Tip dana: Barselona – Real Sosijedad: Mesi je prošlost, kakva je Barsina budućnost?

U nedelju se nastavljaju mečevi prvog kola španske La Lige, a derbi meč ovog kola se igra na “Nou Kampu” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Real Sosijedad.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Barselona: Koji su krajnji dometi Barse bez Mesija u timu?

Širom sveta je odjeknula vest da Leo Mesi napušta Barselonu i nema nikakve sumnje da je to vest koja je obeležila letnji prelazni rok.
Po mnogim mišljenjima najbolji fudbaler sveta je 21 godinu proveo u Barseloni, a za razliku od prošlog leta, kada je omaleni argentinac želeo da napusti tim iz Katalonije, ovoga puta, iako su obe strane bile saglasne, ugovor se nažalost ne može formalizovati zbog ekonomskih i strukturalnih prepreka, tačnije propisa španske La Lige.
Reprezentativac Argentine je karijeru nastavio u PSŽ-u, a u Barselonu je stiglo nekoliko zanimljivih fudbalera gde pre svih izdvajamo napadački duo Aguero – Depaj, koji će pokušati da nadomesti odlazak Mesija.
Inače, kada je prošla sezona u pitanju, izabranici Ronalda Kumana su na kraju završili tek na trećem mestu na tabeli i to uz samo dva boda viška u odnosu na četvrtoplasiranu Sevilju, ali je ipak nekako izboren primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Naravno, ne treba zaboraviti da je tim iz Katalonije pružao sjajne partije u pripremnom periodu, a bez sumnje najbolji pokazatelj za to je i trijumf u poslednjem prijateljskom susretu protiv Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 3:0. Golove na tom meču su postigli Depaj, Bretvajt i mladi Puć, a posebno treba pohvaliti toliko osporavanu zadnju liniju tima koja klubu iz Torina nije dozvolila praktično nijednu obziljnu šansu.
Inače, u poslednjem međusobnom susretu između Barselone i Real Sosijedada, izabranici Ronalda Kumana su na gostovanju slavili sa čak 1:6.

Real Sosijedad: Cilj je ponoviti prošlu sezonu!

Pamtimo svi prošlu sezonu koju su fudbaleri Real Sosijedada počeli na najbolji mogući način, i zaista dosta dugo je ova ekipa bila na prvom mestu na tabeli.
Međutim, kako je prvenstvo prolazilo tako su i David Silva i drugari pružali sve slabije partije, ali su na kraju ipak stigli do zacrtanog cilja, a to je naravno plasman u Ligu Evrope.
Kada već pominjemo drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, valja napomenuti naravno da je tim sa “Anoete” pružao dosta dobre partije u grupnoj fazi, ali ih je onda slavni Mančester Junajted u grupnoj fazi eliminisao i to bez većih problema pošto je rezulat dvomeča bio 4:0 za “crvene đavole”.
Svakako da ekipa koju sa klupe predvodi Imanol Agvasil i ovog puta ima slične ambicije, a sigurno je sve to neće biti nimalo lak zadatak obzirom da je konkurencija u španskoj La Ligi nikad ujednačenija.
Što se tiče primernog perioda, klub sa “Anoete” je odigrao šest pripremnih mečeva na kojima je ostvario četiri trijumfa, ali i dva poraza a bez sumnje svakako da treba izdovjiti trijumf ovog tima u duelu sa favorizovanim Monakom, kada je bilo 2:1.
Sigurno je da svim fudbalerima ovog tima nije u najlepšem mogućem sećanju ostalo poslednje gostovanje Barselone na “Anoeti” pošto je taj duel završen sa više nego ubedljivih 1:6, i sigurno je da će izabranici Imanola Agvasila učiniti sve što je u njihovoj moći da izbegnu neku sličnu katastrofu.
Poslednji trijumf nad timom iz Katalonije, Real Sosijedad je ostvario još 2016. godine, kada su na svojoj “Anoeti” slavili sa 1:0.

Naš predlog

Uglavnom nam mečevi između ova dva kluba donose pregršt uzbuđenja, pa nema nikakve sumnje da će to slučaj biti i sada. Veliko je pitanje kako će izabranici Ronalda Kumana izgledati u prvom zvaničnom meču nakon odlaska Lionela Mesija, ali i pored svega toga smo mišljenja da su Katalonci veliki favoriti na ovom duelu pa vam predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.
Inače, na poslednja dva međusobna susreta između Barselone i Real Sosijedada smo videli čak deset golova, pa je možda i najsigurnija varijanta kada je ovaj meč u pitanju da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.