Tip dana: Bordo – Lion: Od oba tima smo daleko više očekivali ove sezone! Ko će do trijumfa?

U nedelju je takođe veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Bordoa i Liona, što će ujedno biti i poslednji susret 17. kola francuske Lige 1.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bordo: Katastrofalne partije, predstoji velika borba za opstanak!

Ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Bordoa pružati ovoliko loše partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata znači i baraž meč sa trećeplasiranom ekipom iz francuske Lige 2, što bi sasvim sigurno bilo nešto što bi svi fudbaleri ovog tima i te kako voleli da izbegnu.
Do sada je Bordo odigrao šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i u tom periodu ostvario samo dva trijumfa, uz sedam remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je osamnaestoplasirana ekipa na tabeli doživela novi poraz i to na gostovanju kod Strazbura, kada je domaća ekipa slavila sa 5:2, što je bio jedan od najubedljivijih poraza Bordoa u ovom prvenstvu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu , do sada su izabranici Vladimira Petkovića koji je ovog leta preuzeo ovu francusku ekipu, odigrali osam mečeva i ostvarili samo jedan trijumf, uz tri remija i četiri poraza.
Ono što je veoma zanimljivo je da je Vladimir Petković preuzeo tim iz Francuske pošto je upravo tu reprezentaciju sa svojom Švajcarskom eliminisao u osmini finala nedavno završenog Evropskog prvenstva, a kako sada stvari stoje ovaj sjajni stručnjak se za sada nije proslavio u svom novom klubu, koji je pre početka šampionata imao ozbiljne ambicije, a kao jedan od prioriteta se naglašavao plasman u neko od evropskih takmičenja, ali već sada slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa.
Inače, poslednji međusobni susret između Bordoa i Liona odigran je krajem januara na Žerlanu, a taj daje Lion slavio sa 2:1, i to golom Duboe u prvom minutu sudijske nadoknade, pa deluje da će Žirondinci učiniti sve da se revanširaju ljutom rivalu, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Lion: Tim sa “Žerlana” ima dvadeset bodova manje od lidera na tabeli!

Barem na papiru, ekipa Liona ima uz PSŽ i Marsej, možda i najkvalitetniji sastav u francuskoj Ligi 1, međutim, trenutna tabela nam pokazuje da se ova ekipa nalazi tek na dvanaestom mestu na tabeli uz čak dvadeset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, pa već u ovom delu prvenstva slobodno možemo konstatovati da tim sa Žerlana nema praktično nikakve šanse da se ozbiljnije umeša u borbu za titulu, iako su ambicije čelnih ljudi kluba uoči početka šampionata bile ogromne.
U prošlom kolu su izabranici Petera Bosa doživeli novi poraz i to na svom terenu od četrnaestoplasiranog Remsa, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče mečeva na strani, utisak je da je upravo to i najveći problem Liona u ovom šampionatu, pošto je do sada tima sa Žerlana na sedam odigranih susreta ostvario samo dva trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, što je zaista previše za tim koji želi da se bori za titulu.
Ono što svakako valja napomenuti je da Lion igra odlično u Ligi Evrope gde je ova ekipa već izborila direktan plasman u osminu finala, pošto su na pet odigranih mečeva ostvarili maksimalan učinak, i u meču poslednjeg kola mogu da odigraju duel bez opterećenja, što će trener Bos svakako iskoristiti da odmori neke od svojih najboljih fudbalera.
U prošlom kolu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, lider na tabeli je bez većih problema slavio na gostovanju kod Brendbija, a taj meč je završen rezultatom 1:3.
Pre pomenutog poraza u prošlom kolu od Remsa, Lion je ostvario tek drugu pobedu na gostovanjima ove sezone, a žrtva je bio Monpelje, pošto je taj meč završen rezultatom 1:3.
Kada su u pitanju izostanci, trener Peter Bos za ovaj duel neće moći da računa na Dubou, Pintera, Diomandea i Rene-Adelaida, ali i pored toga smo mišljenja da je tim sa Žerlana favorit na ovom gostovanju kod Bordoa kom ne cvetaju ruže ove sezone.

Naš predlog

I jedni i drugi će na ovom meču pokušati da se iskupe za dosadašnje partije, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju je kladionica Meridianbet procenila sa kvotom 1.53.
Bordo ne igra dobro na svom terenu, dok Lion ima ogromnih problema na strani, i zaista je utisak da je nekako najbolje da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na poslednjem susretu sedamnaestog kola Lige 1, zbog čega vam preporučujemo da probate sa golovima i igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Za one nešto ambicioznije, savetujemo da odigrate igru 4+, za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.