Tiket dana (petak, 25.03.2022)

tiket dana

Naredni dani posvećeni su završetku kvalifikacija za Mundijal u Kataru, dok će se prvenstvene utakmice igrati uglavnom u nižim ligama. Kvote iz tiketa bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Egipat – Senegal – 1x,0-2 @ 1.79 u Meridianbet

U Africi kvalifikacije su stigle do kraja, ostalo je još da se odigraju pet baraž utakmica, posle kojih ćemo saznati imena pet učesnika Mundijala sa ”crnog kontinenta”. Na prvi pogled svi dueli su neizvesni i teško je prognozirati pobednike. Ipak, sigurno je da najviše pažnje privlači okršaj Egipta i Senegala, i to iz više razloga. Prvo, jasno je da obe selekcije ne mogu u Katar, što je velika šteta, a ovo je repriza finala Afričkog kupa nacija odigranog pre mesec i po dana u Kamerunu. Tada je Senegal slavio posle boljeg izvođenja penala, a ”faraoni” se nadaju da mogu da se revanširaju u ovom baražu. Za ”lavove Terange” izazov je bio da se prvi put popnu na krov Afrike, ali je igranje na Mundijalu još veća privilegija, s obzirom da se dešava jednom ili dva puta u životu. Senegal je igrao na Mundijalu u Rusiji gde nije prošao grupu, ali je osvojio četiri boda u konkurenciji Poljske, Japana i Kolumbije. Egipat je takođe nastupio u Rusiji, oni su bili znatno slabiji i diveli su sva tri poraza od domaćina, Saudijske Arabije i Urugvaja. Ovaj meč u kairu je prvi duel, dok je revanš u Diamniadiu, gradu koji je počeo da niče u blizini Dakara pre pet godina. Ono što je izvesno, u prvom okršaju neće biti mnogo golova. Kvota za to je minimalna, pa dodajemo i duplu šansu na domaćina. Sve će se rešiti u Senegalu, a Mundijal će biti slabiji za Mohameda Salaha ili Sadija Manea, pošto će jedna od vedeta Liverpula Svetsko prvenstvo gledati na televiziji. Za 1x,0-2 u kladionici Meridianbet kvota je 1.79.

Dordreht – Den Hag – 2,2+ @ 1.98 u Meridianbet

Domaći tim igra uglavnom revijalne utakmice u holandskoj Erstediviziji, s obzirom da nemaju kvalitet da se bore za plasman u elitu, a ispadanja nema u ovom trenutku. Dordreht ima nekoliko loših sezona iza sebe, uglavnom su na dnu tabele kada se spusti zavesa na prvenstvo holandske druge lige, ali ih to ne uzbuđuje previše. Za razliku od njih ekipa Den Haga je ispala iz elite i želi da se što pre vrati u Erediviziju. U dosadašnjem toku prvenstva nisu se nešto posebno iskazali, pa su trenutno na 6. mestu sa minimalnim izgledima da stignu do barem drugog mesta, pošto direktno u elitu ulaze dve prvoplasirane ekipe. Ostaje im plej-of, u kome bi trebalo sigurno da igraju. Ukoliko dobiju ovaj meč, a imaju i jedan zaostali, doći će na osam bodova zaostatka za drugoplasiranim Vlendamom osam kola do kraja sezone. Možda se otvori šansa i za drugo mesto, pogotovo jer je Volendam naglo popustio i ređa poraz za porazom, kao da nema nameru da ode u Erediviziju. Dordreht je tek 17. ali su u poslednjih sedam kola ostavrili dve pobede i tri remija, što je odličan učinak. Den Hag je bez poraza u tri prethodna kola, ali su imali dva remija i samo jednu pobedu. Den Hag je bio ubedljiv na svom terenu slavio je sa 5:1 protiv Dordrehta, pa očekujemo da slavi i kao gost. Naš predlog je dvojka uz dva gola Den Haga. Za 2,2+ u kladionici Meridianbet iznosi 1.98.

LKS Lođ – Legnica – 2 @ 2.09 u Meridianbet

Ekipa Legnice je na korak od plasmana u prvu ligu. Prethodnu sezonu ovaj tim je završio na sedmom mestu u drugoj ligi, dok je ovu od starta preuzeo lidersku poziciju, sa tri startne pobede i 13 bodova iz prvih pet kola. Legnica sada ima 11 bodova više od drugoplasiranog Vidzeva iz Lođa, a sada ih očekuje gostovanje kod druge eipe iz ovaog grada, tima LKS-a iz Lođa. Domaćin je na odličnom šestom mestu, bori se za plasman u doigravanje, u kome su učestvovali i prethodne sezone, ali nisu stigli do elite. LKS je na pet utakmica odigranih ovog proleća doživela samo jedan poraz, i to na svom terenu od Stomila, dok su po dva meča pobedili i igrali nerešeno. Legnica ništa ne prepušta slučaju, i pored velike prednosti ne dopuštaju sebi nikakvo opuštanje, pa su na četiri utakmice u 2022. godini osvojili 10 bodova. LKS je puno zadužio Legnicu u jesenjem delu prvesntva pošto ih je savladao sa 2:0. U prethodnoj sezone je Legnica dobila oba meča, pa je opet bila slabije plasirana na kraju. Sada je Legnica znatno kvalitetnija i trebalo bi da slavi u Lođu. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.09.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 7.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.