Tip dana: Jurgorden – Rijeka: Hoće li Riječane ogrejati sunce na severu, kao Šveđane jadransko pre sedam dana?

U četvrtak nas očekuje pregršt veoma zanimljivih revanš mečeva kvalifikacija za Ligu konferencija, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Jurgordena i Rijeke.
Prvi meč između švedskog i hrvatskog predstavnika završen je trijumfom Jurgordena rezultatom 2:1, pa je utisak da lider na tabeli švedskog šampionata ima velike šanse da dođe do plasmana u narednu fazu.
Početak revanš susreta je zakazan za 19 časova.

Jurgorden: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Ako za neku ekipu širom aktuelnih evropskih liga možemo reći da u poslednje vreme igra u fantastičnoj formi, onda je to svakako švedski Jurgorden.
Iako Jurgorden nije na najbolji mogući način započeo švedski šampionat, ono što ova ekipa radi u poslednje vreme je zaista za svaku pohvalu.
Naime, na sedam poslednjih mečeva u svim takmičenjima ovaj tim je ostvario isto toliko trijumfa, i u proseku postiže tri gola po susretu, što je jedan od podataka koji nam možda i najbolje odslikava partije Jurgordena u poslednje vreme.
Sve to je dovelo do toga da se jedan od najtrofejnijih švedskih klubova trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Heken, a zanimljivo je da su upravo ova dva tima odmerila snage u prošlom kolu kada su izabranici Tomasa Lagerlofa slavili na gostovanju kod lidera na tabeli sa 1:2 i ujedno od Hekena i preuzeli prvo mesto na tabeli.
Zanimljivo je da je najprijatnije iznenađenje šampionata došlo do vođstva desetak minuta pred istek regularnog toka prvog dela igre, iako je Jurgorden bio daleko bolji rival na terenu.
Međutim, u nastavku susreta je četa Tomasa Lagerlofa materijalizovala brojne šanse i došla do zasluženog trijumfa, što je kao što smo već i napomenuli značilo i smenu na tabeli.
Da sjajne partije u najkvalitetnijem rangu švedskog fudbala nisu slučajnost, odlično se videlo i u kvalifikacijama za Ligu konferencija gde je švedski predstavnik slavio na gostovanju kod Rijeke, a taj duel je i pored toga što su sve kladionice veću prednost davale hrvatskom timu, završen rezultatom 1:2.
Mora se priznati da je Rijeka imala veći broj dobrih šansi na tom meču, ali je Jurgorden strpljivom igrom došao do za mnoge neočekivanog trijumfa.
Za kraj, moramo podsetiti na podatak da je lider na tabeli švedskog “Alsvenskana” na poslednjih osam mečeva na domaćem terenu ostvario čak sedam trijumfa uz samo jedan remi, pa je sva prilika da se Jurgordenu smeši prolazak u narednu fazu kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

Rijeka: Može li Rijeka do plasmana u narednu fazu?

Prošlu sezonu fudbaleri Rijeke su završili na četvrtom mestu na tabeli HNL-a, što je ovom timu između ostalog donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, pa slobodno možemo konstatovati da je primarni cilj ispunjen.
Međutim, utisak je da je prošla sezona mogla da bude još i bolja, ali su Riječani poraženi u finalu Kupa od splitskog Hajduka, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Svakako da i ovog puta ovaj tim ima ambicije da se umeša u borbu za naslov prvaka, međutim, veliko je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.
Ruku na srce, Rijeka je odlično startovala u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga hrvatskog fudbala i u prvom kolu slavila na gostovanju kod Šibenika, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Jedini pogodak delo je Obregona, a treba napomenuti da je nakon uspavanke u prvom poluvremenu, meč u drugom delu igre mogao da ode na obe strane, ali na kraju su ipak gosti bili prisebniji i upisali prvi trijumf u sezoni.
Meč drugog kola je odložen zbog obaveza hrvatske ekipe u Ligi konferencija, a kada smo već kod tog takmičenja valja napomenuti da je Rijeka u prvom meču kvalifikacija poražena na svom terenu od švedskog Jurgordena, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Utisak je da su fudbaleri domaće ekipe apsolutno sve imali na svojoj strani, međutim to nije bilo dovoljno da se isčupa makar bod.
Rijeka je došla do ranog vođstva golom Harisa Vučkića, što je svakako šokiralo Jurgorden, s obzirom da ova ekipa pruža nestvarno dobre partije u poslednje vreme.
Međutim lider na tabeli švedskog šampionata se vremenom vratio u meč i do kraja poluvremena uspeo da dođe do izjednačenja preko Findela.
U drugom delu igre smo videli dosta bolju partiju Jurgordena koji je potpuno zasluženo preko Edvardona u 54. minutu igre došao do vođstva, a ispostaviće se kasnije i trijumfa.

Naš predlog

Prvi meč između švedskog i hrvatskog predstavnika nam je doneo baš dosta uzbuđenja, a utisak je da nas nešto slično očekuje i ovog puta.
Ipak, ako sagledamo sve aspekte i to na koji način fudbaleri Jurgordena igraju u poslednje vreme, mišljenja smo da će ova ekipa ponovo doći do trijumfa, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.


Iako ulog nije mali, veliko iznenađenje bi bilo ukoliko ovaj meč ne bi protekao u znaku velikog broja golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.97.

Očekuje se da će tim iz Rijeke imati šta da poruči švedskom predstavniku na gostovanju, pa je možda nekako i najrealnija igra da će oba tima postići makar po jedan gol na ovom susretu, za šta je Meridianbet odredio kvotu 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.