NBA tiket (četvrtak-petak)

Noćašnji tiket oborio je Vašington koji je trebalo da ubaci još 4 poena, ali šta je tu je. Nova šanska je u noći pred nama. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Nju Orleans Pelikans – Golden Stjet Voriorsi – Hendikep 1 (granica 6,5 poena) @ 1.56 u Meridianbet

Pelikansi imaju 3 poraza u nizu, to su sve bili mečevi sa ekipama iz gornjeg doma na tabeli u NBA ligi, a redom su tim iz Nju Orleansa pobeđivali Milvoki Baksi, Juta Džez i Finiks Sansi. U 6 utakmica pre ove negativne serije Nju Orleans je taman uhvatio zamah, na 8 utakmica su imali 6 pobeda. Pelikansi se nalaze na 14. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju 13 pobeda i 25 poraza u dosadašnjem delu sezone. Prostora za iskorak ove sezone ima, naravno sve pod uslovom da se Zajon Vilijamson pojavi u punom kapacitetu u sastavu tima iz Luizijane. Pored Vilijamsona osovinu tima su mogli da čine Brendon Ingram i Jonas Valančijunas, adekvatnu pomoć bi mogli da pruže na spoljnim pozicijama Devonte Grejam, Džoš Hart i Nikil Aleksander Voker, uz neko pojačanje na unutrašnjim pozicijama sasvim respektabilan sastav. Od toga ove sezone nema skoro ništa, Vilijamson se nalazi na rehabilitaciji u Oregonu, posle operacije desnog stopala, i navijačka baza Pelikansa se bavi nagađanjima koliko ovaj mladi košarkaš vidi svoju budućnost igrajući u Nju Olreansu.

Voriorsi se i dalje nalaze na vrhu u NBA ligi, imaju isti broj pobeda (29) i poraza (8) kao i Finiks Sansi, ipak, čini se da je došlo do malog zamora materijala. Naime, Stef Kari na dve poslednje utakmice ima šut iz igre 8 od 41, na ta 2 meča je sjajni bek davao 9 i 14 poena, uz šut za tri 2 od 19. Potpuno nekarakteristični šuterski podbačaj za Karija, koji je shvatio da mu je potreban predah i najavio da bi mogao da propusti meč sa Nju Orleans Pelikansima zbog lakše povrede noge, taj meč je drugi zaredom u dva dana (back-to-back) za Voriorse. Na poslednja 4 meča Voriorsi su imali dva specifična poraza, prvo su protiv Denvera dali samo 86 poena (89:86), da bi u noćašnjem porazu u Dalasu Golden Stejt dao rekordno mali broj poena ove sezone i to samo 82 (99:82).

Mišljenja smo da bi Pelikansi mogli da pruže dostojan otpor jednoj od najbolje plasiranih ekipa u NBA ligi i da ne bi trebalo da dožive ubedljiv poraz protiv oslabljenih Voriorsa. Naš predlog je hendikep 1 (granica 6,5 poena) na Nju Orleans Pelikanse u meču protiv Golden Stejt Voriorsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficjent 1.56.

Jonas Valančijunas (Nju Orleans Pelikans) + skokovi (granica 11,5) @ 1.85 u Meridianbet

Valančijunas ima individualno dobru sezonu, sa 18,9 poena je drugi strelac Nju Orleans Pelikansa ove sezone, dok je Litvanac sa 12 skokova po meču, ne samo prvi skakač tima iz Luizijane, već i četvrti skakač u NBA ligi trenutno. U solidnim brojkama Valančijunasa ove sezone ima malo i do toga što je u ekipi jedna od dve glavne napadačke opcije, što nije uvek bio slučaj u karijeri litvanskog košarkaša. Naime, Valančijunas je dugo igrao u Toronto Reptorsima sa Kajlom Laurijem i Demarom Derozanom. Jonas Valančijunas je došao u Nju Orleans Pelikanse ovog leta putem razmene, u drugom pravcu je otišao Stiven Adams. Novozelanđanin Adams sa neuporedivo slabijim statističkim pokazateljima ima vredniji ugovor i prima nešto preko 17 miliona dolara ove sezone, dok će Valančijunas ove sezone inkasirati 14 miliona dolara. Ipak u Memfisu su verovatno procenili da je ekipi potrebna druga vrsta centra, neko ko neće previše zahtevati loptu u napadu, već će biti stabilna podrška u odbrani,  da mladi igrači moraju imati više prostora za napredak i ne može se reći da su doneli pogrešnu odluku u menadžmentu Grizlisa.

Naš predlog su + skokovi na Jonasa Valančijunasa, granica je postavljena na 11,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Devonte Grejam (Nju Orleans Pelikans) + asistencija (granica 3,5) @ 1.55 u Meridianbet

Grejam je startni plejmejker Nju Orleans Pelikansa i drugi asistent ekipe ove sezone sa 4,6 asistencija po meču. Na poslednjim mečevima u Pelikansima nema mnogo igrača koji imaju oznaku PG (Point Guard), radi se o plejmejkerima, organizatorima igre, odnosno o razigravačima. Tomas Satoranski je ušao u protokole početkom 2022. godine, Kira Luis Džunior se povredio početkom decembra, dok je Hose Alvarado imao zanemarljiv učinak u dosadašnjem delu sezone. Najveći teret u organizaciji igre, pored Grejama, je padao na Brendona Ingrama i Džoša Harta.

Naš predlog su + asistencije na Devontea Grejama, granica je postavljena na 3,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.55.

Njujork Niksi – Boston Seltiksi – 2 (uključujući produžetke) @ 1.85 u Meridianbet

U Njujorku u susretu legendarnih timova Njujork Niksa i Boston Seltiksa se očekuje bespoštedna borba. Ove dve ekipe su trenutno izjednačene na tabeli NBA lige, imaju po 18 pobeda i 20 poraza, nalaze se na deobi desetog i jedanaestog mesta na Istoku. Niksi i Seltiksi su uz Golden Stejt Voriorse jedine tri franšize koja igraju neprekidno u NBA ligi od osnivanja (1946). Ipak, mora se istaći da su ”Ratnici” prvo bili Filadelfija Voriorsi, a da su jedino Njujork Niksi (New York Knickerbockers) i Boston Seltiksi (Boston Celtics) preko sedamdeset godina u NBA ligi u svojim prvobitnim gradovima i svojim prvobitnim nadimcima.

Niksi polako kompletiraju svoje redove, Džulijus Rendl se posle dve utakmice pauze i izlaska iz zdravstvenih i sigurnosnih protokola (health and safety protocols) vratio na teren u prošloj utakmici u pobedi proiv Indijana Pejsersa. Trener Tom Tibodo je rešio da ponovo promeša karte, vratio je Aleka Burksa u startnih pet i čini se da je učinio pravi potez, Niksi su pobedili Pejserse. Pored Rendla i Burksa, u Niksima se dosta očekuje i od Er Džej Bereta, čini se da je to trojac koji bi mogao da igra u oba pravca po ukusu trenera Tibodoa. Sa druge strane, u noćašnjem meču Seltiksi su izgubili od San Antonio Sparsa rezultatom 99:97 na svom terenu. Seltiksi, naravno, nisu zadovoljni trenutnim stanjem i brojem pobeda na kontu, u sve se upire prst, sa željom da se prevaziđu ipak nedovoljno dobre igre ove sezone. Da li je problem u dvojcu Džejson Tejtum i Džejlen Braun, možda da se trejduje slabiji deo tog dvojca Braun, kombinacija je hiljadu. Ipak, čini se da je već neko vreme gorući problem Seltiksa mesto plejmejkera, a ne toliko ni Tejtum, a ni Braun. Markus Smart uvek ima svoje mišljenje, ali malo koga je impresionirao kao startni plejmejker jednog NBA tima. Čini se da Smartu više odgovara uloga defanzivnog specijaliste, dok sa druge strane ni novajlija u ekipi Denis Šreder nije kapacitet da mu se  u potpunosti ili velikim delom poveri tako bitan zadatak u organizovanju igre tima. Nemac Šreder bi možda mogao da bude neko ko donosi energiju i poene sa klupe, da bude kandidat za najboljeg šestog igrača u NBA ligi. U dosadašnjem delu sezone Seltiksi su timski po broju asistencija jedna od slabijih ekipa u ligi, dosta tu u Bostonu ide na izolacije, individualni napor i suvi kvalitet Tejtuma i Brauna.

Naš predlog je 2 (uključujući produžetke) na Boston Seltikse, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficjent 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između četvrtka i petka u kladionici Meridianbet iznosi 8.27.

1 Comment

  1. Poštovani pratim Vaše tikete i zadovoljan sam samo ako može molba za nba tikete da se igraju ili ishodi i uk koševa ili poeni Igrača jer ne dozvoljavajući sve kladionice da se isto miksuju
    Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.