Derbi dana, utorak 6.mart

Pari Sen Žermen – Real Madrid

Meč za sladokusce, derbi sezone, ne samo dana. Prvu utakmicu aktuelni šampion Evrope dobio je zahvaljujući furioznom finišu u kome je postigao dva brza gola i odbojnih 1:1, pretvorio u izuzetno privlačnih 3:1. Marko Asensio je bio džoker Zinedina Zidana u tih poslednjih deset minuta okršaja na Bernabeu, ali rezultat ne sme da zavara Real, koji nije u 90 minuta prvog duela pokazao da je bolji od ”svetaca”, naprotiv. Parižani su doživeli pravu tragediju kada se Nejmar teže povredio pred kraj utakmice sa Marsejom i moraće bez Brazilca do podviga i eventualnog plasmana u četvrtfinale.

Pari Sen Žermen

Verovatno se svakom Parižaninu podigla kosa ispod beretke u trenutku kad se Nejmar, posle prodora u meču sa Olimpikom, srušio na zemlju uz jauk. Svi su odmah počeli da računaju koliko je ostalo vremena do revanša sa Realom i ima li ga dovoljno da se brazilski čarobnjak oporavi. Odgovor je brzo dobijen, nema! Stara narodna kaže, koga nema, bez njega se mora. A ”sveci” moraju da izbace Real, ili će Unai Emeri morati da isprazni fioke u kancelariji na stadionu. Gorak je trenerski hleb, sedam kora ima, čak i kad vam na bankovnom računu stoji brojka od osam cifara. Bogati vlasnici pariskog kluba zahtevaju trofej Lige šampiona. Potrošili su stotine miliona dolara, približili se milijardi spiskanih i nemaju razumevanje za izgovore tipa ”Real je to”. Emeri je ekipi Troe suprotstavio tim bez povređenog Nejmara, ali i bez Mbapea, Kavanija, Veratija i Pastorea, ne želeći da rizikuje još neku povredu u nevreme. I bez njih, ostvarena je nova pobeda, posle koje su ”kneževima” iz Monaka umakli 14 bodova, deset kola pre kraja i, gotovo sigurno, im preoteli titulu. Međutim, ponavljamo, ni izgledna tripla kruna u Francuskoj, neće zadovoljiti čelnike ”svetaca”, verujemo ni navijače.

Real Madrid

Sezona koja se, polako ali sigurno, bliži kraju, neće u lepom sećanju ostati navijačima Reala. Tačnije, možda ostane, ali to isključivo zavisi od revanša protiv PSŽ-a. Odbrana evropske krune postala je prioritet svih prioriteta ”kraljevskog” kluba, iz prostog razloga jer im je to još jedina šansa da se dokopaju trofeja, mada su ove sezone već osvojili UEFA Superkup, Superkup Španije i klupsko prvenstvo sveta. Zar je to malo, pitaće neki? Nije, ali za klubove koji nisu Real Madrid. Titula u Primeri je već izgubljena, Kup kralja takođe, dakle, sve karte bacaju se na osvajanje ”ušatog” pehara i ulazak u istoriju kao prvi klub kome je to pošlo za rukom tri puta uzastopno. Zidan ima problema sa sastavom, Kros i Modrić su upitni za ovu utakmicu, ali se Marselo oporavio. Komšijski Hetafe je lako savladan za vikend, Ronaldo je dva puta bio strelac, a upisao se i Geret Bejl, što može da hrabri. Iako prednost od dva gola izgleda velika, Real ne sme da čuva prednost na Parku prinčeva, jer to, realno, ni ne ume.

Predlog

Tipovati na pobenika meča bio bi previše hrabar potez. Naravno da će neki ishod, od tri moguća, na kraju doći, ali će to umnogome zavisiti od kretanja rezultata na meču. Domaćin nema šta da čeka i kako meč bude odmicao, uz eventualno negativan rezultat, moraće da krene u napad svim silama, što Realu sa brzonogim Ronaldom i Bejlom u napadu, ostavlja neograničene mogućnosti izvođenja golgeterskih radova. Ako je u prvoj utakmici i postojala mogućnost taktiziranja i čekanja revanša, sada toga nema ni u naznakama. Dakle, borba prsa u prsa, pa ko sa štitom, ko na njemu. Naš predlog je igra gol-gol, a za hrabrije gg3+, ili čak gg4+. Svaka druga prognoza je izazivanje sudbine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.