Tip dana: Atletiko Madrid – Valensija: Mogu li “jorgandžije” konačno do trijumfa?

Ovog vikenda je na programu deveto kolo španske La Lige, a svakako najinteresantniji meč u okviru ovog kola se igra na “Vanda Metropolitanu”, gde će domaći Atletiko Madrid ugostiti Valensiju.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Atletiko Madrid: Ova ekipa je u krizi!

Fudbaleri Atletiko Madrida igraju nešto slabije nego što smo to očekivali kada je ova sezona u pitanju, iako plasman na tabeli to baš i ne pokazuje pošto se izabranici Čola Simeonea nalaze na trećem mestu na tabeli, uz samo tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, i samo bod manje u odnosu na drugoplasiranu Barselonu.
Dosta dobro su “jorgandžije” startovale ove sezone u domaćem prvenstvu, i u jednom trenutku se zaista činilo da će ove godine biti glavni favoriti za osvajanje titule, međutim kako vreme prolazi, nije nemoguće ni da Atletiko ostane i bez Lige šampiona, gde nekoliko poslednjih godina postižu zapažene rezultate.
U poslednjih pet kola su izabranici Čola Simeonea ostvarili samo jednu pobedu i to na gostovanju kod Majorke kada je bilo 0:2. Zanimljivo je da su u tom periodu Madriđani čak tri meča završili bez golova, dok su doživeli i jedan poraz i to na gostovanju kod Real Sosijedada kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu su “jorgandžije” odigrali jedan slab meč na gostovanju kod Valjadolida, pa je sigurno da bi novi kiks značio i pad ispod četvrtog mesta, što svakako navijači ove ekipe ne bi želeli.
Kada je Liga šampiona u pitanju, stvari za sada teku po planu i treba očekivati da se izabranici Čola Simeonea bez većih problema nađu u nokaut fazi, gde im je ruku na srce i mesto.

Valensija: Uspon “slepih miševa”!

Što se Valensije tiče, nekako je poslednjih godina postalo karakteristično da ova ekipa katastrofalno započinje šampionat, ali onda kako vreme prolazi polako ali sigurno pružaju sve bolje partije i na kraju bez većih problema dolaze do svog glavnog cilja, a to je svakako godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Najbolji pokazatelj za to je verovatno i prošla sezona kada je Valensija u prvom delu bila u donjem delu tabele, ali su onda fantastično zaigrali u nastavku šampionata i na dva kola pre kraja sezone došli do četvrtog mesta gde su do kraja i ostali i izborili plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Vodili su tada veliku borbu sa Hetafeom koji je praktično čitav drugi deo sezone proveo na tom četvrtom mestu, ali su ipak “slepi miševi” odigrali dosta bolje sam finiš sezone i došli do ispunjenja svog cilja. Nakon svega toga Valensija je pobedila Barselonu u Kupu Kralja i tako došla i do trofeja, iako je to bilo poprilično nerealno očekivati nakon katastrofalnih partija u prvom delu sezone.
Kada je ova godina u pitanju, Valensija nakon dosta lošeg starta na poslednja četiri meča ne zna za poraz, a u tom periodu su zabeležili dva remija i dve pobede, od kojih su obe bile u poslednja dva kola što je još jedan od pokazatelja da je forma “slepih miševa” u usponu.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na rasprodatom stadionu Atletika, pošto se sastaju dve ekipe čiji je glavni cilj plasman u Ligu šampiona i naredne sezone. Atletiko je u dosta lošijoj formi od Valensije, ali smo ipak mišljenja da je konačno došlo vreme za jednu domaću pobedu ove ekipe pa vam iz tog razloga preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Neće sasvim sigurno Valensija biti samo nemi posmatrač na ovom susretu, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.11. Za kraj, mogao bi ovo da bude jedan veoma efikasan susret, pa vam zbog svega toga za kraj preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.