Najava i analiza: Serija A, 2. kolo: Milanski klubovi jure prvi trijumf, težak posao za Staru damu, prštaće na “Maradoni”

Od subote su na programu mečevi drugog kola italijanske Serije A. Ponovo neće biti nekog većeg derbija, ali naravno, daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Utisak je da su u prvom kolu daleko najviše pokazale ekipe Atalante i Juventusa, a ova dva tima očekuje veoma težak zadatak u drugom kolu italijanskog šampionata, pošto će tim iz Bergama gostovati kod neugodnog Torina, dok će Juventus u grad ljubavi, kod ekipe Verone.
Aktuelni šampion Inter želi da zabeleži prvi trijumf na domaćem terenu protiv Lećea, što ne bi smelo da se dovede u pitanje, dok će Milan pokušati da uradi isto, ali će Rosoneri imati daleko teži posao pošto gostuju kod Parme, koja je ostavila veoma dobar utisak u prvom kolu.
Na papiru, najzanimljiviji duel se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Bolonju, dok ne smemo potceniti ni susret između Udinezea i Lacija koji se igra u subotnjem terminu. Takođe i Roma želi da zabeleži svoj prvi trijumf, i to na domaćem terenu protiv Empolija, a veliki plus za Vučicu je svakako ostanak Paula Dibale koji je odbio milionsku ponudu iz Saudijske Arabije.
Za kraj, Fiorentina ne bi smela da ima puno problema na domaćem terenu protiv Venecije, dok će u najavi veoma zanimljiv duel biti odigran na Sardiniji, gde će Kaljari ugostiti Komo.

Parma – Milan – GG @ 1.75 u Maxbet

Ono što smo videli u prvom kolu je da ekipu Parme nikako ne treba potcenjivati kada je u pitanju ova sezona elitnog ranga italijanskog fudbala, i vrlo lako se može desiti da ovaj tim gledamo u borbi za neku od pozicija koje vode u Evropu, iako je primarni cilj Krstaša opstanak u društvu najboljih.
Naime, u prvom kolu je tim sa stadiona Enio Tardini odigrao jedan odličan meč na svom stadionu protiv Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Utisak je da je domaća ekipa bila bliža trijumf, a ostaje žal što domaćin nije uspeo da materijalizuje to što Fiorentina poslednjih desetak minuta odigrala sa igračem manje, nakon što je isključen Pongračić, koji se nije proslavio na debiju.
Milan je u prošlom kolu sve do 89. minuta susreta gubio na svom stadionu od Torina sa 0:2, ali je onda ova ekipa za samo pet minuta uspela da postigne dva pogotka i izbegne poraz već u prvom kolu, međutim, to nije umanjilo jednu izuzetno lošu partiju jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka Italije.
Sigurno je da će Rosoneri pokušati da se vade na gostovanju kod Parme, ali pomenuli smo već da ova ekipa zna šta hoće, pa je zato najrealnije da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.75.

Udineze – Lacio – 3+ @ 2.34 u Primobet

Udineze je bilo veoma aktivno u letnjem prelaznom roku, a sve da bi se izbegao scenario iz prošle sezone kada je ova ekipa u poslednjem kolu stigla do opstanka. Najviše zbog toga je u klub doveden legendarni Aleksis Sančez, čovek koji se afirmisao u Udinama, a od sjajnog čileanskog fudbalera se očekuje i da popravi realizaciju, pošto je upravo to bio najveći problem prošle sezone.
U prvom kolu su popularne Zebre remizirale na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod Bolonje, koja je prošle sezone izborila plasman u Ligu šampiona, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaća ekipa bila dosta bolji tim na tom susretu.
Što se tiče Lacija, Rimljani su dobrano promenili tim tokom leta, što je izazvalo dosta sumnje u snagu nekadašnjeg šampiona Italije, ali je ipak tim sa Olimpika u prvom kolu odigrao jedan sjajan meč i slavio na svom stadionu protiv Venecije, kada je bilo 3:1, i svakako da je taj meč mogao da bude završen i ubedljivijim trijumfom Lacijala, koje od ove sezone predvodi Marko Baroni.
Udineze ide po sva tri boda, ali neće mu dužan ostati ni Lacio, i deluje da sve ovo obećava meč sa dosta pogodaka, pa toplo preporučujemo igru 3+ uz sjajnu kvotu 2.34 u Primobetu.

Inter – Leće – 1-1 @ 1.60 u King

Inter je i ovog puta po svemu sudeći glavni kandidata za naslov prvaka Italije, a glavnu konkurenciju će Neroazuri imati u Juventusu i Milanu, mada nikako ne smemo potceniti ni ekipe Atalante, ali i Napolija, koja bi ponovo mogla da se umeša u borbu za Skudeto na čelu sa trenerom Konteom.
Ipak, u prvom kolu je aktuelni šampion Italije i te kako razočarao sve svoje navijače, i to pošto je Inter samo remizirao na gostovanju kod Đenove, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da je domaća ekipa izjednačujući pogodak postigla u samom finišu susreta.
U goste im stiže Leće koji ponovo za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih, ali se čini da će to biti daleko teži zadatak nego što je bio slučaj prošle sezone pošto ova ekipa barem za sada nije na najbolji način odradila letnji prelazni rok. To se verovatno najbolje i videlo u prvom kolu novog izdanja italijanskog šampionata, kada je ovaj tim na svom stadionu doživeo težak poraz od Atalante, kada je bilo čak 0:4, a nećemo preterati ako kažemo da je popularna Boginja mogla da još nekog postignutog gola.
Ovo gostovanje kod Intera dolazi u zao čas, pošto će puleni Simonea Inzagija biti veoma motivisani da se iskupe za kiks na Marasiju, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1, a sve to uz kvotu 1.60 u Kingu.

Monca – Đenova – 1 @ 2.65 u Mozzartbet

Monca je pre samo dve godine odigrala svoju debitantsku sezonu u društvu najboljih, a ono što pre svega moramo napomenuti je da je ovaj tim oba puta sezonu završio na sredini tabele, što dalje znači da se opstanak ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje, a to će sasvim sigurno biti primarni cilj i ove sezone. U međuvremenu je klupu Monce napustio Rafaele Paladino, koji je po mnogim mišljenjima bio i najzaslužniji čovek za sjajne partije ovog tima u Seriji A, a na njegovo mesto je postavljen legendarni Alesandro Nesta. U prvom kolu je Monca uspela da odoli na gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani je završen bez pogodaka.
Đenova je znatno oslabljeno ušla u ovu sezonu, pošto je klub napustio Retegi, međutim, to fudbalerima ovog tima nije smetalo da u prvom kolu novog izdanja Serije A prirede najveće iznenađenje i remiziraju na svom stadionu protiv Intera, kada je bilo 2:2. Izjednačujući pogodak delo je Mesijasa u petom minutu sudijske nadoknade, što je bio znak za ogromno slavlje na Marasiju.
Ipak, Monca poslednje dve godine igra gotovo perfektno na svom stadionu, pa je to jedan od glavnih razloga zašto vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu uz kvotu 2.65 u Mozzartu.

Fiorentina – Venecija – 3+ @ 1.85 u Superbet

Fiorentina nažalost i drugu godinu zaredom nije uspela da dođe do trofeja u Ligi konferencija, a ovog puta je italijanski predstavnik u velikom finalu poražen od ekipe Olimpijakosa, što se svakako može računati kao iznenađenje. U međuvremenu je nakon dve godine u klubu otišao Vinčenco Italijano, a na njegovo mesto je stigao Rafaele Paladino, nakon dve veoma uspešne sezone u Monci. Nažalost, u prvom kolu je Viola samo remizirala na gostovanju kod Parme, a taj duel na stadionu Enio Tardini je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti zadovoljniji sa bodom, pošto je poslednjih desetak minuta meča Fiorentina igrala sa igračem manje.
Venecija je na papiru možda i najslabiji tim u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga italijanskog fudbala, a po našem mišljenju je klub iz grada na vodi glavni kandidat za ekspresni povratak u Seriju B. U prvom kolu je Venecija poražena na gostovanju kod Lacija, a taj duel je završen pobedom Rimljana od 3:1, iako je zanimljivo da su gosti prvi stigli do prednosti.
Smatramo da će nam ovaj duel u Firenci doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.85.

Torino – Atalanta – G2+ @ 2.27 u King

I pored veoma dobre partije u prvom kolu, fudbaleri Torina nažalost nisu uspeli da savladaju Milan na San Siru, što bi svakako bio najbolji mogući početak. Sve do 89. minuta susreta su popularni Bikovi imali dva gola prednosti, ali onda su na scenu stupili Morata i Okafor i za samo pet minuta preokrenuli rezultat, a ako uzmemo u obzir da su Rosoneri u finišu meča imali stopostotnu šansu, utisak je da u Torinu ipak moraju da budu zadovoljni i sa tim jednim bodom. Primarni cilj će biti borba za plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu konferencije, jer sve ostalo nije realno, ali svakako da sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Atalanta je na najbolji mogući način započela ovaj šampionat, pošto je aktuelni osvajač drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja slavio na gostovanju kod Lećea, i to sa više nego ubedljivih 0:4. U međuvremenu je ovaj klub pojačao Lazar Samardžić, dok je najbolji fudbaler prošle sezone – Kopmejners na izlaznim vratima, i samo je pitanje kada će preći u Juventus.
Raspucana je Atalanta bila u prvom kolu, a očekujemo nešto slično i u gostima kod Torina, pa je topla preporuka da će gost dati dva ili više golova, a sve to uz kvotu 2.27 u kladionici King.

Roma – Empoli – 1 @ 1.55 u Mozzartbet

U centru pažnje je ovih dana svakako bio Paulo Dibala, koji je odbio astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije i odlučio da ostane u Romi, iako je sve u jednom trenutku delovalo kao praktično završen posao. Nema sumnje da će argentinski reprezentativac i ovog puta predvoditi Vučicu, koja je odradila veoma zanimljiv prelazni rok, a postavlja se pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona.
U prvom kolu su Rimljani samo remizirali na gostovanju kod Kaljarija, a taj susret na Sardiniji je završen bez pobednika.
U goste Vučici u drugom kolu Serije A stiže ekipa Empolija, koja će naravno za primarni cilj i ovog puta imati opstanak u društvu najboljih. Klub iz Toskane je u premijernom kolu italijanskog šampionata odigrao solidan meč na svom stadionu protiv Monce, koji je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka, međutim, ukoliko Plavci žele da i naredne sezone igraju u Seriji A, utisak je da ova ekipa mora da pobeđuje na takvim mečevima na domaćem terenu.
Roma je po našem mišljenju veliki favorit na ovom duelu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.55.

Napoli – Bolonja – GG @ 1.90 u Maxbet

Derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti šampion iz preprošle sezone, ekipa Napolija, ali i tim koji je prošle sezone mimo svih očekivanja izborio plasman u Ligu šampiona, Bolonja.
Tokom leta je Napolitance preuzeo legendarni Antonio Konte, međutim ni oni najveći pesimisti nisu sigurno mogli da pretpostave da će tim sa “Maradone” u prvom kolu doživeli poraz na gostovanju kod Verone i to sa veoma ubedljivih 3:0, čime je bez ikakve sumnje upaljen crveni alarm u Napulju, pa je ovaj meč protiv Bolonje od velike važnosti.
Iako je Bolonja prošle sezone igrala sjajno, treba biti realan pa reći da su klub napustila tri najzaslužnija čoveka za to, a to su pre svih trener Tijago Mota, a potom i fudbaleri Zirkze i Kalafijori, pa je zaista teško očekivati da ova simpatična ekipa uspe da ponovi prošlosezonski uspeh.
U prvom kolu novog šampionata, tim koji će ove sezone predstavljati Italiju u Ligi šampiona je remizirao na svom stadionu protiv Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Očekujemo da Napoli krene na sve ili ništa od prvog minuta, kako bi se iskupio svojim navijačima za katastrofu u prvom kolu, međutim, najmanje što se može očekivati od Bolonje je makar jedan postignut pogodak, pa toplo preporučujemo igru GG uz kvotu 1.90 u Maxbetu.

Kaljari – Komo – X2 @ 1.70 u Primobet

Kaljari je prošle sezone nekako uspeo da se spase ispadanja u Seriju B, a naravno da će to ponovo biti primarni cilj ovog simpatičnog kluba sa Sardinije. U prvom kolu novog izdanja Serije A, popularni Sardi su na svom terenu odigrali jedan veoma dobar meč i uspeli da remiziraju protiv favorizovane ekipe Rome, a taj duel je završen bez pogodaka.
Svakako da je to sjajna uvertira za ono što sledi u nedelju, kada će tim sa Sardinije dočekati Komo, što će biti sjajna prilika da Kaljari zabeleži prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Pominjali smo već u prvoj analizi za ovu sezonu da je Komo odradio jedan fantastičan prelazni rok, međutim, ova ekipa je glatko poražena u prvom kolu na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 3:0, mada je sasvim sigurno da nije bilo ni realno da puleni Seska Fabregasa baš tu naprave podvig. U međuvremenu je Komo dogovorio dolazak još nekoliko i te kako interesantnih fudbalera, a mišljenja smo da ova ekipa iz prelepog grada neće doživeti poraz na Sardiniji, zbog čega vam hrabro savetujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2, a sve to uz kvotu 1.70 u Primobetu, ali i uz konstataciju da nam ovaj duel između Kaljarija i Koma potencijalno može doneti baš dosta pogodaka.

Verona – Juventus – 2 @ 1.67 u Superbet

Poslednji meč drugog kola elitnog ranga italijanskog fudbala se igra u gradu ljubavi, gde će Verona na svom Bentegodiju ugostiti Juventus.
Naravno, ne treba biti previše mudar pa reći da je primarni cilj Verone opstanak u društvu najboljih, a ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude jedna veoma lepa sezona za ovu simpatičnu ekipu.
U prvom kolu je Verona na svom stadionu deklasirala ekipu Napolija, a taj susret na Bentegodiju je završen pobedom domaćina od 3:0, i svakako da je ovo jedna od najboljih partija tima iz grada ljubavi u poslednjih desetak godina.
U goste im stiže Juventus, koji je u prvom kolu odigrao sjajan meč pred svojim navijačima i savladao novajliju u društvu najboljih, ekipu Koma sa 3:0. Pre svega treba reći da je opšti utisak da je Tijago Mota za veoma kratko vreme uspeo da probudi prošle sezone veoma letargičnu ekipu Juventusa, a svakako da je ta pobeda nad timom koji sa klupe predvodi Sesk Fabregas mogla da bude i ubedljivija.
Kažemo vam, Juve zna šta hoće, a čini se da pod dirigentskom palicom Tijaga Mote i može, pa vam savetujemo da ovde odigrate 2 koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.