Derbi dana: Italija – Argentina: “Azuri” bez Mundijala, ali mogu da osvoje nezvanično prvenstvo sveta!

U sredu nas posle nekoliko dana konačno očekuje fantastična ponuda za klađenje, a derbi dana se svakako igra na “Vembliju” gde će snage odmeriti aktuelni šampion Evrope – selekcija Italije, i aktuelni šampion Južne Amerike – Argentina.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: Drugi uzastopni Mundijal bez “Azura”!

Poznato je da su Italijani aktuelni evropski šampioni, i to pošto su u finalu slavili nad Engleskom, koja je zanimljivo taj meč igrala praktično pred svojim navijačima, ali ni to “Gordom Albionu” nije pomoglo da dođe do prvog mesta na velikim takmičenjima posle baš dosta vremena.
Kada sagledamo sve, sigurno je da su “Azuri” potpuno zasluženo došli do trofeja, iako su na putu do pomenutog finala sa Englezima morali da eliminišu dve izuzetno kvalitetne selekcije u vidu Belgije i Španije.
Što se tiče kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo, izabranici Roberta Mančinija su na kraju završili na drugom mestu na tabeli i to iza prvoplasirane Švajcarske koja je imala dva boda više, a iako su “Azuri” u poslednjem kolu imali praktično zicer na gostovanju kod Severne Irske, aktuelni šampion Evrope je samo odigrao meč bez golova, što su Šaćiri i drugari umeli da iskoriste i uz ubedjliv trijumf na svom terenu protiv Bugarske dođu do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo, što je sasvim sigurno bio ogroman uspeh, pogotovu što je ova selekcija iza sebe ostavila aktuelnog šampiona Evrope.
Italijani su popravni imali u baražu, gde su pre svega odmerlili sa Severnom Makedonijom, što nije trebalo da predstavlja previše težak posao za Italijane.
Međutim, očajna selekcija Roberta Mančinija je meč završila sa 32 udaraca na protivnički gol, ali je samo pet išlo u okvir gola protivnilka. Makedonci su dva puta pogađali okvir, a onaj drugi je gurnuo Azure u potpunu provaliju, pošto je Trajkovski u finišu susreta postigao neverovatan pogodak što je utišalo navijače na stadionu u Palermu, a sve to je bilo dovoljno da “Azuri” drugi put zaredom ostanu bez plasmana na Svetsko prvenstvo.
Svakako da je italijanska javnost bila razočarana nakon ovog ogromnog neuspeha, međutim, Roberto Mančini je dobio poverenje čelnih ljudi iz Saveza i bivši trener Mančester Sitija i Intera će pokušati pre svega da trijumfuje u “Finalisimi”, što bi makar malo ugasilo poraž u taboru “Azura” nakon one senzacionalne eliminacije od Severne Makedonije.

Argentina: Može li Mesi do novog trofeja sa reprezentacijom?

Prošla kalendarska godina je bila i više nego uspešna za selekciju Argentine koja je u sred Brazila došla do titule šampiona Južne Amerike, što je veoma zanimljivo bio prvi trofej sa reprezentacijom za legendarog Lionela Mesija.
U velikom finalu je Argenina naravno slavila protiv Brazila, a taj duel je završen rezultatom 1:0, i jedini gol na ovom finalnom duelu delo je Anhela di Marije koji će se nakon Mundijala u Kataru i definitivno oprostiti od dresa “gaučosa”.
Kada su u pitanju kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo, nakon ne baš najboljeg starta, popularni “gaučosi” su zauzeli drugo mesto u grupi iza naravno neprikosnovenog Brazila koji je na kraju imao šest bodova viška, a veoma zanimljivo je i da je drugoplasirana Argentina imala čak jedanaest bodova više od trećeplasiranog Urugvaja čime su Brazil i Argentina ponovo pokazali da im nema premca u južno-američkim kvalifikacijama, i svakako da će ova dva tima biti među glavnim favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru.
Inače, u poslednjem kolu kvalifikacija “gaučosi” su remizirali na gostovanju kod Ekvadora, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Argentina je većim delom susreta vodila sa 0:1, a onda su Ekvadorci koji su takođe izborila plasman na najveću smotru fudbala došli do izjednačenja u poslednjim sekundama utakmice kada je Valensija prvo promašio penal, a onda iz odbitka postavio konačan rezultat ovog meča koji nije imao preveliki značaj za obeju ekipa.
Inače, prvi trening pred ovo veliko finale koje su izabranici selektora Skalonija odradili na stadionu Atletik Bilbaa je gledalo verovali li ne čak 15.000 ljudi, što će sasvim sigurno aktuelnom šampionu Južne Amerike dobrano pomoći u nastojanju da trijumfuje u u novoormiranom takmičenju.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Italije i Argentine je odigran 2018. godine kada su “gaučosi” slavili sa 2:0.

Naš predlog

Italijani su ostali bez plasmana na Svetsko prvenstvo i sigurno je da će popularni “Azuri” učiniti sve da se iskupe svojim navijačima i dođu do novog trofeja, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.00.

Za one koji su pomalo skeptični kada je u pitanju pobeda Italijana, savetujemo vas da probate i sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet odredio sasvim pristojan koeficijent 1.51.

Za kraj, iako je ulog veliki, smatramo da se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel između Italije i Argentine donese dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajnu kvotu 2.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.