Derbi dana: Sevilja – Betis: Ko je gazda u Andaluziji?

U nedelju nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a derbi dana se svakako igra na stadionu “Ramon Sančez Pichuan” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Betis u najvećem derbiju Andaluzije.
Početak susreta između dva gradska rivala je zakazan za 21h.

Sevilja: Mendilibar je preporodio Sevilju!

Ovogodišnje izdanje španske La Lige je za fudbalere Sevilje počelo jako loše, a na sve to nadovezala se i eliminacija iz grupne faze Lige šampiona, pošto je ova ekipa na kraju završila na trećem mestu, iza Mančester Sitija i Borusije iz Dortmunda.
Apsolutno ništa fudbalerima Sevilje nije polazilo za rukom, a cenu loših rezultata je pre nekoliko meseci platio Đulijen Lopategi. Na njegovo mesto je seo Horhe Sampaoli, i deluje da je ovaj stručnjak za kratko vreme uspeo da probudi uspavanu Sevilju, međutim, u jednom trenutku su Andalužani zapali u žestoku krizu, pa se klub zahvalio i Sampaoliju i na njegovo mesto postavio Hose Luis Mendilibar, i tu več počinje pravi preporod ovog tima.
Od tima koji se nalazio na poziciji koja vodi u Segundu, Sevilja je nakon sjajnih partija došla do sredine tabele, preciznije do desete pozicije, i ukoliko pobedi na ovom meču protiv Betisa, četa trenera Mendilibara će doći do sedme pozicije koja na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
U prošlom kolu je tim iz Andaluzije odigrao još jedan dosta dobar meč u španskom prvenstvu i slavio na gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Fenomenalne partije španski predstavnik pruža i u nokaut fazi Liga Evrope, a ovaj tim je u šesnaestini finala naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani.
Usledio je duel protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu koji je završen bez pobednika (2:2), dok je u revanšu Sevilja demolirala engleskog predstavnika sa 3:0.
Najzad, u prvom polufinalnom susretu na gostovanju kod Juventusa, Andalužani su remizirali (1:1), uz podatak da su puleni trenera Mendilibara primili izjednačujući pogodak u sedmom minutu sudijske nadoknade.
U revanšu je Sevilja imala dosta problema, Juve je prvi stigao do vođstva u drugom delu drugog poluvremena, ali je španski predstavnik ekspresno stigao do izjednačenja, a kasnije i do trijumfa posle produžetaka, pa će klub sa “Sančez Pichuana” pokušati da dođe do novog trofeja u Ligi Evrope, a protivnik će mu ovog puta biti Roma.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veliki derbi, Hose Luis Mendilibar neće moći da računa na Marčaa, dok su pod znakom pitanja En Nesiri, Đordan i Nianzu.

Betis: Ponovo ništa od plasmana u Ligu šampiona!

Betis je većim delom prošle sezone igrao sjajan fudbal, ali utisak je da je nedostajao završni udarac da se ova ekipa domogne Lige šampiona, pošto su Andalužani na kraju završili na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na gradskog rivala Sevilju, koja je tako došla do novog učešća u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ipak, ono po čemu će svi navijači Betisa sasvim sigurno pamtiti prošlu sezonu je trofej u Kupu Kralja i to nakon trijumfa nad Valensijom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
I ovog puta je primarni cilj bio plasman u Ligu šampiona, ali će to kako sada stvari stoje ponovo ostati nedosanjani san za ovu ekipu, pošto se Zeleni u ovom trenutku nalaze na šestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao, koji ima i meč viška, pa slobodno možemo konstatovati da je Betis već jednom nogom u Ligi Evrope.
U poslednje vreme izabranici Manuela Pelegrinija pružaju izuzetno dobre partije o čemu najbolje svedoče i dva vezana trijumfa u poslednja dva kola.
Prvo su Zeleni slavili na jednom od najtežih gostovanja u La Ligi, kod Atletik Bilbaa, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1.
Usledio je susret na domaćem terenu protiv neugodnog Rajo Valjekana, u kom je šestoplasirani tim na tabeli slavio rezultatom 3:1 i učvrstio se na šestoj poziciji.
Na gostovanjima je do sada Betis odigrao sedamnaest mečeva u prvenstvu i ostvario sedam trijumfa, isto toliko poraza, ali i tri remija.
Pored najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala Betis se ove sezone takmiči i u Ligi Evrope, gde je španski predstavnik vrlo lagano došao do prvog mesta u grupi uz čak šest bodova u odnosu na drugoplasiranu Romu.
Na šest odigranih mečeva Andalužani su ostvarili čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu, upravo protiv italijanskog predtavnika.
Ipak, u osmini finala su Zeleni odmerili snage sa Mančester Junajtedom koji je u tom trenutku bio prejak za španskog predstavnika. Prvi duel na Old Trafordu je završen pobedom Junajteda od 4:1, a treba reći da su Đavoli slavili i u revanšu na Benito Viljamarinu, kada je bilo 0:1, pa je evropska epizoda za Betis završena dosta ranije nego što su to svi navijači ovog kluba priželjkivali.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj meč protiv gradskog rivala, trener Pelegrini neće moći ovog puta da računa na Fekira i Ruiza dok je Sabali pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Pre svega, treba napomenuti da je uvek jako teško prognozirati ovakve mečeve, ali mišljenja smo da će Sevilja koja igra fenomenalno u poslednje vreme nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom meču protiv svog gradskog rivala, pa je hrabra preporuka jedinica za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.46.

Pošto je u pitanju gradski derbi, ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Za kraj, poprilično smo sigurni da Sevilja neće izgubiti ovaj susret, ali isto tako i da neće biti previše pogodaka, pa je možda i idealna prognoza za ovaj susret kombinacija igara 1X&0-3 uz kvotu 1.87 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.