Tiket dana: Poeni igrača

Nismo neko vreme imali predloge iz Evrolige i Evrokupa, pa evo današnjih. Kvote i granice podložne su promenama.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni (granica 14.5) @ 1.85 u Mozzartbet

 Sredinom februara je izašla vest da je Šejn Larkin postigao dogovor sa Realom i da će Madrid biti sledeća stanica za hitrog beka. Ovu vest je kasnije demantovao sam Larkin, ali Mundo Deportivo je jedan od uticajnijih medija na Iberijskom poluostrvu, a to su oni objavili. Srž tog navodnog dogovora je da Larkinu na leto ističe ugovor sa Anadolu Efesom i da Baskonija ima zaštitu po kojoj bilo koji tim iz Španije, koji želi da dovede američkog beka u svoj tim, mora prvo da se sporazume sa timom iz Vitorije. Larkin je prvu sezonu (2016-2017) u Evropi sa velikim uspehom proveo u Baskoniji, a to je  sezona njegove pune afirmacije. Naravno da Larkin nije bilo ko, da je bio poznat i pre Baskonije, ipak je biran kao 18. pik na NBA draftu 2013. godine, ali je u NBA ligi u prve 3 sezone promenio 3 tima (Dalas Maveriksi, Njujork Niksi, Bruklin Netsi). Posle jedne sezone u Španiji na kratko se vratio na severnoamerički kontinent u NBA ligu, tada u ekipu Boston Seltiksa, ponovo ne sa velikim uspehom.

Dostignuća i trofeji za Larkina su došli tek sa njegovim dolaskom u Anadolu Efes, osvojio je brojna individualna i timska priznanja, možda je stvarno vreme za promenu sredine. Zanimljivo da je Baskonija već stala jednom na put željama Larkina, po završetku sezone 2016-2017 je izveštavano da je Amerikanac sve dogovorio sa Barselonom, ali da su Baskijci izjednačili ponudu i time sprečili dinamičnog beka da zaigra za Katalonce. Larkin kad god dođe u Vitoriju u poslednje vreme igra kao da mu je neko iz grada pregazio kućnog ljubimca, neka vrsta osvetničke partije. U 3 trijumfa, sva 3 sa stotkom, Anadolu Efesa u poslednja tri evroligaška gostovanja u Baskiji, Larkin je imao zapažen učinak. Vedeta Anadolu Efesa  je u prošloj (2020-2021) sezoni u pobedi (111:101) svoje ekipe učestvovao sa 34 poena, u sezoni (2019-2020) pre je dao 24 poena (102:77) i u prvoj sezoni (2018-2019) u sastavu iz Istanbula  na gostovanju u Španiji je imao 19 poena na svom kontu u pobedi (102:92) svog tada novog tima.

Naš predlog su + poeni na Šejn Larkina, granica je postavljena na 14.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džastin Kobs (Budućnost) + poeni (granica 15.5) @ 1.85 u Mozzartbet

Budućnost (8-5) ima 3 poraza na 4 poslednja meča u Evrokupu, sada nije vreme da se izgubi fokus, pošto slede presudne utakmice za ostvarenje takmičarskih ciljeva. Džastin Kobs je alfa i omega Budućnosti ove sezone, i nisu to samo dobre brojke, već su tu i brojni odlučujući koševi. Košarkaš tima iz Podgorice je ove sezone u Evrokupu bio samo jednom jednocifren u poenima, i to u meču u Bolonji protiv Virtusa kada je dao 8 poena, ipak i na tom okršaju Kobs je pogodio poslednje i ključne poene iz igre.

Za Kobsa se može istaknuti da je prvi strelac Budućnosti i osmi ukupno u Evrokupu sa 16.7 poena u proseku po meču. Amerikanac ne daje mnogo trojki, dalekometni šutevi i nisu glavni deo u njegovom napadačkom repertoraru, dao je 12 trojki na 13 mečeva ove sezone u Evrokupu, ali daleko od toga da je loš u šutiranju trojki, ima 46.2 % (12-26). Može se reći da je Kobs izvanredan šuter sa poludistance, da je prodoran i da dobro iznuđuje faulove. Naime, Kobs je na 3. mestu u Evrokupu po broju uzetih slobodnih bacanja (7.1) po meču i pretvara ih u poene u solidnom procentu (85.9 %). U utakmici protiv Zadra u ABA ligi za vikend, koja je zabrinula navijače tima iz Podgorice, Kobs je imao samo 8 poena na svom saldu, za 21 minut i 5 upisanih faulova na parketu. Čini se da je taj meč protiv Zadra mogao biti samo slab dan za Kobsa, ovaj bek igra u napornom ritmu cele sezone i igra na visokom nivou u kontinuitetu. Ne samo da igra za Budućnost, Kobs je u nedavnim utakmica kvalifikacija za Mundobasket u Indoneziji, Japanu i Filipinima nastupio u dresu Crne Gore u dvomeču protiv Mađarske. Na ta dva meča Kobs je igrao 34 i 36 minuta za nacionalni tim Crne Gore i dao 14 i 21 poen. Očigledno da Kobs voli da igra protiv svog starog saigrača Džejkoba Pulena, pa je u dvobojima protiv Cedevita Olimpije u ABA ligi imao 23 i 17 poena na svom kontu. U meču Evrokupa, i potpunom brodolomu (91:60) slovenačkog tima u prvom delu sezone,  Kobs je imao fenomenalnu partiju, i to 33 poena, uz šut iz igre 6 od 9 za dva poena, 3 od 3 za tri I 12 od 12 sa linije slobodnih bacanja.

Naš predlog su + poeni na Džastina Kobsa, granica je postavljena na 15.5 poena u Mozzartbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Geršon Jabusele (Real Madrid) + poeni (granica 8.5) @ 1.75 u Mozzartbet

Madridski tim ima 3 poraza u nizu u Evroligi, izgubili su za vikend u ACB ligi od Baskonije, a nedavno su poraženi u finalu Kupa Kralja (Copa del Rey de Baloncesto) od arhineprijatelja Barselone. Sve se to nakupilo i prvi na tapetu je, ko drugi, nego trener. Pablo Laso je u klubu od 2011. godine i ugrožen mu je ostanak na klupi. Real Madrid (16-5) je na 2. mestu u Evroligi, daleko od toga da je nešto nepovratno izgubljeno, ali veliki broj poraza, prvenstveno protiv Barselone, u ovoj, ali i u prošloj sezoni dolaze na naplatu. Čini se da ni uklapanje povređenih igrača, kao i povratak Gabrijela Deka u toku sezone nije prošlo glatko. ”Kraljevski klub” ima veliki broj kvalitetnih košarkaša u svom rosteru, potrebna je prava veština sinhronizovati delovanje tolikih igrača. U meču sa Crvena zvezdom u sastavu Real Madrida neće biti Gabrijela Deka, Argentinac nije bio u timu kada je ovaj odloženi meč prvobitno trebalo da bude odigran i nema pravo nastupa. Geršon Jabusele je drugi strelac Real Madrida u Evroligi sa 11.4 poena u proseku, Francuz je prvi strelac svog tima u ACB ligi sa 10.4 poena po meču. U važnoj utakmici za prekid negativne serije Real Madrida, a po medijskim izveštajima i ostanak trenera Pabla Lasa, Jabusele bi mogao da potvrdi o kakvom se kvalitetnom košarkašu radi.

Naš predlog su poeni na Geršona Jabuselea, granica je postavljena na 8.5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Mozzartbet iznosi 5.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.