Tip dana: Liverpul – Inter: Mogu li Neroazuri do čuda na Enfildu?

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, ali i pored toga nam ovaj dan donosi dva revanša osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Liverpula i Intera.
Prvi meč koji je odigran na stadionu “Đuzepe Meaca” su izabranici Jirgena Klopa rešili u svoju korist, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Revanš susret je na programu u 21 čas.

Liverpul: Redsi imaju ogromnu prednost!

Liverpul nije na najbolji mogući način započeo ovu sezonu, međutim, kada su svi očekivali da će ova ekipa imati ogromnih problema nakon što su Salah i Mane otputovali na Kup afričkih nacija, Redsi su baš od tada počeli sa jednom fenomenalnom serijom rezultata koja i dalje traje.
Epilog svega je samo šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, uz podatak da šampion Engleske iz 2020. godine ima i meč manjka u odnosu na Građane, koji su u prošlom kolu odigrali još jedan brutalan meč i u derbiju Mančestera savladali Junajted sa 4:1.
Što se tiče tima sa Enfilda, Salah i drugari su dosta teže nego što se očekivalo savladali Vest Hem, a taj duel je završen rezultatom 1:0, što je ujedno i bila dvanaesta uzastopna pobeda u Liverpula u svim takmičenjima, što je svakako jedan od razloga zbog kog izabranici Jirgena Klopa u najboljem mogućem raspoloženju dočekuju ovaj revanš protiv Intera.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Redsi nedavno slavili i u finalu Liga Kupa nad Čelsijem i to posle jedne neverovatne penal serije, pa dolazimo do zaključka da je tim sa Enfilda već dodao jedan trofej u svoje vitrine, a vrlo lako se može desiti da se drugoplasirani tim na tabeli engleske Premijer lige tu i ne zaustavi.
Sigurno je da su izabranici Jirgena Klopa jedni od glavnih favorita za osvajanja “ušatog” trofeja, a sve to se najbolje videlu u prvom meču osmine finala na gostovanju kod Intera, kada su Neroazuri većim delom susreta bili bolji rival na terenu, ali je za razliku od njih Liverpul iskoristio sve svoje šanse i odneo u Englesku ogromnu prednost, koju će sasvim sigurno izabranici Simonea Inzagija teško moći da stignu i prestignu.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj revanš meč osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pod velikim znakom pitanja za ovaj duel su Firmino, koji je inače bio i strelac jednog gola u pobedi svog tima na stadionu “Đuzepe Meaca”, a pored njega su još uvek roviti i Matip i Tijago Alkantara, ali, sva je prilika da će makar jedan od ove trojice fudbalera biti u potpunosti spreman za ovaj veoma važan susret.
Za kraj, na poslednja tri međusobna susreta u evropskim takmičenjima između Liverpula i Intera, Redsi su ostvarili sva tri trijumfa i to bez primljenog gola, što je svakako veoma zanimljiv podatak uoči revanš meča osmine finala Lige šampiona.

Inter: Mogu li Neroazuri do čuda?

Što se tiče Intera, prošle godine smo bili svedoci jedne zaista fenomenalne sezone Neroazura, koji su posle čak deset godina posta došli do titule šampiona Italije, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača milanskog tima.
Međutim, odmah nakon osvajanja titule Antonio Konte je napustio klub, pošto Italijanski stručnjak nije bio zadovoljan zbog prodaje svojih ponajboljih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Hakimija i Lukakua, a na njegovo mesto je postavljen Simone Inzagi koji je u prethodnih nekoliko sezona sa dosta uspeha predvodio ekipu Lacija.
Sve je krenulo fenomenalno, a sve navijače Intera je i te kako obradovao plasman u nokaut fazu Lige šampiona, nakon čak tri neuspela pokušaja.
I u Seriji A je do pre nekih mesec dana sve funkcionisalo savršeno, međutim, onda su Neroazuri doživeli neshvatljivi pad u igri i trenutno se nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, koji je u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Napolija, koji je pre tog kola bio na prvom mestu.
Što se tiče Intera, izabranici Simonea Inzagija su u prošlom kolu konačno odigrali jedan sjajan meč i slavili na svom terenu protiv poslednjeplasirane Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 5:0, uz čak tri gola Lautara Martineza.
Naravno, treba podsetiti i da su Neroazuri u prvom meču polufinala italijanskog Kupa remizirali na gostovanju kod gradskog rivala Milana u jednom susretu koji će sasvim sigurno svi brzo zaboraviti s obzirom da je on završen bez golova, ali i bez previše šansi za postizanje istih.
Za razliku od svog kolege na klupi Liverpula, Simone Inzagi će nakon dosta vremena konačno moći da računa na sve raspoložive snage, ali i pored toga treba biti realan pa priznati da Inter očekuje neverovatno težak posao pošto gostuje kod jednog od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja, a na sve to milanski gigant ima i dva gola zaostatka.
Ako je za utehu, Inter je bez ikakve sumnje bio bolji rival u prvom meču između ove dve ekipe, ali su Neroazuri propustili veliki broj izglednih šansi za postizanje golova, što bi moglo da im se vrati već ove večeri na Enfildu.

Naš predlog

Mišljenja smo da nas očekuje susret sličan onom koji je odigran na stadionu “Đuzepe Meaca” i smatramo da ponovo neće biti previše ponovo golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.29.
Izabranici Simonea Inzagija će učiniti sve da slave na ovom duelu, i iz tog razloga vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.28.
Kao što smo već konstatovali, mišljenja smo da neće biti previše golova, a ako ih bude, utisak je da će se Neroazuri prvi upisati u listu strelaca za šta je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.