Najava i analiza: Bundesliga, 10. kolo: Der Klassiker u Dortmundu, lider u Sinshajmu, Union pred kolapsom

Pred nama je 10. kolo nemačke Bundeslige a u njemu najveći derbi nemačkog fudbala u prethodne dve decenije. Borusija u Dortmundu dočekuje Bajern, a za ishod tog duela izuzetno je zainteresovan i Bajer iz Leverkuzena, trenutni lider prvenstva. Biće mnogo zanimljivih okršaja, kako za vrh, tako i za opstanak. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Darmštat – Bohum – GG @ 1.54 u Meridianbet

Pravu katastrofu je doživeo Darmštat u prošlom kolu u Minhenu. A nije izgledalo tako na poluvremenu kada je na semaforu pisalo 0:0. Ipak, očekivalo se da Bavarci slave, imali su igrača više, njima je isključen jedan, a gostima dva fudbalera, ali ko je mogao da pretpostavi da će konačan rezultat glasiti 8:0! I Bohum je slično prošao na Alijanc Areni nešto ranije, samo su oni primili gol manje, izgubili su sa 7:0. Jasno je da se ova dva tima bore za opstanak i veliko je pitanje da li će naredne sezone biti mesta u Bundesligi i za jedne i za druge, a moguće je da njihov naredni okršaj u Dartmštatu bude u Cvajti već sledeće godine. Bohum još nema pobedu, pet puta su igrali nerešeno i četiri puta su izgubili, a Darmštat ipak ima dve pobede i dva boda više na kontu. Golovi su najrealniji, a po jedan bi trebalo da padne na obe strane. za GG kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.54.

Keln – Augzburg – 3+ @ 1.65 u MaxBet

Jarčevi su nekako došli do prve pobede u sezoni kada su na svom terenu pre dva kola pobedili Menhengladbah. Bio je to samo kratak trzaj Kelna jer su već u narednom kolu primili pola tuceta golova na gostovanju u Lajpcigu. U sredu su uspeli da ispadnu iz DFB kupa porazom od drugoligaša Kajzerslauterna 3:1. U turobnom raspoloženju Baumgartnerov tim dočekuje Augzburg, a pobediti se mora. Gosti su u zlatnoj sredini, doduše na strani imaju jednu pobedu i tri poraza, ali i dve vezane pobede iza sebe. Posle trijumfa u Hajdenhajmu sa čak 5:2, kada su minus od dva gola pretvorili u ubedljiv trijumf, uspeli su da preokrenu i na svom terenu protiv Volfsburga i slave sa 3:2. I ovde treba očekivati golove, a naš predlog je 3+ sa kvotom 1.65 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Menhengladbah – x @ 3.80 u SuperBet

Ne znamo šta se događa s Frajburgom ove sezone. Tim koji je bio standardno dobar u prethodne dve sada dosta često ume da podbaci. Tako je bilo u DFB kupu pre nekoliko dana kada ih je u Frajburgu pobedio drugoligaš Paderborn. U ovom takmičenju Frajburg je imao mnogo uspeha u dva poslednja izdanja, jednom su čak bili i finalisti. Posle poraza u Leverkuzenu prošle nedelje sada njima u goste dolazi Borusija iz Menhengladbaha. Ždrepci su tim koji bolje partije pruža na strani, ali se ni tu ne mogu pohvaliti nekim dobrim rezultatima. Ipak, u samo četiri dana Menhengladbah je dva puta pobedio Hajdenhajm na svom Borusija parku. Prvo su u prvenstvu slavili sa 2:1, da bi onda protiv istog tiama pobedili 3:1 u kupu. Jako je teško pobediti istu ekipu dva puta u kratkom vremenskom intervalu, ali je Borusiji to pošlo za rukom. U Fraburgu nisu favriti, ali domaćina očekuje važan meč u Ligi Evrope protiv TSC-a koji takođe moraju da dobiju. Čini nam se da bi ovde mogli da vidimo nerešen rezultat, a kvota za x u kladionici SuperBet iznosi 3.80.

Hofenhajm – Leverkuzen – 2 @ 1.65 u Mozzartbet

Ćabi Alonso je napravio kaznenu ekspediciju od ekipe Bajera, barem to tako izgleda u prvom delu sezone. Ne samo da su farmaceuti lideri u Bundelsigi sa 25 bodova iz 9 kola, već su prošli u treće kolo DFB kupa, a u Ligi Evrope imaju maksimalan učinak u prva tri kola. Jedini meč koji nisu dobili od starta sezone je onaj sa Bajernom u Minhenu koji je završen rezultatom 2:2, a kada su Farmaceuti izjednačili uz dosta sreće u sudijskoj nadoknadi sa bele tačke. Sve ostale utakmice su dobili, sa manje ili više problema. Prošle sedmice srušen je Frajburg, a u kupu su sa 5:2 pobedili slavili u Zandhauzenu. Hofenhajm je bolji kada igra na strani, pet puta su gostovali u prvenstvu do sada i svih pet puta su pobedili. Na svom terenu su daleko od takvog učinka i samo su jednom u četiri meča izašli kao pobednici. Prvi poraz na strani doživeljen je u DFB jkupu u sredu u Dortmundu, kada je Borusija slavila sa 1:0 i izbacila ih iz najmasovnijeg takmičenja. Očekujemo da Bajer nastavi sa pobedama i za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.65.

Majnc – Lajpcig – 2 @ 1.62 u SuperBet

Bikovi su neprijatno iznenadili u kupu i porazom u Volfsburgu su se oprostili od takmičenja koje su osvajali u prethodne dve godine. Sigurno je da je to veliko razočaranje za Lajpcig jer je nmački kup prvi trofej koji je ovaj klub osvojio u svojoj istoriji. S druge strane sada će se u potpunosti posvetiti Bundelsigi ali i takmičnju u Ligi šampiona. njih očekuje duel sa Crvenom zvezdom i ako pobede overiće plasman u nokaut fazu. Pre dolaska Beograđana skoknuće do Majnca gde će pokušati da osvoje sva tri boda i ostanu u vrhu tabele, dok će na taj način svog rivala gurnuti još dublje u ponor. Majnc je nezgodan rival za Bikove, u poslednjih pet međusobnih duela Lajpcig je samo jednom slavio, a Majnc čak tri puta, uključujući prošlosezonski u Lajpcigu sa 3:0. Sada je tim Majnca u velikim problemima, alazi se na dnu tabele i još nema pobedu u prvenstvu, a ispo je u sredu i iz kupa porazom od Herte sa 3:0. Sve nam govori da će se tim Marka Rozea vratiti sa tri boda iz Manjca, a za dvojku se dobija kvota 1.62 u kladionici SuperBet.

Union Berlin – Ajntraht – x2 @ 1.58 u Mozzartbet

Kada će Union prekinuti seriju poraza, pitanje je za milion dolara. Prosto je neverovatno šta se dogodilo s timom koji je igrao fantastično prošle, ali i prethodnih sezona, a čak je i dobro startovao u aktuelnoj. Nekako od onog nesrećenog poraza u Madridu od Reala, golom u sudijskoj nadoknadi, sve je krenulo nizbrdo. Union je vezao, pazite sad, 11 uzastopnih poraza, računajući sva tri takmičenja. Tri puta su poraženi u Ligi šampiona, ispali su iz kupa od Štutgarta pre par dana, a u prvenstvu su dadali još sedam neuspeha. Strmoglavili su se do 15. pozicije i još jedan neuspeh i eto ih u zoni ispadanja. Šta vredi što igraju u Ligi šampiona ako ispadnu iz elite. Ajntraht igra promenjivo, ali ima samo jedan poraz u prvih devet kola. Orlovi su bili uspešni u DFB kupu, pobedili su Viktoriju u Kelnu, a osvojili su bod u goleadi sa Dortmundom prošle sedmice. Solidno guraju i u Evropi, gde ih u četvrtak čeka gostovanje u helsinkiju kod novog, starog prvaka Finske. Ne deluje nam da Union može da pobedi, pa predlažemo duplu šansu na goste sa kvotom 1.58 za x2 u kladionici Mozzartbet.

Dortmund – Bajern – 1x @ 2.10 u SuperBet

Evo pravog nemačkog derbija i pored činjenice da karavan predvodi Leverkuzen a da Lajpcig prethodnih sezona obično završava kao drugi. Bajern i Borusija vode neke svoje bitke i Der Klassiker je i dalje najvažnija utakmica u Bundesligi. Trenutno Bavarci zauzimaju drugu poziciju sa dva boda mnaje od Leverkuzena a Dortmind je 4. sa četiri boda manje od Farmaceuta. Nisu to neke velike razlike, pogotovo ako šampion padne na Signal Iduna parku. No, Bajern još nema poraz ni u prvenstvu ni u Evropi, ali zato ima u kupu, gde je završio takmičenje. Da sve bude gore po Tomasa Tuhela i njegove izabranike, iz najmasovnijeg takmičenja izbacio ih je Sarbriken, tim koji igra u trećoj ligi. Hoće li se Bavarci povratiti do meča u Dortmundu, teško je reći, pogotovo jer su Milioneri bili uspešni u istom takmičenju i pobedili Hofenhajm na svom stadionu. Čini nam se da je sada velika šansa da Dortmund slavi protiv uzdrmanog Bajerna, pošto to u prvenstvu nije uradio tačno pet godina. Jeste Borusija nešto slabija igrački nego što je bila u vreme kada je za nju igrao Haland, Sančo, Belingem i ostali, ali i sada imaju čime da prete. Probajte sa duplom šansom na domaćina, a za 1x kvota je 2.10 u kladionici SuperBet.

Volfsburg – Verder – 1 @ 1.75 u Meridianbet

Vukovi su neočekivano poklekli tri puta zaredom u prvenstvu, ali su uspeli da pobede u DFB kupu ekipu Lajpciga, osvajača ovog takmilenja u prethodne dve sezone. Možda je to nagoveštaj izlaska iz krize, pošto su duele sa mečeve sa Štutgartom, Leverkuzenom i Augzburgom izgubili uz dosta primljenih golova. Na tebeli su pali na 9. mesto sa 4 pobede i 5 poraza, što je ispod očekivanja. Niko Kovač mora da pobedi Verder jer bi se u suprotnom ponovo postavilo pitanje poverenja. Zeleni sa Vezera imaju 3 pobede i 6 neuspeha i samo sa devet bodova nalaze se tek na 12. mestu. Njihov učinak u gostima je katastrofalan, na četiri meča nisu uspeli da osvoje ni bod i teško je očekivati da mogu nešto da urade u gradu automobila. Volfsburg ima imperativ pobede ali verujemo da će se izboriti s tim. Naš predlog je jedinica uz koeficijent 1.75 u kladionici Meridianbet.

Hajdenhajm – Štutgart – GG3+ @ 1.75 u MaxBet

Dogodilo se i to, Štutgart je izgubio. Prvi poraz Švaba na domaćem terenu dogodio se u meču sa Hofenhajmom i sada je Štutgart na 4. mestu. Povreda Girasija uzela je svoj danak, ali su i bez nejga uspeli da pobede Union Berlin u kupu, doduše uz samo jedan dati gol. Hajdenhajm je zaređao sa porazima, imaju ih četiri uzastopna, tri u prvenstvu i jedan u DFB kupu, pa su sada na samo dva boda od zone ispadanja. Ono što karakteriše ovaj tim je da na njegovim utakmicama u hajdenhajmu pada veliki broj golova, bilo ih je 19 na 4 meča, skoro 5 po utakmici. I štutgart spada u efikasnije ekipa i bilo bi veliko iznenađenje ako ne vidimo dosta golova u njihovom međusobnom okršaju. Prethodni su u Hajdenhajmu imali pre četiri godine u Cvajti, i on je završen rezultatom 2:2. Sada smatramo da će golova biti barem tri, a svakako da će se tresti obe mreže. Za GG3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.