Derbi dana: Mančester Siti – Mančester Junajted: Mančesterski pokeraški obračun, na stolu titula i Liga šampiona!

Nedelja nam donosi dosta veoma interesantnih mečeva a derbi dana se igra u Mančesteru gde će izabranici Pepa Gvardiole na svom terenu ugostiti gradskog rivala – ekipu Mančester Junajteda.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: Liverpul se opasno približio!

Izabranici Pepa Gvardiole i ove sezone igraju zaista sjajan fudbal, iako se mora priznati da se “građani” u poslednjih nekoliko sedmica nalaze u blagoj krizi kada je u pitanju najkalitetniji rang engleskog fudbala.
Što se tiče Lige šampiona, aktuelni šampion Engleske je u jednoj izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Lajpcig zauzeo prvo mesto na kraju, uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Parižane.
U grupnoj fazi je tim sa Etihada ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, a utisak je da je Mančester Siti imao dosta problema u zadnjoj liniji tima u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, obzirom da je ova ekipa primila čak deset golova na šest mečeva, dok je isti tim u Premijer ligi primio sedam golova više, ali na daleko više odigranih mečeva.
I pored svega toga “građani” su u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigrali možda i svoj najbolji meč ove sezone i slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Sportinga iz Lisabona, a taj duel u prestonici Portugalije je završen rezultatom 0:5, čime je tim sa Etihada praktično već posle prvog susreta obezbedio plasman u četvrtfinale, pa će predstojeći revanš biti samo puka formalnost.
Inače, u prošlom kolu Premijer lige Siti je uz dosta muke slavio na gostovanju kod Evertona, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz podatak da su popularne “karamele” dobrano oštećene na tom susretu.
Bilo kako bilo, trenutno se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na prvom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, koji se ozbiljno primakao, iako su u jednom trenutku “građani” imali čak i dvocifrenu razliku.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je aktuelni šampion Engleske odigrao trinaest mečeva na svom stadionu i ostvario čak deset trijumfa, jedan remi i samo dva poraza, od kojih se poslednji desio u poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala na Etihadu, kada je Totenhem u jednom spektakularnom susretu slavio sa 2:3.
Inače, Pep Gvardiola za ovaj veliki derbi Mančestera ovog puta neće moći da računa na Diaza, Akea i Mendija.

Mančester Junajted: Remi u prošlom kolu je sve poremetio!

Taman kada pomislimo da fudbaleri Mančester Junajteda napokon vežu nekoliko dobrih mečeva desi se kiks poput onog u prošlom kolu kada je ekipa sa “Old Traforda” na svom terenu samo remizirala protiv Votforda, a taj duel je završen bez golova.
Trenutno se izabranici Ralfa Ragnika, koji ruku na srce za sada radi bolji posao na klupi Mančestera u odnosu na svog prethodnika, nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, ali ono što nije dobra stvar je da u ovom trenutku šestoplasirani Arsenal ima samo dva boda manje, ali ono što je daleko bitnije, “tobždije” imaju samo čak tri meča manje u odnosu na crvene “đavole”, pa je samo pitanje vremena kada će Arsenal doći do pozicije broj četiri.
Kao što smo već napomenuli, Kristijano Ronaldo i drugari su u prošlom kolu samo remizirali na svom terenu sa Votfordom, a što se tiče pet poslednjih mečeva u tom periodu je Junajted bez obzira, ali nažalost, ekipa koju sa klupe predvodi bivši trener Lajpciga je uz dva trijumfa čak tri puta remizirala, iako nijedan od tih rivala koje tim sa “Old Traforda” nije uspeo da pobedi nije bio zvučan.
Što se tiče Lige šampiona, iako Junajted nije briljirao u grupnoj fazi, ova ekipa je nekako uspela da dođe do prvog mesta u grupi i plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, gde su za protivnika dobili Atletiko Madrid, sa kojim su nedavno u prvom susretu osmine finala remizirali na “Vanda Metroplitanu” a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Utisak je da “đavoli” imaju lepe šanse da se nađu u četvrtfinalu Lige šampiona, s obzirom da je poznato da Atletiko pruža dosta bolje partije na svom terenu nego na strani.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je četa Ralfa Ragnika odigrala trinaest mečeva na strani i doživela samo dva poraza, uz šest trijumfa i čak pet remija.
Poslednji meč na strani Mančester Junajted je odigrao kod Lidsa i u jednom zaista sjajnom susretu slaviosa 2:4.
Kada je u pitanju predstojeći derbi sa gradskim rivalom, Ralf Ragnik neće moći da računa na Grinvuda iz dobro poznatnih razloga, dok je pod velikim znakom pitanja Edison Kavani, a sve i da urugvajski reprezentativac bude spreman, evidentno je da će meč na Etihadu početi sa klupe.

Naš predlog

Treba biti realan pa priznati da Mančester Siti daleko bolje stoji i ove sezone od svog gradskog rivala, pa vam bez previše razmišljanja savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.
Za očekivati je da na Etihadu bude dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.
Za kraj, mišljenja smo da će i Kristijano Ronaldo i drugari postići makar jedan gol na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 1&GG koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.