Ponedeljak, 01/07 - Fudbal, Kazahstan, Premier League
01/07FK Arys vs Atyrau1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
30/06/2024 14:13
U poslednjem kolu prvog dela prvenstva Premijer lige Kazahstana sastaju se Turan i Atiraj. Meč se igra u ponedeljak od 17 časova.
Turan

Turn je ispao iz kazahstanske Premijer lige pre dve sezone ali se odmah vratio u elitu osvojivši drugo mesto u drugoj ligi prošle godine. Na startu nove sezone bili su dosta nesnađeni i uspeli su samo na jednoj od šest utakmica da zatresu mrežu rivala. Tada su i pobedili i to protiv Šahtjora iz Karagandija. U nastavku su rezultati bili šareni i Tiran je sada, posle 11 odigranih utakmica na 11. mestu sa 9 osvojenih bodova. To je poslednje mesto koje donosi opstanak bez baraža i plan je da se makar ova pozicija zadrži i do kraja sezone. Bez pobede su u poslednjih pet mečeva u prvenstvu ali je za utehu činjenica da su posle tri vezana poraza uspeli da dva puta osvoje po bod u nizu.

Atiraj

Gosti su kvalitetniji tim i to pokazuje i trenutni poredak na tabeli kazahstanske Premijer lige. Nisu se ni oni kroz istoriju nakupili trofeja, naprotiv, imaju samo Kup Kazahstana iz 2009. godine. Prethodno prvenstvo okončali su na 7. pozicji a godinu ranije završili su na 11. mestu sa samo bodom više od timova koji su se preselili u drugu ligu, među kojima je bio i Turan. Sada su na visokom petom mestu i u zavisnosti od narednih rezultata mogli bi da se uključe u bitku za raspodelu evropskih viza. Ispred njih je Jelimaj sa samo bodom više, ali je vodeća trojka ipak malo pobegla.

Predlog

Atiraj je bez poraza na 4 poslednja meča i na njima nije primio ni gol. Favoriti su i na ovom gostovanju ali ne treba očekivati neki ubedljiv trijumf. U krajnjoj liniji to i nije važno ako se osvoje tri boda. Naš predlog jeste dvojka a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.