Primera: Najava, analiza i predlog tipova

Španska Primera

Posle evropskih uzbuđenja na terene se vraćaju nacionalne lige. Posle ovog kola uslediće pauza u prvenstvima zbog reprezentativnih obaveza. U Španiji je na programu 29. kolo Primere, u kome nema pravog derbija, ali ima nekoliko zanimljih i važnih okršaja.

Levante – Eibar – 0-2 @ 1.62 u 10Bet

Domaćin još uvek nekako drži glavu iznad vode, ali ako nastavi sa porazima, može mu se dogoditi da sklizne u zonu ispadanja i tu ostane do kraja prvenstva. Pobedom u prošlom kolu na gostovanju Hetafeu prekinuli su katastrofalnu seriju od 11 utakmica bez trijumfa, pa im Eibar dolazi u pravi čas. Gosti su u bezbednoj zoni, igraće do kraja šampionata za utisak, a glavne brige su prebrinuli. Iako je Levanetu ova utakmica mnogo važnij, takoreći, biti ili ne biti, nismo ubeđeni u trijumf ekipe iz predgrađa Valensije, nekako nam je logičnije igrati na mali broj golova, jer ne verujemo da će ih biti više od dva.

La Korunja – Las Palmas – 1 @ 1.74 u 10Bet

Kakav će ovo okršaj davljenika biti u La Korunji! Poraži će polako početi da pakuje kofere za Segundu, a lako je moguće da remi gurne obe ekipe u provaliju. Zajedno, ove dve ekipe nisu pobedile u skoro 20 poslednjih mečeva, naj crni niz je ipak kraći kada je Las Palmas u pitanju, ali je to mala uteha. U prošlom kolu Deportivo je poražen u Đironi, dok je Las Palmas doživeo neprijatan poraz na svom terenu od Viljareala, kada je iskazao veliku nemoć. Zato nam izgleda da je domaćin favorit u ovom duelu i da će posle ovog kola ostaviti momke sa Ostrva iza sebe. Jesenas je La Korunja slavila kao gost na Kanasrkim ostrvima i sada je favorit na svom Rijazoru.

Valensija – Alaves – 1 @ 1.46 u 10Bet

Kriza je definitivno prošla u Valensiji. Ekipa se vratila na pobednički kolosek i sve je bliža primarnom cilju, plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone. Alaves će biti samo još jedan u nizu pobeđenih rivala, a njih je već pet, u posldnjih šest utakmica. Ekipa iz Vitorije je zabeležila nekoliko važnih pobeda, pa je poraz, ma koliko bio neplaniran, od Betisa, lakše podnet. Iako je Alaves tek na 16. mestu, opstanak se ne dovodi u pitanje, pre svega zbog velikog zaostatka ekipa koje su na samom začelju. Valensija je četvrta, diše za vrta Realu i sigurni smo u njen novi uspeh.

Sosijedad – Hetafe – T12+ @ 1.76 u 10Bet

Ekipa iz San Sebasijana je favorit u duelu sa neugodnim Hetafeom, koji je, sudeći po porazu od Levantea, već na letnjem odmoru. Sosijedad je pobedio samo jednom u poslednjih pet kola i šansa da ponovo igraju u Evropi, više nije ni teoretska. I gost je u zlatnoj sredini, pa ne vidimo razlog da ne bude dosta golova, verujemo da će ih u gostujućoj mreži biti bar dva.

Betis – Espanjol – T12+ @ 2.15 u 10Bet

“Zeleni” iz Sevilje imaju dobru sezonu. Imali su nekoliko zapaženih utakmica, a pobedili su u ponedeljak Alaves u gostima. U slučaju osvajanja dosta bodova do kraja prvenstva, ni izlazak u Evropu nije nemoguća misija. Espanjol je rešio problem oko opstanka, a ne verujemo da imaju neke veće ambicije, bar ne sada kada se ulazi u finiš prvenstva. Betis je bliži pobedi, a koliko su efikasni u poslednje vreme, trebalo bi da postignu bar dva gola, što nam je prvi tip kad je ovaj meč u pitanju.

Leganes – Sevilja – GG @ 1.95 u 10Bet

Posle velikog uspeha na Old Trafodu Sevilja mora da se prebaci na domaći kolosek, a to nikad nije lako. Koliko im je utakmica u Mančesteru bila značajna, videlo se u poslednjem kolu španske Primere kada su doživeli lak poraz od Valensije na svom Sančez Pishuanu. Bio je to direktan duel ekipa koje jure plasman u Ligu šampiona, pa je sada prednost Valensije čak 11 bodova, realno nedostižna za Sevilju. Zato će pokušati da urade što više sada, kada su se plasirali među osam, a naredne godine čeka iz Liga Evrope, posle dvogodišnje pauze. Leganes će se zadovoljiti opstankom, a do tog cilja će im trebati još nekoliko bodova. Priliku da osvoje neki imaće i protiv Sevilje, mada nam je igra na golove realniji epilog, trebalo bi da ih bude u obe mreže.

Barselona – Atletiko (B) – 3+ @ 1.44 u 10Bet

Katalonci su na pragu titule, odlično guraju u Evropi, a i u finalu su Kupa kralja. Rekli bi ljudi sve je po planu. U principu i jeste tako. Međutim, pitanje je da li bi navijači bili zadovoljni samo prvim mesto u Španiji, a bez trofeja u Ligi šampiona. Zato će Barselona do kraja prvenstva, koje je odlučeno onim trijumfom nad “jorgandžijama” odlučeno, veću pažnju obratiti na ovo takmičenje. Sada im na Kamp Nou stiže Bilbao koji je okončao nastup u Evropi eliminacijom od Marseja. Domaćin je apsolutni favorit, ali se može dogoditi i da gosti postignu neki gol. Kvota na Barsu je mala, a na tri, ili više golova, tek nešto povoljnija, pa smo se odlučili na tu soluciju.

Selta – Malaga – 1 @ 1.46 u 10Bet

Ekipa koja iza sebe ima sedam vezanih poraza ne može da se nada ničemu rugom nego napuštanju ranga u kom se takmiči. Malaga se bukvalno već oprostila od Primere i već pokušava da stovi bazu za narednu sezonu u Segundi. Istina, niko ih nije katastrofalno porazio, najubedljiviji porazi bili su sa po dva gola razlike, ali su ipak porazi. Selta nije u nekoj formi, gubi na strani a pobeđuje kući, pa će se takav niz nastaviti i sada. Ekipa iz Viga neće u Evropu naredne sezone i to je među navijačima ocenjeno kao nesuspeh, pa ne smeju da se igraju renomeom i ne pobede otpisanu Malagu.

Viljareal – Atletiko (M) – 2 @ 2.00 u 10Bet

“Jorgandžije” su demonstrirale silu u Moskvi protiv lidera tamošnje lige i plasirali se u završnicu Lige Evrope, gde su, realno, prvi favoriti. Da Barselona nije bila toliko dominantna u domaćem prvestvu, sigurno bi se Atletiko ozbiljnije uključio i u borbu za titulu, ovako, ostaje im da osvoje drugo mesto, podignu evropski pehar i niko neće biti nezadovoljan. Problem a Ateltiko biće najavljena prodaja nekolicine važnih igrača, pa je pitanje u kakvom će sastavu sačekati narednu sezonu. “Žuta podmornica” je lako pobedila Las Palman, Karlos Baka je, pored postignutog gola, uspeo da dva puta promaši praznu mrežu, ali domaćin nije imao nikakve šanse da ugrozi trijumf gostiju. Pogoditi golove, kad igra Atletiko, gotovo je nemoguće, pa smo se opredelili na pobedu gostiju, koji su znatno kvalitetniji sastav.

Real Madrid – Đirona – 4+ @ 1.58 u 10Bet

Madriđani su se oprostili od titule u prvenstu i po svaku cenu će želeti da po treći put uzastopno podignu “ušati” pehar. Do završnih okršaja u Evropi, moraće da otaljavaju posao u Primeri. Sada im je žreb namenio duel sa Đironom, ekiom koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja. Katalonci dolaze na Bernabeu sa željom da se predstave na najbolji način, jer su ostale brige ređili. Gotovo smo ubeđeni da će uspetibar jednom da zatresu mrežu Reala, a da Real može svako da da tri gola, više puta je potvrđeno. Dakle, predlog je veliki broj golova u duelu dve izrazito napadačke ekipe.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.