Super liga Srbije (27.kolo) najava, analize, predlozi – Zvezdina osveta ‘’čarapanima’’, Partizan na Brdu

Prva liga Srbija

Pošto je u sredu na program bilo vanredno 26.kolo srpskog elitnog ranga, sve utakmice 27.runde igraće se u nedelju. Zanimljivo će biti na Rajku Mitiću gde dolazi Napredak, jedina ekipa koja je porazila Crvenu zvezdu u dosadašnjem toku šampionata.

Bačka – Mačva 0-2 gola

Ekipa iz Bačke Palanke na poslednjih pet utakmica na svom terenu nije doživela poraz, a jedan od takmaca bila je i Zvezda. U sredu su se Bačvani raspucali protiv Radnika, ali ne verujemo u još jednu goleadu. Šapčani umeju da odigraju tvrdo na gostovanju, a posle pobede nad Kruševljanima, igraće rasterećenije.

Mladost – Vojvodina 0-2 gola

Direktan okršaj za osmo mesto, poslednje koje vodi u doigravanje za prvaka. Dve ekipe, koje su letos igrale u Evropi, imaju lošu sezonu za sobom, a Novosađani su još pod utiskom poraza od Crvene zvezde koji nisu zaslužili. Lučanci su prišli Vojvodini na samo tri boda i eventualnim trijumfom, poravnali bi se na tabeli. Važan bod doneli su ‘’Dragačevci’’ sa ‘’krova’’ u Voždovcu i tako na pravi način potvrdili pobedu nad Subotičanima. Ne verujemo da će u Lučanima biti mnogo golova, jedan, najviše dva.

Zemun – Voždovac X

Čudan je Zemun ovog proleća, mnogo bolje igraju na strani nego kući. Uspeli su da odole Partizanu i pobede Spartak, a u Gornjoj Varoši su doživeli poraz od Javora. Mali gradski derbi protiv Voždovca dolazi u nezgodnom trenutku, jer se Zemunci još sećaju ubedljivog poraza 6:1 od ‘’zmajeva’’ u prvom delu sezone. Voždovac želi da bude u prvih osam, kao i prošle godine, kada je posredno i odlučio trku za titulu. Da bi ispunili cilj moraju da pobeđuju kući, ali i da ne gube na strani. U sredu su kiksirali kao domaćini, pa će morati da nadoknade te bodove, možda baš u Zemunu. Nerešeno nam se nameće kao najlogičniji ishod.

Čukarički – Partizan 3+

Težak ispit za šampiona na Banovom Brdu. I kada su crno-beli bili u mnogo boljem momentumu, nego što su sada, nisu lako izlazili na kraj sa ‘’brđanima’’. Istina, u poslednje vreme, Čuka je Partizanu veći problem kad dođe u Humsku, pa je u poslednja četiri okršaja na stadionu crno-belih , Čukarički pobedio dva puta, jednom Partizan, a jesenas je bilo bez golova. Tada se teško povredio napadač gostiju Ognjen Mudrinski. Na poslednjih šest utakmica Partizana uvek je dolazila igra gol-gol, pa smo gotovo sigurni da će tako biti i sada. Čukarički je izvukao bod u Čačku u sudijskoj nadoknadi, ali ne verujemo da su zadovoljni takvim ishodom. Spremite se za efikasan meč, golova će biti bar tri, u obe mreže.

Rad – Javor 1

‘’Građevinari’’ se nisu proslavili na stadionu Partizana, ali ne verujemo da su i planirali osvajanje bodova. Njima je ova utakmica sa Javorom mnogo bitnija, jer kako sada stoje stvari, dva putnika u niži rang iznedriće triling Rad, Javor, Borac. Zato bodovi iz ovog meča imaju dvostruku vrednost. Ivanjičani su podbacili protiv Nišlija na svom terenu, pa će pokušati da se ‘’izvade’’ na Banjici. To neće biti nimalo lako, jer i pored nezavidnog položaja na tabeli, Rad ima iskusnu I kvalitetnu ekipu, sposobnu da pobedi i jače timove od Javora. Gosti se uzdaju u dobro izdanje iz Zemuna i veruju da mogu da ga još jednom ponove u glavnom gradu. Naš predlog je jedinica, ali uz malo golova.

Radnički – Spartak 1,

Po tabeli, ovo bi moglo da se nazove derbijem, ali ako se gleda samo prolećni učinak, onda je Radnički sa 10 osvojenih bodava na drugom mestu, a Subotičani sa sva četiri poraza, na samom začelju. Prodaja trojice važnih igrača ove zime nije se isplatila Spartaku, osim finansijski, jer su od ekipe već viđene u Evropi, došli do toga da se grčevito bore bar za prvih osam posle regularnog toka. Nišlije su u sjajnoj formi, posle Partizana na Čairu, pao je i Javor u Ivanjici, a Milan Pavkov je nastavio da rešeta mreže, pa je usamljen na čelu liste strelaca. Radnički je favorit i protiv Spartaka, ali budite oprezni, ni ‘’golubovi’’ ne mogu da gube beskonačno. Jedinica je prvi predlog, a golova bi moglo da bude umereni, dva do tri.

Radnik – Borac 1

Borac nas je iznenadio dobrim izdanjem protiv Čukaričkog, kada im je samo sreća nedostajala da osvoje ceo plen. Nažalost, gol u nadoknadi vremena ‘’oteo’’ im je pobedu, prvu posle 4. novembra kada je na stadionu kraj Morave pao Javor. Težak posao očekuje ‘’zebre’’ u Surdulici, gde je domaćin, ruku na srce, veliki favorit. Promenila su se fudbalska vremena, Radnik je trenutno znatno ozbiljniji klub od Borca i to će dokazati i na terenu. Prvi tip je jedinica, uz dva ili tri gola, ne više.

Crvena zvezda – Napredak 3+

Došlo je vreme za naplatu dugova ‘’čarapanima’’. Jesenas je Zvezda pala pod Bagdalom, a pobedonosni gol postigao je iskusni Mitrović, duboko u sudijskoj nadoknadi, kada nije bilo vremena da crveno-beli uzvrate udarac. Iskusni strateg Kruševljana Milorad Kosanović pokazao je da ume sa ‘’večitima’’, jer je Napredak nekoliko kola kasnije pobedio i Partizan. I treći tim iz vrha srpskog fudbala, Vojvodina, poklekao je u Kruševcu u sredu, pa Napredak odlazi na naš najveći stadion spokojan I željan nadigravanja. Povratnik Ibrahima Ndijae trese mreže na svakom meču, pa možda neki put umakne i Saviću i Le Taleku, ako ništa, od njih je sigurno brži. Jasno je da je Zvezda favorit, uspela je da pobedi u Novom Sadu, posle ne baš blistave partije iz sumnjivog jedanaesterca i tako sačuva ogromnih 14 bodova prednosti pred Partizanom. Odluka Fudbalskog saveza Srbije da ‘’večitima’’ oduzme po dva boda zbog komentarisanja suđenja, neće mnogo toga promeniti na tabeli, jer odstojanje ostaje isto. Pored pobede domaćina, mislimo da će i golova bti bar tri, Zvezda traži revanš za jedini dosadašnji poraz, dok su gosti rasterećeni i žele da se na velikoj sceni pokažu i dokažu, pa sve obećava efikasan meč.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.