Premijer liga 33. kolo, najava, analiza, predlozi…

premijer liga

Najjači fudbalski šampionat na svetu polako ulazi u završnicu. Borba za opstanak biće u centru pažnje, pošto je titula odavno u rukama Mančester Sitija.

Everton – Liverpul – 3+ @ 1.68 u 10Bet

Liverpulski derbi dolazi u nevreme za goste koji su samo tri dana ranije imali težak meč Lige šampiona protiv Mančester Sitija. Ipak, kada se sastaju Everton i Liverpul, nema razumevanja za umor. “Redsi” su u odličnoj formi i u poslednih šest utakmica imaju pet pobeda, što ih je dovelo na treće mesto. Glavninu posla u Premijer ligi su završili, ali navijači ne bi blagonaklono gledali na pozar od Everona. Ekipa sa Gudisona imala je svoje svetle, ali i mnogo više tamnih trenutaka, ove sezone. Još uvek mogu u Evropu, ali kakvo im je iskustvo i prethodna dva učešća, ne verujemo da nešto preterano žude za tim. Pobeda nad gradskim rivalom došla bi kao melem. Verujemo u efikasan meč, baš zbog želje i jednih i drugih da pobede večitog rivala.

Bornmut – Kristal Palas – GG @ 1.71 u 10Bet

“Orlovi” su u seriji loših rezultata i ponovo su došli u opasnu zonu, taman kad se činilo da su te brige prebrinuli. U poslednjih devet utakmica pobedili su samo jednom, pa će na gostovanju Bornmutu imati imperativ pobede, jer bi u suprotnom upali u zonu ispadanja, a vremena je sve manje. Domaćin je bezbrižan u sredini tabele i trebaće mu još neki bod da bude miran u finišu. “Trešnjice” igraju efikasne mečeve, na kojima gotovo uvek bude bar tri gola, dok se igra golo-gol podrazumeva. Sigurni smo u takav ishod i sada.

Brajton – Hadersfild – 0-2 @ 1.54 u 10Bet

Još jedna utakmica gde je lakše pogoditi broj golova nego konačan ishod, bar nam tako izgleda. Novajlije u ligi igrali su i preko očekivanja, ali polako popuštaju, kako se prvenstvo bliži kraju. Hadersfild je u nešto težoj poziciji od Brajtna, pa bi bodovi iz ovom duela, kako se to obično kaže, vredeli šest, umesto tri boda. Domaćin je u seriji od tri poraza bez postignutog gola, dok  gost na četiri poslednje utakmice nije zatresao mrežu rivala, a osvojio je jedan bod. Pobednika je teško pretpostaviti, ali da će golova biti baš malo, gotovo je izvesno.

Lester – Njukasl – 1 @ 1.95 u 10Bet

“lisice” su bez pobede na svom King Paueru još od 20. januara. Prošle nedelje su pobedili Brajton u gostima i ponovo se uključili u borbu za izlazak na evropsku scenu. Posle poraza u FA Kupu od Čelsija, sav fokus prebacili su na Premijer ligu. Njikasl je znatno ubedljiviji na svom Sent Džejms parku, nego na strani, gde su poslednju pobedu zabeležili još prvog dana Nove godine. Smatramo da će Lester doći do bodova, pre svega zahvaljujući ponovo razgoropađenom Dćejmiju Vardiju, koji je pogađao na poslednja tri meča.

Stouk – Totenhem – T22+ @ 1.42 u 10Bet

Tri poraza ima Stouk u nizu, a na vidiku je i četvrti. Ekipa se iz zlatne sredine strmoglavila na dno tabele i sada je, pored otpisanog Vest Broma, glavni kandidat da se preseli u Čempionšip. Dva meseca Stouk nije pobedio i nije i mogao da se nada ničem boljem. Posle duela sa Totenhemom, ostalo  im je još samo pet utakmica pa će biti jako teško izbeći najgore, ako izgube od “pevaca”. Naravno, Totenhem ne brinu mnogo njihovi problemi, oni su u odličnoj formi koju su demonstrirali na Stamford Bridžu, gde su pobedili Čelsi prvi put u istoriji. oporavio se i Hari Kejn, koji će uz Dele Alija, Son i Eriksena, sigurni smo, uspeti bar dva puta da zatresu mrežu domaćina.

Votford – Barnli – GG @ 2.05 u 10Bet

Utakmica koja nema neki preveliki rezultatski značaj, osim možda pokušaja gostiju da po prvi put izađu na evropsku scenu. Barnli je bio u seriji od 12 utakmica bez pobede, čime je uništio odlične rezultate sa starta sezone. sada su se oporavili i imaju tri uzastopna uspeha, pa će želeti da niz nastave i na gostovanju Votfordu. “Stršljenovi” ne mogu ni gore, ni dole, iz sredine , pa će pokušati da navijačima prirede još neko slavlje. Mislimo da će gledaoci na Vikarejdž Roudu, videti golove na obe strane.

Vest Brom – Svonsi – 2 @ 3.15 u 10Bet

Ekipa iz Birmingema nije još uvek matematički drugoligaš, ali su još šanse da opstane jako tanke. Niz od devet uzastopnih poraza raspršio je sve nade da će Birmingem gledati Premijer ligu i naredne sezone, pod uslovom da Aston Vila ne izbori povratak kroz baraž. Velšani su loše počeli prvenstvo, za razliku od Vest Broma, ali se tokom takmičenja stanje promenilo. “Labudovi” su igrali sve bolje i trenutno su van zone ispadanja, ali daleko od rešavanja problema. Zato je njima gostovanje Vest Bromu jako važno. Bodovi iz Birmingema bi ih pomerili ka sredini tabele i verujemo da će Velšani učiniti sve da do nje i dođu, uz sve to i kvota je odlična.

Mančester Siti – Mančester Junajted – 0-2 @ 2.00 u 10Bet

Kada u finišu sezone igraju prvi protiv drugog na tabeli, taj meč obično odlučuje o tituli šampiona, ne i ovaj put. “Građani” su fantastičnim igramaa, praćenim odgovarajućim rezultatima, pehar obezbedili, čeka se samo zvanična promocija, a ona bi usledila ukoliko savladaju gradskog rivala. To bi bio pravi šlag na tortu pravljenju ove sezone. Možda će Siti osećati poslednice napornog duela sa Liverpulom u Ligi šampiona, dok je Junajted svu pažnju mogao da usmeri na ovu utakmicu. Siti je favorit, bez sumnje, ali ne verujemo da će Murinjo pokušati da se nadigrava sa Gvardiolinom mašinom za golove. Mislimo da bi Portugalac bio zadovoljan i rezultatom 0:0, a kad to želi, ume da sprovede u delo. Nedavno je preiznao da je Siti u ovom trenutku nedodirljiv, ali mu i pored toga neki ubedljiv poraz nikako ne bi prijao. Domaćin je bliži pobedi, ali neće preterano zapinjati, malo broj golova je nekako naizvesniji.

Arsenal – Sautempton – 1 @ 1.52 u 10Bet

Dve pobede protiv Milana kao da su probudile “tobdžije”. Ekipa Arsena Vengera ponovo liči na tim sa početka sezone, ali je kasno čak i za plasman u Ligu šampiona. Zato je timu sa Emirejtsa prva briga osvajanje Lige Evrope i plasman u evropsku elitu tim putem. Naravno, neće se brukati ni u Premijer ligi i neće nikom pokloniti bodove, ma koliko protivniku bili neophodni. Tako je bilo protiv Stouka, a biće i sa Sautemptonom. “Sveci” su u zoni ispadanja, a ako se presele u Čempionšip isključivi krivac biće nezajažljiva uprava koja je prodala sijaset odličnih fudbalera za ogroman novac, a nije dovela odgovarajuće zamene. Navijači su besni, jer znaju koliko je težak povratak kad se jednom ispadne, sećaju se dobro oni stariji. Ekipa iz najjužnije engleske luke nije izgubila sve šanse, ali joj je svaki meč do kraja kvalifikacioni. Teško da mogu nešto da izvuku u Londonu.

Čelsi – Vest Hem – 3+ @ 1.57 u 10Bet

Šampion se odavno oprostio od titule, a porazom na svom terenu od Totenhema, najverovatnije i od Lige šampiona. Očigledno je da će Roman Abramovič morati da izvrši veliku rekonstrukciju tokom leta, ukoliko želi da “plavci” naredne godine budu konkurentni, jer je izostanak iz najisplativijeg takmičenja, veliki udarac za finansijsko stanje kluba. Gosti iz Londona su veliki posao završili u prošloj rundi kada su pobedili direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipu Sautemptona i to ubedljivo. Raspucali su se “čekićari”, pa mislimo da nisu bez šanse i na Stamford Bridžu. Uglavnom, mrreže bi trebalo da se njišu, bar tri puta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.