Mančester Junajted – Liverpul – Derbi dana (subota 10.mart 2018), analiza, predlog tip

Najveća utakmica u Engleskoj igra se kao uvod u 30. kolo Premijer lige. Na Old Traford stiže Liverpul kao sveži učesnik četvrtfinala Lige šampiona, dok će domaći Junajted tek morati da čekira kartu za završnicu elitnog takmičenja. Možda će njihov međusobni duel uslediti već u narednoj rundi Lige šampiona, kuglice će reći, a do tada ostaje im ljuta borba za vicešampionsku titulu u Premijer ligi, pošto je Siti već prigrabio pehar.

Mančester Junajted

Igraće ‘’crveni đavoli’’ protiv Liverpula, ali će razmišljati i o Sevilji. Nemanja Matić je golom u poslednjem minutu obezbedio bodove protiv Kristal Palasa, pa je Junajted održao dva boda prednosti pred ‘’redsima’’. Niko od već duže povređenih igrača nije se oporavio, pa će Murinjo ponovo sastaviti tim bez Blinda, Felainija, Erere, Marsijala, Ibrahimovića, a možda i bez Roha. Ali ako imate tridesetak podjednako kvalitetnih fudbalera na raspolaganju, nije teško biti Murinjo, jel da? Šalu na stranu, dobra forma Lukakua, Lingarda, Matića, kao i golmana De Hee, ulivaju optimizam pred ovu, ali i naredne utakmice. Dva neprijatna poraza od Njukasa i Totenhema su zaboravljena zahvaljujući pobedama nad Čelsijem i Palasom, plasmanu u četvrtfinale FA Kupa trijumfom u Hadersfildu i srećno isčupanom remiju na Sančez Pishuanu u Sevilji. Pobediti Liverpul uvek je izazov, ali verujemo da bi se domaćinu i bod uklopio u planove, naravno, ako u utorak eliminiše Andalužane.

Liverpul

Uz legendarne Bitlse, Liverpul je napoznatiji brend istoimenog grada. ‘’Redsi’’ su na putu povratka stare slave, ali titula u Premijer ligi nikako da stigne na Enfild. Neće ni ove sezone, iako je posle one tragične 2014. kada se Džerar okliznuo protiv Česija, Liverpul po tabeli bio najbliže. U međuvremenu navijači nisu dozvoljavali da tim ‘’hoda sam’’, a utehu im je donela evropska kruna 2005. godine u Istanbulu. Ova sezona je vrlo dobra, a da li će biti i odlična, zavisiće dosta od učinka u Evropi. U domaćem prvenstvu ne bi trebalo da bude problema oko plasmana u Ligu šampiona, a drugo mesto na kraju šampionata bilo bi ona trešnja na vrhu kupe od šlaga. Jirgen Klop nema problema sa sastavom, odmorio je neke nosioce protiv Porta, pa je i to razlog nepopularnih 0:0. Ne smeta to nikome, naravno, pošto su ‘’redsi’’ posao završili u Portugaliji sa više nego ubedljivih 5:0. Salah je u životnoj formi, Mane je sve ubojitiji, a i Firmino i Džan sve češće čitaju svoje ime sa semafora. U poslednjih sedam mečeva, u svim takmičenjama, Liverpul ima pet pobeda i dva remija.

Predlog tip

Zanimljivo je da su poslednja četiri međusobna okršaja ove dve ekipe završena bez pobednika. Dva puta 0:0 i isto toliko puta 1:1. Više od dva gola na meču nije bilo od 2015. godine, ali baš mislimo da je sad vreme za višestruko njihanje mreža. Odavno ova dva giganta nisu imala takav potencijal u špicu napada i pravo bi čudo bilo da navijači sa Old Traforda odu, a da nisu uživali u golovima. Ako vas brine to što je na jednoj od klupa Portugalac koji ume da postavi igru tako da gol može da padne samo slučajno, ne berite brigu, Junajted je domaćin i niko od navijača ‘’crvenih đavola’’ neće imati razumevanja za takvo opredeljenje. Liverpul sa Klopom ni ne ume da igra taktički mudro, a sa poroznom odbranom to i nije tako lako. Naš predlog su golovi, tri najmanje, a biće ih na obe strane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.