Tip dana: Škotska – Ukrajina: Ukrajinci biju bitku na dva fronta, ova u Glazgovu je samo sportska!

Nakon dva poprilično “sušna” dana kada je u pitanju klađenje, sreda nam donosi veoma interesantnu pobedu, a sva je prilika da da se najinteresantniji susret igra na “Hemden Parku” u Glazgovu gde će selekcija Škotske ugostiti Ukrajinu, a treba napomenuti da će pobednik ovog duela igrati u finalu baraža protiv Velsa.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Škotska: Može li ova seleckija do Mundijala?

Pre svega, treba reći da je duel Škotske i Ukrajine bio prvobitno zakazan za 24. mart, ali je u međuvremenu došlo do ruske invazije na Ukrajinu zbog čega je meč morao da bude otkazan za prvi dan juna.
Inače, pobednik ovog duela igraće se Velsom četiri dana kasnije, 5. juna. Podsetimo, Vels je prethodno eliminisao Austriju golovima sjajnog Gereta Bejla.
Pobednik tog finalnog meča baraža igraće na Mundijalu u grupi sa Engleskom, Iranom i Sjedinjenim Američkim Državama.Najbolji u ovom delu baraža igraće na Mundijalu u Kataru u grupi sa Engleskom, Iranom i SAD, i sigurno je da ko god se nađe u toj grupi imaće velike šanse da na kraju i dođe do plasmana u nokaut fazu.
Škoti su inače igrali fenomenalno u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi završili na drugom mestu na tabeli iza Danske koja je igrala zaista neverovatno u ovim kvalifikacijama, pošto je polufinalista prošlog Evropskog prvenstva ostvario devet trijumfa, uz samo jedan poraz, i to baš u poslednjem kolu na gostovanju kod Škotske, kada je bilo 2:0.
Kada smo već kod poslednjeg Evropskog prvenstva, treba istaći da Škoti nisu uspeli da izbore plasman u nokaut fazu i to pošto su na kraju završili na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, iako su većinu susreta igrali pred svojim navijačima.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Škotska je u ovim kvalifikacijama odigrala pet mečeva na svom terenu i ostvarila četiri trijumfa, uz samo jedan remi i to u meču protiv Austrije kada je bilo 2:2.

Ukrajina: Fudbal je sada u drugom planu!

Protivnik Škotima u borbi za finale baraža biće Ukrajina koja je svakako u ovom trenutku velika nepoznanica, pošto je prvenstvo u ovoj zemlji prekinuto, a kao što smo već napomenuli zbog rata je i ovaj meč polufinala baraža odložen, pošto je duel trebalo da bude odigran još u martu.
Inače, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su fudbaleri Ukrajine završili na drugom mestu na tabeli, a ono što i te kako treba napomenuti je da izabranici Oleksandra Petrakova u kvalifikacijama nisu doživeli niti jedan poraz, pošto su na osam odigranih susreta ostvarili dva trijumfa, uz čak šest remija, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, s obzirom da je trećeplasirana Finska imala samo bod manjka.
Skandinavaska ekipa je uoči poslednjeg kola držala sve u svojim rukama, ali su Finci imali izuzetno težak zadatak pošto im je za plasman u baraž bila potrebna pobeda nad Francuzima, ali su “trikolori” bez većih problema na tom duelu slavili sa 0:2.
Što se Ukrajinaca tiče, ova selekcija je u prethodnim kvalifikacijama odigrala četiri meča na strani i ostvarila dva trijumfa i dva remija, a ne treba zaboraviti da su izabranici selektora Orbasova uspeli da odole i na gostovanju kod aktuelnih svetskih šampiona Francuza, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Dosta dobar otpor su Ukrajinci pružili Francuzima i na domaćem terenu, a zanimljivo je da je i taj duel završen istim rezultatom.
U prethodnih nekoliko dana ova selekcija je odigrala nekoliko prijateljskih mečeva, i to protiv Borusije iz Menhengladbaha, Empolija i Rijeke, a treba naglasiti da je četa Oleksandra Orbasova savladala Menhengladbah i Empoli, dok je sa Rijekom bilo 1:1.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Škotske i Ukrajine je odigran 2007. godine kada su Škoti bez većih problema slavili sa 3:1.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman pa sigurno zbog toga ne treba ovde očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.51.

Poznato je šta se sve dešava u Ukrajini, pa je sigurno da bi trijumf ove selekcije makar malo oraspoložio sve Urakjince u ovim teškim vremenima, a mišljenja smo da Malinovski i drugari neće doživeti poraz na ovom polufinalnom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.