Primera 30. Kolo, najava, analiza, predlozi

Španska Primera

Španci su u euforiji posle fenomenalne pobede reprezentacije protiv Argentine i dobrog izdanja u Dizeldorfu protiv Nemačke, pa s nestrpljenje očekuju nastavak sezone u domaćem prvenstvu.

Đirona – Levante – T12+ @ 1.80 u 10Bet

Domaćin je na putu ka evropskim kupovima, što ni najvećei optimisti na početku sezone nisu predviđali. Očigledno da je simbioza sa Mančester Sitijem, čija je filijala Đirona postala, bio pravi potez, pa se u narednim godinama mogu očekivati još bolji rezultati Katalonaca. Čak ni na Bernabeu, gde su prilimi šest golova, nisu razočarali, jer su tri puta savladali golmana Reala Navasa. Levante se oporavio sa dve uzastopne pobede, ali im i dalje predstoji grčevita borba za očuvanje statusa. Đirona će postići bar dva gola, uvereni smo u to.

Atletik Bilbao – Selta – GG @ 1.86 u 10Bet

Ove dve ekipe nalaze se u sredini tabele sa malim izgledima da ozbiljnije napreduju. Selta je prošle sezone bila zapažena u Ligi Evrope, a ove godine je nešto slično učinio Bilbao. Radi se o timovima koji igraju efikasno, pa i sada, kad nemaju imperativ rezultata, treba očekivati golove. Domaćin nije u nekoj velikoj formi, pažnju su posvetili evropskim nadmetanjima, ali ih je Marsej izbacio u osmini finala. Selta je razočarala u poslednjem kolu pred pauzu i remizirala je sa poslednjom Malagom na svom terenu. Mada ekipamiz Viga nije postigla gol već 180 minuta, verujemo da će gledaoci videti bar po jedan u obe mreže.

Las Palmas – Real Madrid – 2 @ 1.28 u 10Bet

Domaćin još uvek ima neke šanse da se iskobelja iz zone ispadanja, pa mu duel sa prvakom Evrope u ovom trenutku nikako ne ide na ruku. Možda su imali sreće, jedino zato što Real ima pred sobom mnogo značajniji meč sa Juventusom u četvrtfinalu Lige šampiona, pa neće preterano zapinjati na Kanarskim ostrvima. Ipak, kvalitet Madriđana bi trebalo da dođe do izražaja, bez obzira u kom sastavu budu istrčali na teren. Kad već ne mogu da budu šampioni, Realu je bitno da bar završe na drugom mestu, a gradski rival Atletiko je umakao četiri boda. Ne očekujemo neku goleadu poput one protiv Đirone, ali bi Madriđani trebalo da pobede.

Sevilja – Barselona – 3+ @ 1.62 u 10Bet

Andalužani i Katalonci će igrati na Sančez Pishuanu, a mislima će biti u utakmicama četvrtfinala Lige Šampiona koje ih očekuju u utorak, odosno u sredu. Sevilja je izbacila Mančester Junajted, pa će pokušati da novo čudo napravi protiv Bajerna. Naravno, čuda se ne događaju tako često, ali nada umire poslednja. Barselona je dobro prošla na žrebu i dobila je Romu, koju su priželjkivali i ostali učesnici završnice elitnog takmičenja. Najveći problem trenera Valverdea je stanje povrede Lionela Mesija, koji nije igrao za Argentinu u dve prijateljske utakmice, što je ishodovalo katastrofom „gaučosa“ protiv Španije. Verovatno će Mesi propustiti i Sevilju, da bi se oporavio za Romu. Što se ove utakmice u Sevilji tiče, igrajte na golove, trebalo bi da ih bude.

Espanjol – Alaves – 0-2 @ 1.52 u 10Bet

Gosti su vezali tri poraza i u lošem raspoloženju dolaze u Barselonu. Espanjol muči muku sa povredama fudbalera, a I jednima I drugima je glavni cilj da izbore opstanak što pre. Verujemo da bi neređeno zadovoljilo apetite oba takmaca, a što se golova tiče, ne bi trebalo da ih bude više od dva.

Leganes – Valensija – GG @ 1.95 u 10Bet

Jedno od težih gostovanja za „slepe miševe“ do kraja sezone. Leganes igra dobro, pobedio je Sevilju u prošlom kolu, ali je i Valensija ponovo u onoj formi sa početka prvenstva, koja ju je katapultirala u sam vrh tabele. Sada su gosti čeetvrti, a Real im je samo bod iznad. Glavni cilj, plasman u Ligu Šampiona je blizu, pa samo treba da nastave da vredno skupljaju bodove. Od pobede gostiju, sigurnije je igrati na golove, a obe ekipe bi trebalo da postignu bar po jedan.

Eibar – Sosijedad – 0-2 @ 1.90 u 10Bet

Sudar dve ekipe koje nisu u dobroj formi i imaju po dva vezana poraza. U poslednjih šest utakmica pobedili su samo po jednom i dosta su pokvarile plasman, Sosijedad posebno. Ovde nam miriše na remi, a možda je bolje igrati na mali broj golova, mada je ovo najteža utakmica za prognoziranje.

Malaga – Viljareal – T22+ @ 2.30 u 10Bet

Malaga je iznenadila u prošlom kolu i donela je bod iz Viga. Ipak, situacija se nije mnogo popravila I oni su I dalje zakovani za dno tabele sa malim izgledima da krenu napred. Viljareal je zabeležio dve važne pobede, protiv Atletika i Las Palmasa, pa je plasman u Ligu Evrope sve izgledniji. Pitanje je koliko će to zadovoljiti navijače “žute podmornice”. U Malagi su gosti favorite I očekujemo njihovu pobedu uz bar dva gola u mreži Malage.

Atletiko (M) – La Korunja – 1 @ 1.23 u 10Bet

Gostima su bodovi mnogo više potrebni, ali nemaju kvalitet da iznenade na Vanda Metropolitanu. Domaćin će više razmišljati o utakmici četvrtfinala Lige Evrope protiv Sportinga iz Lisabona koja se igra u četvrtak, ali će verujemo rutinski upisati nove bodove protiv Deportiva, i održati rastojanje od četiri boda ispred Reala.

Hetafe – Betis – 3+ @ 2.00 u 10Bet

Dve ekipe nalaze se jedna pored druge na tabeli, a domaćin ima četiri boda manje od Betisa. Ekipa iz sevilje je jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone, a posebno su se istakli efikasnošću. Odbrana Betisa je slabiji deo tima, dok Hetafe ima sasvim dobar napad. Pobednika je teško predvideti, ali verujemo u solidan broj golova, tri najmanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.