Srbija, Super liga 26. kolo( sreda 7.mart) najave, analize, tipovi

Prva liga Srbija

Umesto prošle srede, kada je sneg i dubok minus okovao Srbiju, superligaši će vanredno kolo odigrati ove, samo je sada u pitanju 26.kolo.

Bačka – Radnik 1, 1.35 Maxbet

Ubedljiv poraz Bačke na Banovom Brdu nije senzacija, mada je pet golova u mreži mnogo. Sada im dolazi Radnik, koji je pobedom nad Mačvom uplovio u sigurnu luku bar za neko vreme. Domaćima je pobeda mnogo značajnija i ne sumnjamo da će do nje stići, mada siguno ne lako.

Borac – Čukarički 2, 1.55 Maxbet

Predvideli smo poraz Čačana na Banjici i on se ostvario lakše nego što su to I ‘’građevinari’’ očekivali. Ostajemo pri tvrdnji da Borac neće uspeti da izbegne selidbu u niži rang, jer pored nekonkurentnog tima, ni finansijska strana priče mu ne ide u korist. Čukarički bi trebalo da iskoristi tužnu situaciju na stadionu kraj Morave i trijumfom se dodatno približi cilju, plasmanu u plej of.

Voždovac – Mladost 1, 1.9 Maxbet

Voždovčani umalo da još jednom zagorčaju život Crvenoj zvezdi. Istina, čak I da su odneli bod sa Rajka Mitića, to ne bi bio udarac za crveno-bele, onakav kakav je bio prošle sezone. Na kraju, ‘’zmajevi’’ su primili gol i ostali praznih šaka, pa će protiv Lučanaca morati da zapnu i upišu novu trojku. Mladost je, posle dva poraza na startu proleća, pobedila Spartak i rasterećenije putuje u glavni grad.

Javor – Radnički 0-2 gola, 1.7 Maxbet

Ekipe koje su obeležile svojim pobedama proteklo kolo. Javor je doneo bodove iz Zemuna i napravio krupan korak ka opstanku, koji je još uvek na dugačkom štapu. Nišlije su dosolile Partizanove rane i pobedile na Čairu golom Milana Pavkova, najboljeg strelca i igrača pod ugovorom sa Crvenom zvezdom. Dakle, sada bi i jedni I drugi, pošto su pomalo neplanirano osvojii bodove za vikend, mogli da igraju opuštenije, ali tako neće biti jer Ivanjičani jure opstanak, a Nišlije plasman u Evropu, pa su i bodovi iz ovog meča izuzetno važni. Pobednik je neizvestan, a golova će biti malo, pre svega zbog lošeg terena.

Mačva – Napredak 2-3, 2.00 Maxbet

Jedna od zanimljivijih i neizvesnijih utakmica ovog kola igraće se u Šapcu. Novajlija Mačva nije pobedila u nastavku sezone i pomalo je upropastila dobar jesenji učinak. Kruševljani odlično igraju pod komandom Milorada Kosanovića, a povratnik Ibrahima Ndijae rešeta protivničke mreže, pa je već postigao 4 gola na tri utakmice. ‘’Čarapani’’ su u poslednjem kolu pobedili Vojvodinu i su blizu plasmana u doigravanje za prvaka, ali ako žele plasman u Evropu moraće da pobede negde i na strani. Priliku imaju sada, videćemo da li će je iskoristiti. Golova bi trebalo da bude umereno, dva do tri.

Partizan – Rad 1, T12+, 1.35 Maxbet

Sumorno proleće za crno-bele, ni nalik onom prošlogodišnjem, iako je šarenilo na evropskom putu trebalo da donese vesele boje u domaće sivilo, izazvano velikim bodovnim zaostatkom za večitim rivalom. Nažalost, Evropa je otputovala, ne čekajući na crno-bele, a poraz od Plzenja plaćen je sa kamatom, neuspesima protiv Zemuna I Radničkog. Trener Miroslav Đukić je već bivši, ali će sedeti na klupi i protiv Rada, jer crno-beli nemaju privilegiju da mogu da mu isplate nešto više od pola miliona evra, koliko mu sleduje po slovu ugovora u slučaju otkaza, a njemu na pamet ne pada ostavka. Možda je za Partizan bolje što se meč, zbog kazne, igra bez publike, jer ne verujemo da bi ‘’Grobari’’ imali razumevanja za najnovija posrtanja njihovih ljubimaca. Rad je dobio bitku koju je morao, onu protiv Borca. Sada dolazi u Humsku sa željom da, ako može iznenadi, a ako ne, onda ništa, pošto mu je prioritet naredni okršaj sa, direktnim konkurentom, Javorom iz Ivanjice. Partizan mora da pobedi, jer u suprotnom Đukiću ni izlazna klauzula neće biti saveznik.

Vojvodina – Crvena zvezda 3+, 1.7 Maxbet

Derbi kola igra se na Karađorđu u Novom Sadu. Za razliku od prethodnih sezona, kada je ova dva tima na tabeli, eventualno, delio samo Partizan, ili ni on, sada se između Zvezde I ‘’Voše’’, smestilo čak šest ekipa. Novosađani su izgubili pod Bagdalom i zakomplikovali situaciju oko plasmana u plej of, pogotovo ako ne osvoje neki bod protiv lidera. Crvena zvezda je u minut do 12, golom Krstičića, pobedila Voždovac i na pravi način proslavila rođendan, za koji je najlepši poklon stigao iz NIša od Radničkog i njihovog centarfora na privremenom radu na Čairu, MIlana Pavkova. Prednost nad Partizanom uvećana je za još tri koraka, pa ni naknadna deoba bodova neće sprečiti tim iz Ljutice Bigdana da vrati pehar u svoje vitrine. Naravno, treba nastaviti sa pobedama, a jedno od težih iskušenja je u Novom Sadu. Gost je bliži trijumfu, pre svega zbog kvaliteta sastava, ali domaćin ima veći motiv. Golova bi trebalo da bude bar tri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.