Analiza i predlog tip: Milan – Inter

inter-milan

Domaćin je sedmi, a gost četvrti. Pa gde je onda tu derbi, pitali bi neupućeni? Za neku drugu utakmicu bili bi u pravu, ali ne i za derbi ‘’della madonnina’’, kako se naziva okršaj milanski rivala. Inter, sa početka sezone, pretvorio se u Milan u 2018. godini. Koliko su ‘’neroazuri’’ bili ubedljivi u kasno leto i celu jesen, toliko sada, ove zime, blistaju ‘’rosoneri’’. Renesansa Milana poklopila se sa dolaskom Đenara Gatuza na klupu posrnulog giganta i sada oni konkurišu čak i za Ligu šampiona, što je pre par meseci bilo teško I zamisliti. A kao šlag na tortu došao je plasman u finale Kupa Italije. Na drugoj strani imamo Inter u seriji katastrofalnih rezultata koji se grčevito bori da sačuva bar ovo četvrto mesto na kojem je sada.

Milan

Kod Vićenca Montele kiksevi su se ređali kao na traci, čelnici Milana su čuvali perspektivnog trenera koliko su mogli, ali mu je ipak morao biti uručen otkaz. Da li prekasno, videćemo na kraju prvenstva. Trenerska palica je predata je nekadašnjem beskompromisnom borcu na zelenom tepihu, Đenaru Gatuzu, verujući da će on svojim temperamentom uspeti da probudi uspavane zvezdice Milana, skupo plaćene u jednom od bogatijih prelaznih rokova. I bili su u pravu. Nije fortuna odmah pogledala hrabrog Gatuza. Benevento je osvojio prvi bod baš protiv Milana i to golom golmana u poslednjoj sekundi. Mnogi bi poverovali da je tim uklet, pokupili stvari i krenuli dalje. Gatuzo nije taj. Prekretnica je bio duel baš sa Interom u Kupu, neposredno posle Božića, koji je rešio Kutrone u produžetku. Ta pobeda kao da je skinula okove sa nogu fudbalerima i oni su počeli da plešu davno naučeni ples, zaboravljen valjda nekom kletvom bačenom ko zna s koje strane. Ne, ne mislimo na Berluskonija, mada… Uglavnom, od tog trenutka Milan je pobedio osam puta, tri puta igrao nerešeno i izbacio Lacio posle penala za finale Kupa. Računali smo sva takmičenja. U četvrtak ga očekuje prvi meč protiv Arsenala u osmini finala Lige Evrope, pa da se ne igra protiv mrskog Intera, sigurno bi Gatuzo i odmorio nekog od glavnih poluga, ovako, to nije realna opcija.

Inter

Uživali su navijači Intera u igrama svojih ljubimaca na početku Serije A. Odavno Inter nije imao bolji start sezone, pa su se šampionski snovi snivali u vrelim noćima. Sve je bilo, što bi se reklo, da bolje ne može biti. Čak 12 pobeda i 4 remija u prvih 16 utakmica, a onda je na ‘’Meacu’’ došao Udineze. Crno-beli iz Udina slavili su sa 3:1 i to potpuno izbacilo Inter iz pobedničkog koloseka, na koji su se delimično vratili tek osam utakmica kasnije, teškom pobedom nad Bolonjom. Spaleti pokušava da poveže pokidane niti u hodu, ali se one iznova kidaju i udaljavaju njegov tim i od plasmana u Ligu šampiona, što je bio prvi cilj na početku sezone. Ako postoji pravi trenutak za resetovanje, to je ova utakmica. Zar Gatuzov Milan nije eklatantan primer? No, u kakvoj su formi ‘’neroazuri’’, verujemo da bi bili zadovoljni i bodom, samo da im večiti rival ne dosoli otvorene rane. U poslednjih šest međusobnih okršaja, Inter je slavio samo jednom, prošle godine u sjajnom meču, sa 3:2.

Predlog

Sve nam govori da je Milan favorit, ali u ovakvim utakmicama favorita nikad nema. Nošeni hukom sa tribina, igrači prosto ne mogu da taktiziraju, već moraju da jurišaju ka protivničkom golu, pa ko pretekne rafalnu paljbu. Zato mislimo da treba igrati na golove. Osim poslednjeg Kup okršaja, uvek ih je bilo u izobilju, 3:2, 2:2, 2:2. I sada bi bar po gol trebalo da vidimo u obe mreže. Kvota u kladionici Maxbet je 1.9, što je primamljivo za igru gol-gol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.