Tiket za petak 9.mart, analiza, predlog

Đirona – La Korunja 1, 1.62 10Bet

Katalonci briljiraju po povratku u Primeru. U samom su vrhu tabele, a za vikend su prekinuli post u gostima, koji je trajao punih šest utakmica, trijumfom na bivšem El Madrigalu, a sada ”stadionu od keramike”, protiv Viljareala. Golovi su delo Stuanija, još na početku utakmice i Lozana u finišu. Đirona je postala filijala Mančester Sitija i rezultati te kooperacije vidljivi su već u prvoj sezoni. Deportivo je u teškoj situaciji, opstanak je sve dalje, a poslednju pobedu u Primeri zabeležili su prošle godine, 9. decemba protiv Leganesa. Post se produžio na 12 utakmica, pošto u prethodnom kolu nisu uspeli da pobede ni Eibar. Bitka sa Levanteom i Las Palmasom, za jedno mesto koje garantuje elitu, s obzirom da je Malaga gotovo izgubljena, trajaće do poslednjeg kola i svaki bod može biti presudan. I pored većeg motiva gostiju, verujemo u novu pobedu Đirone.

Roma- Torino 3+, 1.71 10Bet

”Vučica” je napravila senzaciju prošle subote pobedom u Napulju, kojom je možda i odlučila trku za Skudeto. Rimljani su se vratili na treće mesto, na kome žele i da završe prvenstvo i izbore plasman u Ligu šampiona. Utakmicu protiv Torina igraju u petak jer ih očekuje revanš sa Šahtjorom 13. marta u okviru osmine finala Lige šampiona. Imaće Roma lepu šansu da se nađe među osam najboljih ekipa u elitnom takmičenju i zato nismo sigurni u njihov trijumf nad ”bikovima” iz Torina. Može se čak dogoditi da Di Frančesko odmori nekoliko bitnih prvotimaca i tako ih sačuva za meč sa Ukrajincima. U poslednje vreme blista mladi Turčin Čengiz Under, momak koji je došao iz Bašakšehira, koji trese mreže kao od šale. Protiv Napolitanaca probudio se i Edin Džeko, postigavši prvi put ove sezone dva gola na jednom meču. Torino uvek igra na gol više. Tako je bilo kod Mihajlovića, a nije se mnogo toga promenilo ni kod Valtera Macarija. ”Bikovi” imaju dva poraza iza sebe i odloženu utakmicu protiv Krotonea. Mislimo da će golova biti bar tri, pa je to izvesnije od pobede domaćina.

Majnc – Šalke 2, 2.10 10Bet

Klub iz Gelzenkirhena ima odličnu sezonu u Bundesligi i posle dosta godina eto ga u samom vrhu tabele. Naravno, ”kraljevsko plavi” neće moći na vrh, koji je rezervisan za Bajern, ali vicešampionska titula bi, za jedne od najvernijih navijača u Nemačkoj, bila ravna pobedničkom peharu. Prioritet je, ipak, plasman u Ligu šampiona. Borba za mesta koja donose plasman u evropsku elitu biće najzanimljivija u preostalom delu prvenstva. Pored Šalkea, tome se nadaju i Ajntraht, Dortmund, Leverkuzen, ali i Lajpcig, Hofenhajm i Menhengladbah. Svaki bod je veoma važan, a Šalke ima šansu da osvoji sva tri u Majncu. Domaćin je preživeo gostovanje u Hamburgu zahvaljujući sjajnom mladom golmanu Florijanu Mileru, koji je pored bezbroj dobrih odbrana, ”skinuo” i penal našem Filipu Kostiću. Majnc je trenutno na mestu koje vodi u baraž. Želeće da izbegnu doigravanje sa trećeplasiranom ekipom Cvajte, a za tako nešto će im trebati pobede. U poslednjih šest imaju samo jednu, a kući su slavili još 20. januara protiv Štutgarta. Sigurno je da će napasti Šalke svim silama, ali su gosti, po nama, kvalitetniji sastav, a u Nemačkoj prednost domaćeg terena gotovo da i ne postoji, pa nam dvojka izgleda kao najrealnija opcija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.