Derbi dana: Italija – Engleska: Repriza poslednjeg finala na startu novog ciklusa!

Odmah na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine nas očekuje veliki derbi, pošto će snage na stadionu “Diego Armando Maradona” odmeriti selekcije Italije i Engleske, što će ujedno biti i repriza finala prošlog EURA, na kom su Azuri slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Početak ovog meča u Napulju je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: Azuri žele da se iskupe naciji zbog neodlaska na Svetsko prvenstvo!

Dobro poznato je da su Italijani preprošle godine možda i pomalo neočekivano došli do titule na Evropskom prvenstvu i to nakon pobede u finalnom susretu nad Engleskom, sa kojom će odmeriti snage u prvom kolu kvalifikacija za novi EURO koji se održava sledeće godine.
Ako se podsetimo malo tog finalnog susreta, treba reći da su na kraju penali odlučili pobednika, a sigurno je da je jedan od najzaslužnijih ljudi za tu titulu popularnih Azura selektor Roberto Mančini, koji je pre toga bio dosta osporavan, pa je tako bivši trener Intera i Mančester Sitija na najboji mogući način zapušio usta kritičarima.
Međutim, kada su svi očekivali da Italijani zablistaju i na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru, mimo svih očekivanja ova selekcija nije uspela da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo i to nakon šokantnog poraza u polufinalu baraža od Makedonaca u Palermu, kada je bilo 0:1.
Ono što je veoma interesantno je podatak da je to bio drugi uzastopni Mundijal koji će proteći bez Azura, ali je i pored toga Mančini dobio podršku Saveza.
Naravno, primarni cilj će biti odlazak na Evropsko prvenstvo koje se igra sledeće godine, a onda i odlazak na Mundijal koji se igra za tri godine u Americi, Kanadi i Meksiku, i bilo bi zaista previše kada bi ova trofejna selekcija i treći put zaredom propustila da obezbedi plasman na najveću fudbalsku smotru.
Inače, u prošlogodišnjem izdanju Lige nacija, Italijani su na kraju zauzeli prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Mađare, što znači da su Azuri obezbedili plasman na završnicu ovog turnira, koji je na programu sredinom juna, a rival u borbi za veliko finale biće im stari znanac Španija, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel.
Dok se većina reprezentacija pripremala za Mundijal, Italijani su odigrali dva prijateljska meča i ostvarili polovičan učinak, pošto je aktuelni šampion Evrope savladao Albaniju na gostovanju, rezultatom 1:3, dok su Azuri poraženi od Austrije, kada je bilo 2:0.
Za kraj, treba podsetiti i na podatak da Italija na poslednjih šest međusobnih susreta ne zna za poraz od Gordog Albiona, što je jedan od razloga zbog kojih fudbaleri ove reprezentacije u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel na stadionu “Diego Armando Maradona”.

Engleska: Gordi Albion bi da se revanšira za bolan poraz u finalu!

Kao što smo već napomenuli, Englezi su poraženi u finalu Evropskog prvenstva od Italijana, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, i to u duelu koji je odigran na Vembliju gde je Gordi Albion igrao praktično pred svojim navijačima.
Utisak je da ova selekcija odavno nije bila bliža nekom trofeju na velikim takmičenjima, a da tako ne bude pobrinuli su se Azuri koji su odigrali fantastičan turnir i na kraju potpuno zasluženo došli do trofeja.
Tragičar je na kraju penal serije bio fudbaler Arsenala Saka, koji je propustio da realizuje jedanaesterac, za potpuni muk na Vembliju.
Ako je za utehu, izabranici selektora Sautgejta su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana na Mundijal i to pošto su zauzeli prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu selekciju Poljske.
Na deset odigranih mečeva Engleska je ostvarila čak osam trijumfa, uz dva remija i to protiv Poljske u gostima, ali i protiv sve bolje Mađarske na domaćem terenu.
Naravno, izabranici Gareta Sautgejta su bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je Engleska, koja je pre početka turnira slovila za jednog od najvećih favorita za osvajanje Mundijala na kraju završila na prvom mestu u grupi uz dva boda viška u odnosu na drugoplairanu selekciju Sjedinjenih Američkih Država.
Na tri odigrana susreta u grupnoj fazi Gordi Albion je ostvario dva trijumfa, i to protiv Irana i Velsa, ali i jedan remi protiv SAD-a, što je ruku na srce bio i jedan od najlošijih mečeva na Svetskom prvenstvu.
U osmini finala je Engleska dosta lakše nego što se očekivalo eliminisala nimalo naivnu selekciju Senegala, pošto je taj susret završen rezultatom 3:0.
Ipak, u četvrtfinalu su Englezi eliminisani od Francuza, a bio je to jedan sjajan meč koji je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Kejn pri vođstvu Trikolora propustio da realizuje jedanaesterac.
Bio je to ujedno i poslednji meč koji su izabranici Gareta Sautgejta odigrali pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gde ovu selekciju očekuje nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između ove dve selekcije, ne treba ovde zaista očekivati veliki broj pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Na poslednjih šest međusobnih susreta, Azuri su bez poraza od Engleza, a u tom periodu je ova selekcija ostvarila tri trijumfa i isto toliko remija, i mišljenja smo da Italijani neće ni ovog puta doživeti poraz, pa je topla preporuka dupla šansa 1X koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Za kraj, nakon šokantnog neodlaska na prošlo Svetsko prvenstvo, izabranici Roberta Mančinija će učiniti sve da na najbolji mogući način otvore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, i mišljenja smo da će domaćin slaviti na ovom duelu protiv nimalo naivnog rivala, za šta je kladionica Meridianbet prirpemila koeficijent 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.