Najava i analiza: La Liga, 37. kolo: Nastavlja se paklena borba za opstanak!

Španska Primera

Još samo dva kola je ostalo do kraja ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pa ćemo ovog puta pričati o stvarima koje su već poznate.
Nakon četiri godine do titule šampiona je stigla Barselona, a pored nje će u Ligu šampiona Real i Atletiko Madrid. Sva je prilika da ćemo u elitnom takmičenju najverovatnije gledati i Sosijedad, međutim, to još uvek nije definitivno, pošto trenutno četvrtoplasiranom timu na tabeli u ova dva kola treba još samo jedan bod.
Na pozicijama koje vode u Ligu Evrope su trenutno stacionirani Viljareal i Betis, a utisak je da će za sedmu poziciju boriti nekoliko ekipa, iako trenutno največe šanse za to imaju Osasuna, Bilbao, Đirona i Sevilja.
Iz La Lige je za sada ispao Elče, uz konstataciju da bi vrlo lako mogao da mu se pridruži i Espanjol.
Za treću ujedno i poslednju poziciju koja nažalost vodi u Segundu u ovom trenutku se bore čak šest ekipa uz konstataciju da su trenutno u najgoroj situaciji Valjadolid, Kadiz i Hetafe.

Sevilja – Real Madrid – GG @ 1.58 u Maxbet

Prvi meč ovog kola je ujedno i najveći derbi, pošto će na Sančez Pichuanu snage odmeriti Sevilja i Real Madrid.
Andalužani igraju brutalno dobro u drugom delu šampionata, što smo najbolje imali prilike da vidimo u Ligi Evrope, gde je ova ekipa stigla do samog finala.
U La Ligi su Berberini u prošlom kolu u velikom derbiju Andaluzije remizirali na svom tereu protiv Betisa, a taj susret je završen bez pogodaka.
Sa druge strane Real Madrid se ponovo vratio na drugo mesto na tabeli i sigurno je da će kraljevski klub dati sve od sebe da tu i ostane. U prošlom kolu je četa Karla Ančelotija slavila na svom terenu protiv Rajo Valjekana, kada je bilo 2:1.
Težak meč za prognoziranje, ali smo mišljenja da se vrlo lako može dogoditi da i jedni i drugi postignu makar po jedan gol, uz kvotu 1.58 u Maxbetu.

Almerija – Valjadolid – 1 @ 2.40 u Mozzartbet

Almerija se dva kola pre kraja prvenstva nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, dok njihov protivnik, ekipa Valjadolida trenutno drži osamnaestu poziciju, uz bod manje, a valja napomenuti da je to ujedno i posednje mesto koje znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Amerija poražena na gostovanju kod Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 1:0, dok je Valjadolid napravio pravu senzaciju pobedivši Barselonu, a taj susret na Zorilji je završen rezultatom 3:1, nakon čega je ovaj tim ponovo došao u situaciju da se bori za opstanak.
Ipak, Almerija u poslednje vreme igra sjajno na svom stadionu zbog čega joj i dajemo prednost, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.40 u kladionici Mozzartbet.

Atletik Bilbao – Elče – 3+ @ 1.65 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje, ponos Baskije će do bukvalno poslednjeg kola voditi veliku borbu za poziciju broj sedam, koja je između ostalog i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja, konkretno Ligu konferencije.
U prošlom kolu je Bilbao doživeo poraz na gostovanu kod Osasune, koja ga je ujedno i pretekla i sada se nalazi na toj sedmoj poziciji.
Elče je odavno ispao iz najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, što znači da će ovaj tim u preostala dva kola odigrati rasterećeno. U prošlom kolu je “fenjeraš” odigrao sjajan susret na svom terenu protiv favorizovane Sevilje, koji je završen rezultatom 1:1
Vrlo je moguće da ovde prisustvujemo velikom broju golova, pa toplo preporučujemo igru 3+ uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Atletiko Madrid – Real Sosijedad – GG @ 1.70 u Maxbet

Drugi derbi kola se igra na stadionu Vanda Metropolitano gde će Atletiko Madrid ugostiti Real Sosijedad, i biće ovo lepa prilika da gosti i zvanično dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Trenutno se Atletiko nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplairani Real Madrid, a u prošlom kolu su Jorgandžije u jednom fantastičnom susretu remizirale na gostovanju kod Espanjola kada je bilo 3:3.
Sosijedad se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli i Davidu Silvi i drugarima samo bod fali da dođu i zvanično do plasmana u Ligu šampiona, što je ekipa sa Anoete kada se sve sabere i oduzme i zaslužila.
U prošlom kolu je na domaćem terenu minimalnim rezultatom savladana ekipa Almerije, a utisak je da će najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige, imati šta da poruči i Atletiku u prestonici Španije, zbog čega vam predlažemo igru GG uz kvotu 1.70 u Maxbetu.

Barselona – Majorka – 4+ @ 2.33 u Meridianbet

Barselona je pre nekoliko kola i zvanično došla do prve titule prvaka Španije još od 2019. godine, pa je i tada bilo jasno da će Ćavi u finišu šampionata malo promešati karte i pružiti šansu nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto slabiju minutažu.
U prošlom kolu je primera radi novi šampion Španije poražen na gostovanju kod Valjadolida, kome su bodovi bili preko potrebni, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Majorka je sa druge strane odigrala još jedan dosta dobar meč i na svom terenu savladala Valensiju, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na jedanestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu.
Gosti nemaju šta da izgube sasvim sigurno na Nou Kampu, a sigurno je i da će domaćin želeti da na najbolji mogući način završi ovu sezonu pred svojim navijačima, pa je topla preporuka igra 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.33.

Kadiz – Selta – 1 @ 2.65 u CircusBet

Još od samog starta šampionata se fudbalerima Kadiza predviđala velika borba za opstanak, što se na kraju i obistinilo pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i tim koji će na kraju šampionata napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.
U prošlom kolu je tim iz Kadiza poražen na gostovanju kod Viljareala, a taj susret na Keramici je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Selte, od jedne mirne situacije je tim iz Viga došao do četrnaestog mesta na tabeli i samo dva boda više u odnosu na najugroženije timove na tabeli. U prošlom kolu je ekipa iz Galicije samo remizirala na svom terenu protiv Đirone, kada je bilo 1:1.
Iako Selta ima dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, deluje da će Kadiz odigrati još jedan dobar susret na svom terenu i slaviti, pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.65 u CircusBetu.

Hetafe – Osasuna – 1 @ 1.92 u Mozzartbet

Godinama unazad se Hetafe u finišu šampionata spašava ispadanja, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da to bude slučaj i ovog puta, pošto se ekipa iz predgrađa Madrida trenutno nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Valjadolid na osamnaestoj poziciji.
Ipak, u prošlom kolu je Hetafe napravio veliki korak ka opstanu u eliti, pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja slavila na gostovanju kod Betisa, kada je bilo 0:1.
Osasuna igra fenomenalno ove sezone o čemu najbolje svedoči i trenutni plasman na sedmu poziciju koja donosi igranje u kvalifikacijama za Ligu konferencija.
Ipak, utisak je da su domaćem timu daleko potrebniji bodovi, a ako uzmemo u obzir da Hetafe igra sjajno na svom terenu poslednjih nekoliko godina u eliti, topla preporuka je jedinica uz kvotu 1.92 u Mozzartu.

Đirona – Betis – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Pre prošlog kola je Đirona držala sedmu poziciju na tabeli za koju smo već napomenuli da na kraju prvenstva donosi izlazak na evropsku scenu, međutim, Katalonci su remizirali na gostovanju kod Selte i dozvolili sebi da ih pretekne Osasuna.
Generalno, iza Đirone je jedna poprilično dobra sezona, a ono što je svakako najbitnije je da ćemo ovaj tim i naredne godine gledati u društvu najboljih.
Betis sa druge strane trenutno drži šesto mesto na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na Osasunu i Atletik Bilbao pa je gotovo izvesno da ćemo Andalužane naredne sezone ponovo gledati u Ligi Evrope, naravno, ukoliko Zeleni prođu kvalifikacije.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu od Hetafea, a taj susret na Benito Viljamarinu je završen rezultatom 0:2.
Nije isključeno da nam i ovaj duel u Kataloniji donese dosta golova pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Rajo Valjekano – Viljareal – 2 @ 2.26 u CircusBet

Rajo Valjekano je čitavim tokom šampionata pružao poprilično promenljive partije, pa će gotovo izvesno tim iz Valjehasa šampionat završiti na sredini tabele, što je svakako dobra stvar, s obzirom da Rajo nije na najbolji način započeo ovogodišnje izdanje španske La Lige.
U prošlom kolu je ovaj tim i pored toga što je pružio dobar otpor na gostovanju kod Reala, poražen od Madriđana, a taj susret je završen rezultatom 2:1.
Viljareal se sa druge strane i dalje bori za plasman u Ligu šampiona, ali više ništa ne zavisi od njih pošto trenutno četvrtoplasirani Sosijedad ima čak pet bodova viška što je u ovom trenutku možda i nenadoknadiva razlika. U prošlom kolu je “žuta podmornica” savladala Kadiz na svom terenu sa 2:0, a isto će pokušati da ostvari i na gostovanju kod Valjekana, pa vam hrabro savetujemo 2 uz kvotu 2.26 u CircusBetu.

Valensija – Espanjol – 3+ @ 1.94 u Meridianbet

Valensija je imala dosta problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, međutim, kako stoje stvari sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne godine gledati u društvu najboljih.
Trenutno se izabranici Rubena Barahe nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu su “slepi miševi” poraženi na teškom gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Espanjol je u prošlom kolu uspeo nekako na domaćem terenu da sustigne prednost Atletika od čak tri gola razlike i na kraju izvuče bod, ali i bez toga je ovom timu potrebno pravo malo čudo do kraja prvenstva.
U svakom slučaju, bez obzira na to ko pobedi ovde, neminovno je da će biti efikasan meč pa vam tipujemo igru 3+ uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.