Tiket dana: Poeni igrača

Juče smo ”pali” samo na Ševona Šildsa koji nas je ”prodao”, dok su ostala trojica košarkaša odradila šta je bilo do njih. I danas su na programu po dve utakmice četvrtfinala Evrolige i Evrokupa. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Dešon Tomas (Bajern) + poeni (granica 9,5) @ 1.75 u Meridianbet

Krilni centar Bavaraca najzaslužniji je za senzacionalni trijumf Bajerna u Blaugrani protiv najboljeg tima regularnog dela sezone u Evroligi i najvećeg favorita za osvajanje naslova šampiona Evrope. Dešon Tomas je ubacio Barsi 25 poena u tom meču, šutirajući trojke 6 od 7. Neverovatno! To je još čudnije kada se pogleda njegov učinak iz prvog duela ova dva rivala odigranom na istom mestu samo dva dana ranije. Tada Dešon Tomas nije ubacio ni poen, igrao je, doduše, manje od 12 minuta, ali za to vreme niti je šutirao na koš, niti je imao neki skok ili asistenciju. Jednostavno, od doktora Džekila Dešon Tomas se pretvorio u mister Hajda i potopio Katalonce. Sada će se više pažnje obratiti na njega, ali je on stekao neverovatno samopouzdanje što je pokazao i u meču sa Hamburgom u Bundesligi, koji je Bajern izgubio, ali je Tomas imao 28 poena i 9 skokova. Granica za njegov učinak je na 9,5 poena u kladionici Meridianbet, a mi smatramo da će je prebaciti. Koeficijent za + poene iznosi 1.75.

Nikola Mirotić (Barselona) + poena (granica 16,5) @ 1.85 u Meridianbet

Barsa nema izbora, mora da dobije bar jedan meč u Minhenu i tako se izbori za majstoricu u Blaugrani, ili da pobedi oba puta i plasman na Fajnal-for obezbedi već u Nemačkoj. U slučaju da izgube dva puta u Bavarskoj završiće sezonu, koja će biti proglašena velikim neuspehom. Sve to zbog poraza u drugom meču u Bareloni od tima koji fantastično vodi Andrea Trinkjeri. Iako oslabljen, Bajern je pobedio u drugoj utakmici i sada Bavarci imaju prednost domaćeg parketa. Ipak, kvalietet Barse je takav da ne bi smelo da bude važno s kim i gde igraju. Jasikevičijus je teško podneo poraz, a sada će morati da stegne tim i uzvrati udarac. Najviše se, logično, očekuje od najboljeg, Nikole Mirotića. Nautralizovani Crnogorac je odigrao bolje u drugom meču, ali njegovih 16 poena nije bilo dovoljno. Čudi mala minutaža koju je imao, pa je tako u prvom meču na parketu proveo 22, a na drugom 24 minuta. Verujemo da će sada igrati više, ali i da će imati mnogo bolji učinak. Njegov prosek ove sezone je skoro 15 poena, ali treba reći da često manje vremena provodi u igri protiv slabijih rivala. Granica za njegov učinak u trećem meču sa Bajernom je 16,5 poena i baš bi trebalo da se potrudi da je nadmaši. Nekako nam se čini da hoće, meč je ekstremno važan, a to su prave utakmice za Mirotića. Za + poene kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Endrju Endrjuz (Bursa) + poeni (granica 17.5) @ 1.85 u Meridianbet

Američki šuter proglašen je za najboljeg igrača osmine finala Evrokupa. On je najzaslužniji za trijumf svoje Burse nad Partizanom pred skoro 20 hiljada gledalaca u beogradskoj Areni. Ishod je iznenadio sve poznavaoce košarke, ali ne i igra Endrjua Endrjuza. Poznato je o kakvom se igraču radi, a posebno je poznat po šutu za tri poena. Crno-belima je ubacio 24 poena, uz 10 asitencija i 8 skokova, pa umalo da ostvari tripl-dabl učinak. Jesu ga Partizanovi igrači, u pojedinim momentima, dobro čuvali, ali su tada pogađali ostali Bursini šuteri, pre svih Holand i Nidam, koji su pogodili po 4 trojke. Bursa opet ide na gostovanje kod jednog ABA ligaša, u Ljubljanu kod Cedevita Olimpije. Stožice ni izbliza neće biti vruć teren kao Arena, ali se očekuju pune tribine. Ulog je ogroman, pobednik ide na Andoru u polufinalu, što ostavlja sjajnu mogućnost, pogotovo za ”zmajčeke” da se ode u finale i izbori Evroliga. Naime, slovenački tim bio bi domaćin u tom polufinalu, ako prođu Bursu. Ovo je treća sezona Endrjuza od kako igra u turskoj, prvo je nastupao za Bujukčekmeče, a onda prošle godine za Darušafaku. Odlaskom Alerika Frimena u CSKA u toku sezone Endrjuz je postao glavni igrač u Bursi, ap očekujemo da to bude i u Ljubljani, mada će mu za vratom, najverovatnije, biti Jaka Blažić. Biće ovo meč sa mnogo poena, a verujemo da će Endrjuz prebaciti granicu od 17,5 koliko je procenjeno u kladionici Meridianbet. Koeficijent za + poene na ovog američkog beka iznosi 1.85.

Alen Omić (Cedevita Olimpija) + poena (granica 8,5) @ 1.85 u Meridianbet

Možda neko potcenjuje kvalitete Alena Omića, ali se radi o veoma zahvalnom centru koji nema neke posebne fizičke prednosti, ali igra na iskustvo i košarkašku inteligenciju. Malo je takvih centara, ne samo u Evropi, pošto ih je u Americi još manje, pa najviše zbog toga se nikola Jokič poigrava sa atletama u NBA ligi. Omić ima 30 godina, u najboljim igračkim je godinama, a već je stekao iskustvo igranja u brojnim klubovima i lagama. Najbolji učinak imao je u Burgu prošle sezone i u Huvendutu pre toga, ali pamtimo i njegove odlične igre u Crvenoj zvezdi, gde se nije dugo zadržao zbog protivljenja navijača. Možda su navijači shavtili koliko bi im ovakav centar značio u Evroligi ove sezone. U Ljubljanu je stigao početkom januara i polako u drugi plan poslao veliko letnje pojačanje Zaka Augusta. U meču osmine finala i pobedi nad Turk Telekomom, Omić je učestvovao sa 15 poena i 16 skokova. Ljubljančane očekuje naporan program, već u subotu igraju baraž za polufinale ABA lige sa Igokeom, a a ko prođu čeka ih zvezda u polufinalu. Što se tiče Omia i meča sa Bursom, verujemo da će on prebaciti granicu od 8,5 poena, pogotovo jer turski tim nije prejak na centarskim pozicijama. Kvota za + poene je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu sa poenima košarkaša za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 11.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.