Tiket dana Evroliga (petak, 03.02.2023)

Večeras je bogat program u Evroligi. Igra se šest utakmica kojima se završava 23. kolo ovog takmičenja. Kvote i granice koje su u tiketu bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Olimpijakos – Anadolu Efes – 1,UP+ (granica 162,5) @ 2.85 u MaxBet

Imresionirani smo izdanjem Olimpijakosa u Istanbulu pre tri dana. I to nije prvi put. Pirejci igraju fantastično i sasvim zasluženo su na prvom mestu na tabeli. Gledajući roster za mnoge je to iznenađenje, ali Barcokas je odlično uklopio ono što ima i nappravio tim, u pravom smislu te reći. Protiv Fenerbahčea nije igrao Slukas, ali se to nije primećivalo pa je Olimpijakos slavio sa 20 razlike. Koš Fenera zatrpali su Papanikolau i Kenan, što je samo potvrda da nije samo Saša Vezenkov taj koji mora da bude najbolji strelac tima. Bugarin je dao 12 poena, ali je i uhvatio 12 lopti pod oba koša. Grci su u seriji od četiri pobede u Evroligi, po dve na strani na svom parketu i favorit su i protiv aktuelnog šampiona Evrope. Efes je imao mnogo propusta do sada, tek su na 50% uspešnosti, ali su još daleko i od plej-ofa. Povratak Larkina doneo je opciju više za trenera Atamana u napadu, ali napad nije bio problematičan ni ranije uz Micića, Klajburna i Bobue, već je defanziva bila traumatična. Oba tima spadaju u najefikasnije, domaćin prosečno ubacuje 85,4 poena po meču, dok je Anadolu Efes postizao neto manje, 82,8. Zato i dodajemo više poena ukupno, a što se ishoda tiče prednost dajemo Olimpijakosu. Za 1,UP+ kvota je 2.85 u kladionici MaxBet.

Baskonija – Panatinaikos – G+ (granica 78,5) @ 1.95 u MaxBet

S obzirom da imaju samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva u Evroligi ne može se reći da je Baskonija u dobroj formi. Jedno vreme ovaj tim je bio na čelu tabele, ali ne mislimo da Baskijci imaju kvalitet za takvu poziciju. Jednostavno dobili su neke mečeve za koje ni samo nisu verovali da mogu, raspucao se Markus Hauard i Baskonija je dobila 12 utakmica. Pre tri dana su imali bitan meč, a koji pa nije, u Milanu i poraženi su od Olimpije, tima koji je daleko od plej-ofa. U toj utakmici trener Penjaroja nije mogao da računa na Pijeru Henrija, dok su svi ostali, pa i Hauard, bili u sastavu. Najefikasniji su bili Darijus Tompson sa 19, kao i Gidraitis i Hauard sa po 18. Već drugi dobar meč u nizu odigrao je Met Kostelo, samo je sada ubacio 12 poena, dok je u prethodnom postigao 33, kada je u Vitoriji pao Efes. Panatinaikos se ne predaje iako gubi većinu mečeva i imaju samo 8 pobeda uz 14 poraza. U sredu su izgubili u Madridu, skoro bez ispaljenog metka, i tako ostali tim sa najslabijim učinkom na strani, uz Makabi i Albu. Sva tri tima imaju samo po dve gostujuće pobede u dosadašnjem delu sezone. Panatinaikos ima odličan napadački potencijal, ali to se često ne primećuje kada gube. Verujemo da će u Vitoriji odligrati dobro i biti efikasni, a da li će to biti dovoljno za trijumf, ostaje da vidimo. Naš predlog je gost daje više poena od granice, a ona je na 78,5 koševa za Panatinaikos. Za G+ kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Asvel – Virtus – 1 @ 1.90 u MaxBet

Virtus je odligrao odlično protiv Crvene zvezde i upisao svoj deseti trijumf. Ostali su u igri za plasman u Top 8, ali je pred njima dalek put do četvrtfinala. Poslednji trijumf na strani ostavrili su tamo gde su se najmanje nadali, u Blaugrani protiv Barselone. Možda bi im draže bilo da su slavili protiv nekog od direktnih konkurenata za četvrtfinale, pošto su Katalonci već viđeni kao učesnici plej-ofa. Pre Barse Virtus je pobedio u gostima i drugog španskog velikana, Real u Madridu, pa malo ko može da im ospori šanse pred gostovanje u Vilerbanu. U predgrađu Liona vodiće se velika borba, Asvel traži iskupljenje za katastrofalan poraz u Beogradu protiv Partizana. Nisu Francuzi još izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu, mada imaju samo 8 pobeda i zaostaju četiri trijumfa za poslednjim timom u zoni doigravanja. Ipak, pre poraza od crno-belih imali su dve velike pobede, prvo u gostima protiv Olimpije, a onda i protiv Fenera na svom parketu. Asvel je slavio i u Bolonji u prvom delu sezone, ali se mora priznati da su tada Italijani bili u slabijoj formi nego što su sada. De Kolo i tim vlasnika Tonija Parkera, na čijoj klupi sedi njegov brat Ti Džej Parker, favorit je na svom terenu i očekujemo da po drugi put pobede Bolonjeze. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Maxbet iznosi 10.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.