Premijer liga 30.kolo, najava, analize, predlozi

premijer liga

Mančester Junajted – Liverpul  3+, 1.90 10Bet

Najveći derbi engleskog fudbala igra se u subotnjem matineu. Dobro je što su se ova dva velikana fudbala uspravila, posle nekoliko slabijih sezona i ponovo su u samom vrhu tabele. Do pehara neće moći ni jedni ni drugi, ali je i vicešampionska titula dovoljan razlog da na Old Trafordu pršti na sve strane. Liverupul je u seriji od tri pobede, dok je Junajted, golom Nemanje Matića u sudijskoj nadoknadi, oteo bodove na gostovanju Kristal Palasu. Mali problem za Murinja je revanš sa Seviljom, koji očekuje Junajted, dok su ”redsi” prebrinuli brige oko plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Domaćin ima dva boda više i ne sumnjamo u efikasan duel sa golovima u obe mreže.

Everton – Brajton  0-2 gola, 1.55  10Bet

”Karamele” su u seriji loših rezultata, imaju tri poraza u poslednje četiri utakmice, pa u duelu sa odličnim Brajtonom moraju da idu na pobedu. Sigurno im neće biti lako jer im stiže ekipa ”napumpana” samopouzdanjem posle pobede nad Arsenalom i gotovo prebrinutih briga oko opstanka. Brajton ume da zatvori prilaze svom golu i odigra na rezultat, pa očekujemo da tako bude i na Gudisonu. Jeste domaći bliži pobedi, ali je sigurniji tip igrati na mali broj golova.

Hadersfild – Svonsi  3+, 2.50  10Bet

Velšani igraju kao preporođeni, ubedljivo su savladali Vest Hem u prošlom kolu i odlaze na gostovanje ”terijerima” iz Hadersfilda sa željom da nastave berbu bodova. Obe ekipe sakupile su po 30 bodova i svaki novi će im biti zlata vredan u borbi za opstanak u Premijer ligi. Nešto veći motiv je na strani domaćina u ovom meču, ali treba očekivati otvorenu i efikasnu utakmicu sa bar tri gola.

Njukasl – Sautempton  0-2, 1.62  10Bet

Kakav će samo ovo biti okršaj u borbi za ”goli život”! Gosti dolaze posle tri kola bez trijumfa, kod ”svraka” sa samo jednom pobedom u poslednjih sedam premijerligaških duela i to nad Mančester Junajtedom. Ekipa Rafe Beniteza je izgubila na Enfildu u prošlom kolu, a ”sveci” su propustili priliku da savladaju Stouk na svom Sent Merisu, pa će neplanirano prosute bodove morati negde da nadomeste. Možda već na Sent Džejms parku, mada smo sigurniji u ”oseku” golova, pre svega zbog važnosti koju meč ima za oba rivala.

Vest Brom – Lester  3+, 2.20  10Bet

Poslednja šansa za ekipu iz Birmingema da, poput Prometeja, sačuva plamen nade u mogućnost opstanka. Pet uzastopnih poraza doveli su četu Alana Pardjua na ivicu litice ispod koje je provalija Čempionšipa. Sa nje je može gurnuti Lester već u ovom kolu. Bivši šampion takođe već pet sedmica nije pobedio, ali je sakupio neke bodove i još uvek je u sigurnoj luci. Ne sumnajmo da će domaćin od prvog minuta krenuti ”grlom u jagode”, a kako bi drugačije, međutim, to će otvoriti mnogo prostora za Džejmija Vardija i ostale ”lisice”, pa mi očekujemo njihanje mreža bar nekoliko puta.

Vest Hem – Barnli  1, 2.25  10Bet

Loši rezultati doveli su ”čekićare” u opasnu zonu. Sigurno da nikom u Vest Hemu nije prijatno na 14.mestu sa samo tri boda više od prve ekipe iznad crte. Sad im stiže Barnli koji se šepuri sa 7.mesta, ušuškan dobro u zalihu od 40 osvojenih bodova. Domaćin nema izbora, pobeda mu se nameće kao imperativ i verujemo da će je ostvariti. Da li će biti lako, naravno da ne, koga uopšte u Premijer ligi možete lako pobediti?

Čelsi – Kristal Palas  0-2 gola, 2.15 10Bet

Dugo će trebati Palasu da se oporavi od šoka iz meča sa Junajtedom, kad mu ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna da izbegne poraz, a projektil Nemanje Matića, sigurni smo, standardni je deo noćnih mora prvotimaca i navijača ”orlova” u poslednjih nekoliko noći. U svom tom oporavku, proći će i duel na Stamford Bridžu, mestu koje nije idealno za prikupljanje ”prosutog mleka”. Jedna stvar bi ipak mogla da ide na ruku četi Roja Hodžsona, a to je revanš meč koji ”plavci”, samo tri dana kasnije, igraju na Nou Kampu protiv Barselone. Nemaju povoljan rezultat iz prvog meča, ali im niko ne može oduzeti nadu, kao uostalom ni Palasu pred duel s njima. Nije da mirišemo iznenađenje, ali ne verujemo u kanonadu domaćina. Posle dva mančesterska poraza, teško je i poverovati u to.

Arsenal – Votford  3+, 1.51  10Bet

Tri poraza u nizu, nismo proveravali, ali ne verujemo da su ”tobdžije” imale u skorijoj prošlosti. Kako će navijači reagovati na pojavu Vengera i fudbalera na izlasku iz tunela stadiona Emirets ostaje da vidimo, a njima ne preostaje ništa drugo nego da krenu svim silama ka golu Votforda i što pre počnu da ”okajavaju grehe”. Može to da bude šansa i za ”stršljenove”,koji su u zlatnoj sredini, da neki put ”ubodu” razbijenu odbranu domaćina, pa bi na utakmici trebalo da bude dosta golova. Verujemo da će ih biti više u mreži gostiju, ali je sa Arsenalom, ove sezone, sve otvoreno.

Bornmut – Totenhem  2, 1.52  10Bet

Utakmica koju će ”pevci” iskoristiti da naprave novi korak ka trećoj vicešampionskoj tituli uzastopno. Pitanje je samo koliko će momci Maurisija Poketina biti umorni od okršaja sa Juventusom u Ligi šampiona. ”Trešnjice” znaju da iznenade favorite, mnogi su to osetili na svojoj koži, ali su protiv Totenhema u poslednjih sedam međusobnih duela, računajući i one malo davnije, postigli jedan jedini gol i to pre tri godine kada su izgubili 5:1. Ako neko ne leži ekipi koju sa klupe predvodi Edi Hau, to su londonski ”pevci”. Pobeda Totenhema, na suvi kvalitet, se očekuje, a golova bi moglo da bude umereno, 2 ili 3.

Stouk – Mančeter Siti  2, 1.22  10Bet

Da ne filozofiramo mnogo kad pogađamo ishode utakmica u kojima je akter Gvardiolin Siti. Naravno da je lider i budući šampion favorit i protiv Stouka. Sigurni smo da ni utakmica sa Bazelom, koga su uzgred budi rečeno, izbacili već posle prve utakmice, neće ostaviti posledice po želju ”građana” da upišu još jednu pobedu koja ih približava svom novom horizontu, a to je osvajanje više od 100 bodova u prvenstvu. Domaćin nije pobedio već pet kola, ali je samo jednom i izgubio u tom intervalu. Bod bi im se i sada uklopio u planove, pitanje je samo da li se s tim slaže kaznena ekspedicija iz ”svetloplavog” dela Mančestera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.