran i Uzbekistan su sakupili po 13 bodova iz 5 utakmica a u poslednjem kolu ć samo odlučiti o tome ko će završiti kao prvi u grupi. U konkurenciji sa ove dve selekcije Hong Kong i Turkmenistan nisu imali šta da traže i za sada imaju samo po jedan bod. U prvom međusobnom okršaju u Taškentu Uzbekistan i Iran su igrali nerešeno 2:2, iako su gosti imali prednost od dva gola. Zbog toga će, u slučaju novog remija, Iran završiti kao prvi jer ima i bolju gol razliku od Uzbekistanaca. Na nedavno održanom Azijskom kupu Iran je igrao sjajno sve do polufinala u kome su poraženi od domaćina, i kasnijeg šampiona, Katara sa 3:2. Igrali su u Kataru i Uzbekistanci i stigli do četvrtfinala a dželat im je takođe bio Katar. Ne očekujemo neku posebno efikasnu utakmicu, Iran uvek tako igra u Teheranu, a pored malog broja golova dodajemo i duplu šansu na domaćina. Za 1x,0-2 kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Zambija – Tanzanija – 1 @ 1.80 u MaxBet

Od domaćina se očekivalo da napadne plasman na Mundijal, makar kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Kako sada stvari stoje to će se teško ostvariti pošto Zambija ima jednu pobedu i dva poraza nakon tri odigrana kola u ovoj grupi kvalifikacija u afričkoj zoni. Na dve utakmice koje su odigrane pre Afričkog kupa nacija ova selekcija je pobedila Kongo i izgubila u Nigeru. Pre nekoliko dana su gostovali u Maroku i doživeli poraz od 2:1. U Obali Slonovače nisu prošli grupu, a zanimljivo je da su im rivali bili i Maroko i Tanzanija, kao i u kvalifikacijama za Mundijal, samo je umesto DR Konga, sada ovde Kongo. Maroko je poveo trku u ovoj grupi i veliki je favorit za osvajanje prvog mesta i direktan odlazak na Svetsko prvenstvo. Svoju šansu traži i Tanzanija, makar kao drugoplasirana, mada i oni imaju poraz i pobedu posle dve odigrane utakmice. Pobedili su Niger na strani i izgubili od Maroka na svom terenu. Ni oni nisu bili uspešni na Afričkom kupu nacija i sa dva boda nisu prošli dalje. U Africi je domaći teren velika prednost i očekujemo da to presudi u ovom duelu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Litvanija – Estonija – GG @ 1.70 u MaxBet

U finalu Baltičkog kupa igraju selekcije Litvanije i Estonije. U polufinalu su Litvanci bili bolji od Letonaca rezultatom 2:0 dok su fudbaleri Estonije savladali Farska Ostrva sa 4:1. Tako ćemo u finalu gledati okršaj dve baš baltičke reprezentacije, s obzirom da su Farani tu da popune broj. Litvanija je slavila kao gost u Letoniji dok su Estonci bili domaćini Faranima a biće i u finalu. To daje blagu prednost ovom timu, mada nam se čini da su Litvanci za nijansu kvalitetniji. Dva prethodna međusobna duela igrana su baš na ovom takmičenju 2022. i 2021. godine i oba je dobila selekcija Estonije. I jedni i drugi se na ovom turniru pripremaju za naredno izdanje Lige nacija a obe reprezentacije biće u C diviziji. Estonci će imati tešku grupu sa Slovačkom, Azerbejdžanom i Švedskom, dok je litvanska za nijansu lakša i u njoj su još Rumunija, Kipar i Kosovo. Što se ovog meča tiče očekujemo otvorenu igru i bar po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 9.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.