Premijer liga, 32. Kolo, najava, analiza, predlozi

premijer liga

Posle pauze od zbog kontrolnih mečeva reprezentacija, nastavlja se engleska Premijer liga. Najzanimljivije će biti na Stamford Bridžu, gde Čelsi dočekuje Totenhem u borbi za Ligu šampiona.

Kristal Palas – Liverpul – 3+ @ 1.57 u 10Bet

Palas je još daleko od rešenih problema oko opstanka, a Liverpul je sve bliže cilju, plasmanu u Ligu šampiona. „Redsima“ je u glavi četvrtfinalni duel LŠ- protiv Mančester Sitija, pa se može dogoditi da Jirgen Klop sačuva neke igrače za sredu. Utakmice ova dva rivala, po pravilu, obiluju golovima, pa ne vidimo razlog da tako ne bude i sada. Gosti su favoriti, ali ne treba prenebregnuti motiv koji imaju ”orlovi”.

Brajton – Lester – GG @ 2.00 u 10Bet

Obe ekipe žele da prvenstvo mirno privedu kraju. Domaćin je seriju od sedam utakmica bez poraza pokvario sa dva uzastopna neuspeha, oba na gostujućim terenima. Lester je ispao iz FA Kupa, jedinog takmičenja gde je još imao neke izglede da dođe do trofeja, pa sada pokušava da zauzme što bolje mesto na tabeli i nada se povoljnom epilogu, koji bi doveo do plasmana u Evropu, mada je sve to na dugačkom štapu. Vardi je u golgeterskoj seriji, pogodio je i za reprezentaciju protiv Italije, pa verujemo da će biti uspešan i protiv Brajtona. Naš predlog je po gol na obe strane, najmanje.

Mančester Junajted – Svonsi – 3+  @ 1.76 u 10Bet

Ni sve pobede do kraja sezone neće moći da ublaže gorak ukus koji je „đavolima“ doneo poraz od Sevilje i ispadanje iz Lige šampiona. Ova sezona, po osvojenim trofejima, daleko je od prethodne, pa FA Kup ostaje jedina šansa Murinju i ekipi da uzmu neki pehar. U prvenstvu Junajted igra dobro, vezao je pet pobeda, ali još nije obezbedio vicešampionsku titulu, ukoliko je to neka uteha, kad je gradski rival šampion. Velšani su uspeli da urade nemoguće i od već viđenog putnika u Čempiošip, došli su do, trenutno, 14. pozicije. Ni ona, još uvek, ne garantuje opstanak, pa će svaki bod „labudovima“ biti veoma važan. Da li je Old Traford mesto za popravljanje salda, sumnjamo, ali da će golova biti, ubeđeni smo.

Njukasl – Hadersfild – 1 @ 1.74 u 10Bet

„Svrakama“ nije odgovarala pauza u prvenstvu. Igrali su dobro, pa su i pored teškog rasporeda uvećali svoj konto. Veliku priliku da krenu ka sredini tabele imaju sada, jer im stiže Hadersfid, ekipa koja nije u najboljem momentumu. Gosti su osvojili samo bod u poslednje tri utakmice, a pritom nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Novajija je u problemu ako izgubi i na Sent Džejms parku, pa će ga čekati grčevita borba za opstanak. Nama se čini da Njukasl neće imati obzira za probleme gostiju i da će slaviti u ovom duelu.

Votford – Bormut – 1 @ 2.35 u 10Bet

„Stršljenovi“ su pre pauze doživeli dva ubedljiva poraza, od Liverpula i Arsenala primili su, ukupno, osam golova. Sreća po njih, pa su dve ranije utakmice rešili u svoju korist, minimalnim rezultatom, i očuvali mesto u zlatnoj sredini. „Trešnjice“ su niz od četiri utakmice bez pobede prekinule trijumfom nad otpisanim Vest Bromom i, poput svog rivala, ostale u sredini. Malu prednost dajemo domaćinu, ali vas podsećamo koliko Bornmut ume da bude nezgodan u gostima.

Vest Brom – Barnli – 0-2 @ 1.48 u 10Bet

Birmingem ostaje bez premijerligaša u narednoj sezoni, ukoliko Aston Vila ne napravi čudo i, kroz baraž, uspe da se vrati u elitu. Čini se da je Vest Brom svoje šanse propustio odavno i sad mu preostaje da igra za utisak i još ponekome oduzme neki bod, jer ekipa koja ima osam vezanih poraza iza sebe, teško da može da razmišlja o opstanku. Barnli je dva puta trijumfovao pre pauze i sada s pravom razmišlja o izlasku u Evropu, svom prvom. Gosti su favoriie, ali nam je izglednije igrati na mali broj golova.

Vest Hem – Sautempton – 0-2 @ 1.68 u 10Bet

Kakav će ovo biti okršaj u Londonu! “Čekićari” imaju samo jednu pobedu u poslednjih sedam utakmica i to je navijačima teško palo, pa su pokušali i obračun sa prvotimcima. Sautempton je u još goroj situaciji, ima dva boda manje i nalazi se u zoni ispadanja. Jednoj ekipi presešće naredni vikend, a možda i obema, ako bude nerešeno. “Sveci” su prošli u završnicu FA Kupa, ali čak i da ga osvoje, navijači im ne bi oprostili eveentualno ispadanje. Očekuje nas neizvestan duel, a važnost bodova dovešće do toga da ne vidimo veliki broj golova.

Everton – Mančester Siti – GG @ 1.95 u 10Bet

„Građani“ su završili posao u prvenstvu, osvojili su Liga Kup, pa će se u narednom periodu fokusirati na Ligu šampiona. Već u sredu ih očekuje duel četvrtfinala protiv Liverpula,pa ne verujemo da će mnogo zapinjati protiv njihovog gradskog rivala Evertona na Gudisonu. „Karamele“ bi to mogle da iskoriste i, eventualno, osvoje neki neplanirani bod. Zanimljivo da je u prvom kolu ovog prvenstva, okršaj ove dve ekipe završen bez pobednika na Etihadu, a tada se dominacija Sitija nije ni nazirala. Brazilac Gabrijel Žezus je pokazao da se nalazi u dobroj formi na meču reprezentacije u Berlinu, kada su „karioke“ trijumfovale njegovim golom. Od pobede gostiju, koja bi bila nešto očekivano, nama se izglednijom čini igra oba tima daju gol.

Arsenal – Stouk – 1/1 @ 1.80 u 10Bet

U lošem trenutku Stouk dolazi na Emirejts. Gosti su izgubili dve utakmice na svom terenu uzastopno, a poraz od Evertona, na kraju se može pokazati kao koban. Bez pobede su od 20. januara kada su savladali Hadersfild i jedni su od glavnih kandidata za selidbu rang niže. Arsenal je bio ubedljiv protiv Votforda, a sve je ukrasio sa dve pobede nad Milanom i plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope, takmičenju koje ga do kraja sezone najviše interesuje. Iako ih u očekuje prvi meč protiv moskovskog CSKA, verujemo da će dobiti duel sa Stoukom i to ubedljivo.

Čelsi – Totenhem – 0-2 @ 1.80 u 10Bet

Bez dileme, najinteresantniji meč kola. Londonski okršaj u kome domaćin, još uvek aktuelni šampion,pokušava da spasi što se spasti može. Gosti stižu bez povređenog Harija Kejna, najboljeg strelca i igrača, pa će pokušati da izbegnu poraz i sačuvaju rastojanje od pet bodova u odnosu na Čelsi. Za „plavce“ nema prostora za takav manevar, oni će morati da urade sve da dođu do pobede i u finišu prvenstva se domognu četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona. Drugi izostanak iz evropske elite, u tri sezone, bio bi veliki udarac za Čelsi. Prognoziramo tvrd duel bez mnogo golova, a ko će pobediti, ne želimo da nagađamo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.