TIP DANA: Urugvaj – Bolivija: Urugvajci overavaju plasman u nokaut fazu!

Danas nema mečeva na Evropskom šampionatu u Nemačkoj, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan duel iz Kopa Amerike, a u pitanju je susret između Urugvaja i Bolivije.
Početak ovog duela je zakazan za 03:00h.

Urugvaj: Jedan od glavnih favorita za naslov prvaka!

Pre svega, moramo konstatovati da je Urugvaj uz Argentinu i Brazil glavni kandidat za naslov prvaka na prvenstvu Južne Amerike, a ako se po jutru dan poznaje biće ovo jedan veoma uspešan turnir za nekadašnjeg svetskog šampiona.
Naime, u prvom kolu je ova selekcija bez većih problema savladala selekciju Paname, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Golove za Urugvaj postigli su Arauho, Nunjez i Vinja, a počasni pogodak je selekcija Paname postigla u petom minutu sudijske nadoknade, što je samo dokaz da se pitanje pobednika ovog susreta niti u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Luis Suarez presedeo ceo meč na klupi, mada ruku na srce nije bilo ni prevelike potrebe za njegovim uvođenjem, pošto su stvari tekle po planu.
Inače, radi se o jednoj sjajnog generacija Urusa, koju predvode Valverde i Nunjez, mada ne smemo zaboraviti ni već pomenutog Suareza, koji možda više nema snage za čitavih 90 minuta, ali svakako da će njegovo ogromno iskustvo biti od velike pomoći.
Ono što moramo pomenuti je da izabranici legendarnog Marsela Bjelse uveliko nastupaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će za dve godine biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Do sada je ova selekcija odigrala šest mečeva u kvalifikacijama i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Ekvadora, kada je bilo 2:1.
Trenutno se nekadašnji šampion sveta nalazi na drugom mestu, uz dva boda manjka u odnosu na Argentinu, i kako sada stvari stoje utisak je da se pitanje plasmana na Mundijal ne sme dovesti u pitanje, iako ima još baš dosta da se igra.
Eventualni trijumf u drugom kolu protiv Bolivije bi Urugvaju već posle dva kola mogao da donese plasman u nokaut fazu, što naravno i jeste primarni cilj, iako vam pominjemo da je ovaj tim jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka Južne Amerike.
Poslednji međusobni meč između Urugvaja i Bolivije je odigran krajem novembra prošle godine, kada su izabranici Marsela Bjelse bez većih problema slavili sa 3:0.

Bolivija: Može li Bolivija do senzacije?

Bolivija je svoj najveći uspeh do sada ostvarila 1963. godine, kada je ova selekcija stigla do trofeja na Kopa Americi, na takmičenju koje je odigrano upravo u ovoj zemlji. Uz to je 34 godine kasnije Bolivija stigla i do plasmana u veliko finale, ponovo na takmičenju koje je ovaj tim odigrao na domaćem terenu.
Inače, godinama unazad je Bolivija igrala domaće mečeve na visokoj nadmorskoj visini, gde je ova selekcija zaista retko gubila, međutim, FIFA je 2007. godine zabranila mečeve iznad 2500 metara nadmorske visine, pa od tada ova reprezentacija postiže poprilično skromne rezultate.
Svakako da su puleni selektora Zaga autsajderi u ovoj grupi, a u prvom kolu je ova selekcija poražena od Sjedinjenih Američkih Država sa 2:0, a opšti utisak je da se Bolivija nimalo nije obrukala na tom duelu, pošto je u pitanju bio meč protiv domaćina turnira, a imali su nominalni gosti na tom duelu i nekoliko solidnih prilika za postizanje gola, do čega nažalost nije došlo.
Generalno, teško je očekivati da će Bolivija moći ozbiljnije da ugrozi Urugvaj, koji je prvi favorit u ovoj grupi, ali i jedan od glavnih favorita na čitavom turniru.
Naravno i Zagovi puleni igraju trenutno u kvalifikacijama, a nakon šest odigranih mečeva ova selekcija se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda, pošto je Bolivija do sada ostvarila samo jedan trijumf uz čak pet poraza.
Ako se malo osvrnemo na istoriju, do sada je Bolivija samo tri puta odigrala na Mundijalima, a poslednji put je to bio slučaj još davne 1994. godine, kada je ovaj tim eliminisan u grupnoj fazi.
Realno, teško je očekivati da ova selekcija dođe do plasmana i na narednom Mundijalu koji se za dve godine igra u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Međusobni mečevi između Urugvaja i Bolivije nam uglavnom donose dosta pogodaka, a poslednji trijumf je Bolivija ostvarila protiv Urugvaja pre tri godine u La Pazu kada je bilo 3:0, a taj trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, pošto je domaćin sredinom drugog dela igre propustio da realizuje jedanaesterac. Pre toga je Urugvaj vezao četiri trijumfa u međusobnim duelima, a biće ogromno iznenađenje ako to ne bude slučaj i večeras.

Naš predlog

U ovom trenutku je Urugvaj dosta kvalitetniji od Bolivije i sve osim sigurne pobede nekadašnjeg šampiona sveta bi bilo ogromno iznenađenje, pa vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.45.

Takođe, nije isključeno da nam ovaj duel donese i dosta pogodaka, pošto Bolivija nema šta da izgubi na ovom duelu, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 4+ uz sjajnu kvotu 2.00 u Maxbetu.

Za kraj, vrlo je moguće da vidimo makar dva pogotka u prvom delu igre, pa je topla preporuka igra I2+, za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.